питане за клапи на климатика
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
питане за клапи на климатика
днес го заредих с фреон обаче подобрение никакво
когато пусна да духа студено лявата страна е добре а дясната духа хладно а и топло в средата духалките пак са разделени така утре смятам да махна филтъра да неби да има запушване въпроса ми е сеща ли се някой какво да направя ако не затварят клапите как да ги поправя и на жило ли се затварят или са на моторче някакво
когато пусна да духа студено лявата страна е добре а дясната духа хладно а и топло в средата духалките пак са разделени така утре смятам да махна филтъра да неби да има запушване въпроса ми е сеща ли се някой какво да направя ако не затварят клапите как да ги поправя и на жило ли се затварят или са на моторче някакво
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: питане за клапи на климатика
Клапите са заминали...
Те са електромеханични.обикновенно или спичат от много гнилост която се отлага там или оплатненията на които затварят самите клапани са заминали (малки коносовидни гумички) лечението е замерване дали са Ок намотките и дали работятя ако са наред можеш да пробваш да ги оправиш,но и идея си нямам от къде ще вземеш такива оплатнения..Това е често срещан проблем..Другия вариант е да си потърсиш други такива за около 20лв но колко ще са читави един бог знае..
Те са електромеханични.обикновенно или спичат от много гнилост която се отлага там или оплатненията на които затварят самите клапани са заминали (малки коносовидни гумички) лечението е замерване дали са Ок намотките и дали работятя ако са наред можеш да пробваш да ги оправиш,но и идея си нямам от къде ще вземеш такива оплатнения..Това е често срещан проблем..Другия вариант е да си потърсиш други такива за около 20лв но колко ще са читави един бог знае..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Към колегата с темата...Аз съм със същия проблем,при мен веднъж при включен климатик,от средната духалка от ляво студено,от дясно топло,друг път обратното,луда работа.Аз мисля ,че са клапаните на парното,няколко пъти ми пращаха от форума колеги,през раздел "продава",нищо читаво не не ми попадна.Така ,че ако има развитие решението на проблема,моля да споделиш....и да използвам темата (с извинение) към автора разбира се:
От скоро ,когато включа обдухването на предното стъкло(нали то винаги духа топло)...от дясно под стъклото духа топло,а от ляво хладно...това пак ли се дължи на клапанчетата или е друг проблема,защото винаги преди на този режим ми е духало горещо от двете страни-(говоря за продълговатите духали на таблото под предното стъкло непосредствено)?!
От скоро ,когато включа обдухването на предното стъкло(нали то винаги духа топло)...от дясно под стъклото духа топло,а от ляво хладно...това пак ли се дължи на клапанчетата или е друг проблема,защото винаги преди на този режим ми е духало горещо от двете страни-(говоря за продълговатите духали на таблото под предното стъкло непосредствено)?!
- sniper74
- младши ентусиаст
-
няма проблем, стига да постигна успех че време не остава да я погледна
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Нямаше ли преди добре развита тема за тези проблеми.
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
колеги, и при двамата проблемът е в клапите на парното в двигателния отсек. Ако намотките са ОК във важни теми има описанние как се решава проблема с уплътненията.
Аз реших проблема с покупка на клапи втора употреба за 25 лв - втора година карат без грешка до момента.
Аз реших проблема с покупка на клапи втора употреба за 25 лв - втора година карат без грешка до момента.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- Breyton
- ентусиаст
-
Ако и клапаните са добре замерете напрежението което идва към тях.При запален автомобил нагласете врътките на климатроника на най-ниска температура.В този случай напрежението трябва да е около 12В.Ако е по малко най-вероятно температурния датчик във вътрешното тяло било то ляв или десен се скапал.
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
.
Последна промяна bace_martu на 18 Юни 2011, 17:42, променена общо 1 път
- sniper74
- младши ентусиаст
-
[quote="bace_mar
tu"]Пробвайте едно друго управление на климатроника и ще има ооооо чудеса.... вече може и без парно лятото
[/
сега в събота ще пробвам с друго управление
tu"]Пробвайте едно друго управление на климатроника и ще има ооооо чудеса.... вече може и без парно лятото

сега в събота ще пробвам с друго управление
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
....адрес за доставка Черни връх 158 

- sniper74
- младши ентусиаст
-
сега се оказа че вентилатора на перката за климатика нещо се ебава
някой може ли да каже колко скорости има две или три
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Аз моите клапани вчера ги оправих кардинално, отворих ги, изкарах им пружинките, сложих им по една тапа и сега няма как да духа топло цяло лято. смених три комплекта до сега и не ще и не ще, дадох им шанс да проработят те не искат.
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
sniper74 написа:сега се оказа че вентилатора на перката за климатика нещо се ебава
2

- sniper74
- младши ентусиаст
-
chiko написа:sniper74 написа:сега се оказа че вентилатора на перката за климатика нещо се ебава
2
ако втората е прецакана може ли да се оправи или да търся друг вентилатор
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2