Проблем със стъклата на предните врати...
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със стъклата на предните врати...
Като ги свалям скърцат,свалях корите на вратите и вътрешните лайсни и пак скърца. Някой може ли да ми помогне?
е34 е колата...
е34 е колата...
Последна промяна achilles на 27 Май 2011, 18:55, променена общо 1 път
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Проблем със стъклата на предните врати...
achilles написа:Като ги свалям скърцат,свалях корите на вратите и вътрешните лайсни и пак скърца. Някой може ли да ми помогне?
Аз имам решение на твоя проблем! Вземи си нова кола,не на 20 години!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
achilles написа:Решението отхвърлено,други решения?
Добре защо не ги напъскаш с течна грес толко ли е трудно?

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
BULL3T написа:achilles написа:Като ги свалям скърцат,свалях корите на вратите и вътрешните лайсни и пак скърца. Някой може ли да ми помогне?
Много ми е чудно твоята дали е нова

А към колегата със скърцащите стъкла-намажи механизмите с бяла грес. Успех и дано да се реши проблема

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

мазах с те4ен парафин,след време мазах с масло- машинно и пак си скърца. Нее от механизмите ,а от стъклото по външната лайсна. Преди няколко дни на свален прозорец почистих лайсната и извадих 5 кила пясък,на места прозореца има малки драскотини,намазах пак с масло,но пак си скърца....
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
alchohol написа:BULL3T написа:achilles написа:Като ги свалям скърцат,свалях корите на вратите и вътрешните лайсни и пак скърца. Някой може ли да ми помогне?
Много ми е чудно твоята дали е нова
А към колегата със скърцащите стъкла-намажи механизмите с бяла грес. Успех и дано да се реши проблема
Мойта е началото на 88-ма,просто съм ги мазал с какво ли не тия джамове и механизми! Нищо не помага,просто се кривят вратите и шините на механизмите! Не може да искаш от една 20 годишна кола на 500 000 км да се държи като нова!!!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Колега грешиш жестоко относно механизма на Е34. Не само може, а и се държи 20 пъти по-добре от на новите дъргели.
Само едно хубаво изчистване и смазване им трябва!
Само едно хубаво изчистване и смазване им трябва!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Моята кола, когато я купих, охапа алармаджията с прозореца. Почти му откъсна пръста.
Държат на голямо извръщение тези механизми. За да кривят стъклата има проблем в самата ножица на механизма. Аз така на мойта й изкривих механизма. Започна да криви стъклото и като се ядосах и го напънах
и се строши нещо вътре. Отворих и само щипката държаща водача беше изкокнала и малко се беше покривила самата ножица. Изправих я, сложих щипката, и пак си се отваря мазно мазно.
С Neoprint лично му помагах да си сваля и качва корите на вратите и мазахме механизмите с грес. След това не можа да си познае стъклата
Отваряха се като нови, а преди това се налагаше да им "помага" с ръка.

С Neoprint лично му помагах да си сваля и качва корите на вратите и мазахме механизмите с грес. След това не можа да си познае стъклата

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
значи да не търся проблема в външната лайсна и нейното оплътнение,ами да сваля кората после донапрена и да развия винтовете на капака на вратата и да смажа вси4ко??????
да не търся проблема в лайсните и оплътненията ами да смажа механизмите така ли?
да не търся проблема в лайсните и оплътненията ами да смажа механизмите така ли?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Aз съм със стъклопакет и с хубаво смазване на механизмите + течен силикон на водачите стъклата се движат като олекотени
Много е хубаво е да се закупят 8 нови щипки и да се изчистят механизмите от старата грес, аз лично тая операция ще я правя на куп с няколко други.

Много е хубаво е да се закупят 8 нови щипки и да се изчистят механизмите от старата грес, аз лично тая операция ще я правя на куп с няколко други.

не е лошо да се сменят и нитовете които държат самия механизъм към самата врата,защото се разхлабват и мърдат!
http://dobavi.info/cars/BMW/m18721.gif[/img][/url]
момчета,оправих си стъклата,смазах всичко и готово. Мерси на всички за съветите....
Колега сподели в детайли процедурите, които си извършил, че и моите са на това дередже да знам какво да направя!
Поздрави
Поздрави

Как стои въпроса с използването на други смазващи препарати за прозорците като WD40 например,подходящ ли е за тази работа?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2