Свети Индикатора за Дюзата и се форсира. ТДС
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: BMX
Свети Индикатора за Дюзата и се форсира. ТДС
значи,проблема се появи от скоро, на таблото ми свети индикатора за дюзата все едно че няма нафта до тях,но колата си пали и върви без проблеми,въпроса е че се форсира до към 2500 3000 максимално и като натисна по рязко спирачка или изчакам 2 3 секунди оборотите си падат до нормалните ??
M51D25
M51D25
Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Свети Индикатора за Дюзата и се форсира. ТДС
Проблем с "умната дюза" на 5-ти цилиндър.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Zubcho написа:Проблем с "умната дюза" на 5-ти цилиндър.
4-ти ,бе Иво .
И колега може и от още 2-3 неща да свети лампата на електрониката ,не е задьлжително да е в дюзата проблема,но наи често
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
Пресиян Василев написа:Zubcho написа:Проблем с "умната дюза" на 5-ти цилиндър.
4-ти ,бе Иво .
И колега може и от още 2-3 неща да свети лампата на електрониката ,не е задьлжително да е в дюзата проблема,но наи често
кой са другите опции а да потърся проблема?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
на моята като бях разменил жиците на датчика на кол. вал и светна дюзата и сама се форсираше до към 3к без да съм брнл педала на газта. Но не можеше да се кара така. Може и тоя датчик да се ебава нещо.

rottweiler написа:на моята като бях разменил жиците на датчика на кол. вал и светна дюзата и сама се форсираше до към 3к без да съм брнл педала на газта. Но не можеше да се кара така. Може и тоя датчик да се ебава нещо.

- XosetoR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525тдс
- Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
- Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",
И на мен ми се е форсирала на 2 пъти в рамките на 10 мин. Оказа се че от теча на 6-та дюза буксата на хол датчика се беше напълнила с нафта.След подсушаване и спиране на теча не ми го е правила повече.
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:rottweiler написа:на моята като бях разменил жиците на датчика на кол. вал и светна дюзата и сама се форсираше до към 3к без да съм брнл педала на газта. Но не можеше да се кара така. Може и тоя датчик да се ебава нещо.
И аз за датчик че и на мен ми ги е правила . И от изгорял клапан на помпата ( за горивото) пак светна . Само да кажа че май не беше в списъка .
Датчика на коляновия вал къде може да ги размените като то е на букса? Къде се намира този клапан на помпата? и това за списъка не го разбрах

Имах и аз течове.. Къде се намира този ХОЛ датчил че май вобще не съм наясноXosetoR написа:И на мен ми се е форсирала на 2 пъти в рамките на 10 мин. Оказа се че от теча на 6-та дюза буксата на хол датчика се беше напълнила с нафта.След подсушаване и спиране на теча не ми го е правила повече.

датчик коляновия вал,изчистих го,с буксата и всичко не е от него продължава да свети...а колата си пали от раз.. но задържа обороти повечето пъти..
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Откачи я умната дюза от куплунга и забележи разликата. Според мен е от нея.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
KPETEH написа:Откачи я умната дюза от куплунга и забележи разликата. Според мен е от нея.
Откачих я,колата запали пак от раз но пак светеше и пак задържаше обороти и след опредлено време ги нормализираше..
-датчика на кол. вал проверен
-Умна дюза откачих я закачвах няма промени
-електроника на ГНП-проверено(то без буксата нямаше да пали...
остава май тази помпа дето вика колегата да свети от нея?? къде се намира и нея да я погледна?
Тази лампа може да светне от много неща(някой са написани по-горе),по-важен е проблема който се е породил.Въпрос:сама се форсира до 3000 оборота ,или след тези обороти неможе да се изфорсира?
И в двата случая отписваш дюзата с кабела и клапана на помпата.
По-вероятно е проблема да е в замасен кабел ,реостат на педала на газта или в плочката....
По-вероятно е проблема да е в замасен кабел ,реостат на педала на газта или в плочката....
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
vinio написа:Тази лампа може да светне от много неща(някой са написани по-горе),по-важен е проблема който се е породил.Въпрос:сама се форсира до 3000 оборота ,или след тези обороти неможе да се изфорсира?
Еми карам си на 2-ра тръгвам да сменям на 3-та и оборотите сами се качват на 2 до 3 хил. и си стоят известно време там и падат после сами..мисля че проблема е в плочката.. има едно като цъкане се едно бомба ще избухва

ehot написа:vinio написа:Тази лампа може да светне от много неща(някой са написани по-горе),по-важен е проблема който се е породил.Въпрос:сама се форсира до 3000 оборота ,или след тези обороти неможе да се изфорсира?
Еми карам си на 2-ра тръгвам да сменям на 3-та и оборотите сами се качват на 2 до 3 хил. и си стоят известно време там и падат после сами..мисля че проблема е в плочката.. има едно като цъкане се едно бомба ще избухва
Дай малко по сериозно или да те питаме това цъкане дали си го чул в движение

защото ако е при подаване контакт на место е напълно нормално
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
vinio написа:ehot написа:vinio написа:Тази лампа може да светне от много неща(някой са написани по-горе),по-важен е проблема който се е породил.Въпрос:сама се форсира до 3000 оборота ,или след тези обороти неможе да се изфорсира?
Дай малко по сериозно или да те питаме това цъкане дали си го чул в движение![]()
защото ако е при подаване контакт на место е напълно нормално
колега напълно сериозен съм

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2