Покупка на крушки за табло
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Покупка на крушки за табло
Привет,
Някой знае ли къде се продават крушки за подсветката на таблото, както и крушки с фасонки за контролните лампи на таблото. От София съм.
Странно за мен, но като свалих таблото се оказа, че липсват фасонките и крушките за над 10 контролни лампи. Иска ми се да си сложа на всички празни места, за да видя кое ще свети и кое не.
Поздрави
Някой знае ли къде се продават крушки за подсветката на таблото, както и крушки с фасонки за контролните лампи на таблото. От София съм.
Странно за мен, но като свалих таблото се оказа, че липсват фасонките и крушките за над 10 контролни лампи. Иска ми се да си сложа на всички празни места, за да видя кое ще свети и кое не.
Поздрави
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
Re: Покупка на крушки за табло
В зависимост от модела на автомобила и степента на оборудване, както и пазара за който е произведен контролните светлини по таблото могат да се различават, така че липсващи круши не означава задължително, че са свалени ....
Аз бих ти препоручал да си купиш оригинални защото ментетата нито се знае колко греят, нито колко ще изкарат.
Все пак едва ли ще се наложи пак ти да ги сменяш докато колата е в твоите ръце ...
Аз бих ти препоручал да си купиш оригинални защото ментетата нито се знае колко греят, нито колко ще изкарат.
Все пак едва ли ще се наложи пак ти да ги сменяш докато колата е в твоите ръце ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
На гърба на таблото пише какви мощности трябва да са крушките и коя за какво е 

- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:В зависимост от модела на автомобила и степента на оборудване, както и пазара за който е произведен контролните светлини по таблото могат да се различават, така че липсващи круши не означава задължително, че са свалени ....
OK, напълно съм съгласен, че едва ли ще ги сменям в бъдеще, ако го направя сега. Но това не дава отговор на въпроса - къде се продават...
Не успях да намеря и каталожен номер, за да проверя дали ги има в Дару...
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, намерих информация за каталожните номера, но цените направо ме втрещиха:
Номенклатурен номер : 62131383311
Описание : КРУШКА малката крушка с фасонка за контролните лампи
Ед.цена (с ДДС) : 10.18 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 07119905358
Описание : LAMPE 3W крушка за подсветка на таблото
Ед.цена (с ДДС) : 4.92 BGN
Има наличност
На мен ми липсват 10 крушки с фасонки и искам да сменя 3те крушки за подсветка, т.е. трябва да оставя над 120 лв (без ДДС) - това просто няма как да стане - ще се търси алтернатива.
Моля който знае алтернатива да пише - място и цени.
Номенклатурен номер : 62131383311
Описание : КРУШКА малката крушка с фасонка за контролните лампи
Ед.цена (с ДДС) : 10.18 BGN
Има наличност
Номенклатурен номер : 07119905358
Описание : LAMPE 3W крушка за подсветка на таблото
Ед.цена (с ДДС) : 4.92 BGN
Има наличност
На мен ми липсват 10 крушки с фасонки и искам да сменя 3те крушки за подсветка, т.е. трябва да оставя над 120 лв (без ДДС) - това просто няма как да стане - ще се търси алтернатива.
Моля който знае алтернатива да пише - място и цени.
Преди да бързаш да купуваш крушки, светни с едно фенерче през отвора за цокъла и виж за какво е тази липсвща лампа (индикация), почти съм сигурен че ще се откажеш да купуваш крушки след това
.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
не се излагайте за крушки които струват 50ст да давате 120лв
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
Postman написа:Преди да бързаш да купуваш крушки, светни с едно фенерче през отвора за цокъла и виж за какво е тази липсвща лампа (индикация), почти съм сигурен че ще се откажеш да купуваш крушки след това.
Наясно съм, че поради някои от крушките липсват поради факта, че не е инсталирано оборудване. Но за други (темп. на охл.течност, аварийни мигачи и т.н.) съм почти убеден, че ако сложа крушка ще свети.
Не съм сигурен дали ако сложа крушка на сигналната лампа за не сложен колан ще свети. Идеята ми е да запълня всички празни места, за да видя кои от системите ми работят и кои не. Но в никакъв случай няма да дам 120 лв за това.
Същевременно крушките за подсветакта също ще трябва да ги сменя, защото едната е изгоряла. Сега съм го свалил таблото и искам да сменя всичко, за да не се налга след месец, два да го свалям и разглабям пак.
Ясно е за кола на 20 г. е дошло времето да се сменят тези неща - няма вечни.
Ами премести някоя от наличните в празните места и пробвай - само закачваш клемите към таблото, без да го монтираш напълно... не е нужо да купуваш десет крушки за да разбереш кое ще светне. За подсветката е друг въпрос - там няма нужда да коментираме. Аз лично не мога да ти кажа откъде да ги купиш обаче, купувал съм преди време 3 за подсветката от Дарукар, за контролните лампи не съм купувал никога.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
120 лева за крушки за таблото... няма такъв филм просто
Отиваш в първия магазин за авточасти и си ги взимаш по 1-2-3 лева за бройка

Отиваш в първия магазин за авточасти и си ги взимаш по 1-2-3 лева за бройка

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
За 120лв може да подменя всички възможни крушки и крушчици на мойта кола, а те не са никак малко, и в цифрата включвам и фарове стопове и тн, че даже и за стабилно пиене ще останат кинти

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Само глупости...
Колега тук http://www.vari-bg.com/design/karta.jpg където е Вари 2000 на Ботевградско, бл.2, в самия блок има още 2 магазина за авточасти, аз взимам оттам за моята, за служебните крушки всякакви
Колега тук http://www.vari-bg.com/design/karta.jpg където е Вари 2000 на Ботевградско, бл.2, в самия блок има още 2 магазина за авточасти, аз взимам оттам за моята, за служебните крушки всякакви

Много като тебе вече плакаха ...
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Сега ще рипне някой да ви каже че сте луди. Как ще купите крушки от 50 ст. това да не е жигула или да не обзавеждате някоя кухня. Само оргинални части ще взимате. 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Не съм сигурен дали ако сложа крушка на сигналната лампа за не сложен колан ще свети. Идеята ми е да запълня всички празни места, за да видя кои от системите ми работят и кои не.
аз правих същата глупост - запълних де що имаше празно ама с крушки за по 1 лев - лампата за колана свети само на контакт и изгасва след няколко секунди, зеленото почти-кръгче не ми свети, бензиновата колонка не светна, лампичката със хамортисьора не светна, лампата на червеното на темп. не искам да ми святка. това се сещам на прима виста

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3