Слагане на клима на m20b25?!
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525i e34 '89
- Мечтае да кара: Alpina b10 biturbo
Слагане на клима на m20b25?!
Приятели, колата от мома си е без климатик, но 2-редовата шайба на коляновия вал и заготовките в блока за компресора ми подсказват че може да й се монтира такъв. Въпросът ми е дали някой от вас е правил подобна конверсия, и какво точно трябва да направя за да го направя. Сваляне на арматурното табло и парното? Пасва ли всичко останало, и дали би станал климатик от м50?
Благодаря,
Стефан.
Благодаря,
Стефан.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Слагане на клима на m20b25?!
Колега, аз исках да правя такава интервенция на М20В20 и дори ходихме с двама приятели, които имат сервиз за климатици да гледаме един от М50 и се оказа, че не става. Не разбирам от климатици и не мога да ти обясня точно, но мисля че заради няква клиновидна шайба, която била различна при М50 или нещо подобно. Ако искаш пиши ЛС да ти дам телефона на момчето да ти обясни по-добре. Ако намериш климатик от М20 е възможно да си го монтираш, но си е голяма играчка с разглабяне на таблото и напасване на всички тръби и т.н.т. Успех!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Alexch написа:Колега, аз исках да правя такава интервенция на М20В20 и дори ходихме с двама приятели, които имат сервиз за климатици да гледаме един от М50 и се оказа, че не става. Не разбирам от климатици и не мога да ти обясня точно, но мисля че заради няква клиновидна шайба, която била различна при М50 или нещо подобно. Ако искаш пиши ЛС да ти дам телефона на момчето да ти обясни по-добре. Ако намериш климатик от М20 е възможно да си го монтираш, но си е голяма играчка с разглабяне на таблото и напасване на всички тръби и т.н.т. Успех!
според мен разликата в двата климатика (като цяло) би трябвало да са само компресора, стойката му и шайбата на коляновия вал, тоест климатик от м50 не се различава по нищо от такъв за м20 освен с гореспоменатите неща иначе имам един почти пълен комплект климатик липсват му само компресора заедно със стойката и 1-2 тръби) ако имаш желание(автора) ще измислим някаква примамлива цена за нещата които имам, но първо се посаветвай с професоиналист дали само това са разликите
П.П. моя е от м50
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525i e34 '89
- Мечтае да кара: Alpina b10 biturbo
Очаквам колегите с повечко знания по темата да се намесят. Трябва да знам дали мога да съчетая въобще нещо от климатиците на m20 & m50! 

- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Taurus написа:Очаквам колегите с повечко знания по темата да се намесят. Трябва да знам дали мога да съчетая въобще нещо от климатиците на m20 & m50!
аз съдя за думите си от е30 понеже при е30 инсталациите са едно към едно разликата е единствено в компресора стойката и шайбата
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Тия дни я правихме тая операция на едно М30 и е напълно възможно
Само шайбата, компресора и стойката му са специфични
другото е 1:1
Само шайбата, компресора и стойката му са специфични
другото е 1:1

6 мнения
• Страница 1 от 1