две проблемчета на е34 за решаване :D

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е34 много
Мечтае да кара: нема толко пари накуп

две проблемчета на е34 за решаване :D

Мнение от nasobg2 » 18 Апр 2011, 13:29

порових се не много:D,но не намерих нищо по въпроса ,не ми се заключва багажника с централното и лампичката на таблото за аербега гасне 1-2 мин след като запаля колата /бмв 1995 525 тдс- седан:D /мерси предварително на притеклите се за помощ :D

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Re: две проблемчета на е34 за решаване :D

Мнение от kemakozeE36 » 18 Апр 2011, 17:22

Мисля, че лампата за еърбега не би трябвало да ти свети.Идеята на тези лампи е, че светне ли някоя от тях значи нещо не е наред :yes:
За багажника свали кората и провери машинката как е, кабели и изобщо какво е положението там, почисти клемите ако е нужно капни малко масло и така(Ако машинката работи, а проблема е другаде разбира се)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 18 Апр 2011, 18:43

Това с не заключването отзад на 5-тата врата може да са 2 неща. Има 2 снопа кабели минаващи през едни шлаухуве (оплетки) в горните ъгли. Обикновено там се къса някой кабел и почва секса.

2-рия вариант е пълна мистерия за 2-3-ма електричари, а по-точно това е моята кола. Като я купих не се заключваше 5-тата врата. Минах при 2-ма електриджии и двамата вдигаха рамене след сума ти ровене по колата. Та накрая се шунтираха тези ключалки и станаха на копчета до шофьора. Какви ли не врътки не пробвах. Чак комфорт модул сменях и не се оправи. :(
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Апр 2011, 19:19

Zubcho написа:Това с не заключването отзад на 5-тата врата може да са 2 неща. Има 2 снопа кабели минаващи през едни шлаухуве (оплетки) в горните ъгли. Обикновено там се къса някой кабел и почва секса.

2-рия вариант е пълна мистерия за 2-3-ма електричари, а по-точно това е моята кола. Като я купих не се заключваше 5-тата врата. Минах при 2-ма електриджии и двамата вдигаха рамене след сума ти ровене по колата. Та накрая се шунтираха тези ключалки и станаха на копчета до шофьора. Какви ли не врътки не пробвах. Чак комфорт модул сменях и не се оправи. :(

Това са проблемите, а твоя конкретно Зъбе, аз още не съм го ровил, и ми стана интересно, така че ако решиш дай да го погледнем някой слънчев ден :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nasobg2 » 19 Апр 2011, 8:49

това с 5-тата врата ще го пробвам още днес , интерсно ми е за лампата на аербега , по принцип лампата светва като дадеш на контакт и щом запали колата гасне веднага , сега на момента с гасненето на лампата само премигва и продължава да свети около минута и гасне след това , мисля си че не би трябвало да гасне ако има проблем с аербега .

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 19 Апр 2011, 10:05

Това с еърбега ми се случва и на мен - записва грешка в тензо-датчика на пасажерската седалка. Като я изтрия се оправя до следващия път, в който някой натисне с коляно седалката, примерно на автомивка. Трябва да я изтриеш и ако се появява отново и отново, ето тук има някакво решение, но трябва малко превод от шведски с Google.

Потребител
Аватар

Мнение от nasobg2 » 19 Апр 2011, 11:30

Postman мерси . Ще се боря довечера с триенето на грешки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530i
Детайли за колата: BMW E39 530i `03
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95

Мнение от BMW E34 520i Vanus » 19 Апр 2011, 12:28

Относно лампата за бега, да споделя и моите впечатления. Значи колата няма грешки в беговете, лампата светва при подаване на контакт и гасне.

Първия път свалям бега на волана като откачвам и кабела, без да съм откачал акумулатора и после лампата свети постоянно - изтриваме грешката и отново няма ядове (грешката май беше гръмнал бег или не го намираше - нещо такова беше).
Втория път свалям бега от волана, но НЕ МУ ОТКАЧВАМ КАБЕЛА (викам си да не запише грешка), да ама в последствие лампата свети при подаване на контакт и гасне след няколко минути. След изтриване на грешката отново няма ядове, за жалост не запомних какво точно е записало.
БЕНЗИН В КРЪВТА

Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 19 Апр 2011, 13:48

Пасажерския бег ако е шунтиран или липсва така прави. Както и при липса на датчик за пасажер на пасажерската седалка.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 19 Апр 2011, 14:31

И мойта лампа е така ама кво ти дреме като не свети постояно :D Аз си мислех че е така а то грешка се оказало хъмм.. Ще ходим да видим да ги трия тея дни и ще ти кажа дали се е оправило :yes:
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от t1sh0o » 19 Апр 2011, 14:52

По-добре да се трият тия грешки защото не се знае кое и кога ще гръмне и кога няма, което е лошо. Иначе на е36 която и бука да откача свързана с беговете и светкаше грешка. А акумулатора ако се откачи първо минус после плюс и се закачи по обратни ред не светва иначе светва.
А за машинката както каза колегата или са кабелите в щлауха, а ако стига ток до машинката или тя е заминала или е мръдната малко и няма сила да отключи, така че може да опиташ да я наместиш ако всичко друго отпадне.

Потребител
Аватар

Мнение от nasobg2 » 20 Апр 2011, 8:48

t1sh0o написа:По-добре да се трият тия грешки защото не се знае кое и кога ще гръмне и кога няма, което е лошо. Иначе на е36 която и бука да откача свързана с беговете и светкаше грешка. А акумулатора ако се откачи първо минус после плюс и се закачи по обратни ред не светва иначе светва.
А за машинката както каза колегата или са кабелите в щлауха, а ако стига ток до машинката или тя е заминала или е мръдната малко и няма сила да отключи, така че може да опиташ да я наместиш ако всичко друго отпадне.

не остана време да погледна каквото и да е било колеги , нещо с времето имам проблеми , явно по празниците ше се ровя .

Аватар

Мнение от nikolloff » 29 Апр 2011, 9:21

За вратата вземи мултицет или пробна лампа и виж дали има захранване до машинката.Така ще елеминираш поне една вазможност
:)

Назад към E34