Много гори

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Много гори

Мнение от niki_89 » 23 Фев 2011, 17:37

Колеги,предварително се извинявам,ако вече има такава тема,но аз не я намирам! Та проблема ми е следния: имам БМВ 520i м50б20 без ванус и ми дава 20 на 100 разход на газ при положение че я карам нормално, а ако я настапвам не ми се говори :kuku: ходих на газ-анализатор и ми казаха че имам перфектно изгаряне. После отидох и на елкон и там ми казаха,че дебитомера си е заминал а ламбда сондата дава грешка!!! Та дебитомера играе ли изобщо някаква роля на газ? и ако не играе според вас каде е проблема? Моля помогнете :bowdown: че вече ми спря тока тая кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Re: Много гори

Мнение от brankovv » 23 Фев 2011, 20:43

на бензин колко ти гори ? покарай малко на бензин и виж там разхода ако и там е неоправдано висок тогава може да се говори за дебитомер и т.н. отделно с каква газова инсталация си ? (инжекцион или обикновен) аз специално имах едно м40 дето беше с обикновена газова и ми гореше 20-21/100 проблема ми беше свещи, филтри и кутия на филтъра (имаше една дупка отдоло)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 23 Фев 2011, 21:05

Моя съвет е да отидеш на читав газаджия,който не гледа само изгарянето,а се опитва да реши проблема на автомобила :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 23 Фев 2011, 22:04

Някой като мен ли колега, ако може само с вода да върви :mhihi: , ама полека-лека ще стане :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 23 Фев 2011, 22:19

niki_89 написа:Колеги,предварително се извинявам,ако вече има такава тема,но аз не я намирам! Та проблема ми е следния: имам БМВ 520i м50б20 без ванус и ми дава 20 на 100 разход на газ при положение че я карам нормално, а ако я настапвам не ми се говори :kuku: ходих на газ-анализатор и ми казаха че имам перфектно изгаряне. После отидох и на елкон и там ми казаха,че дебитомера си е заминал а ламбда сондата дава грешка!!! Та дебитомера играе ли изобщо някаква роля на газ? и ако не играе според вас каде е проблема? Моля помогнете :bowdown: че вече ми спря тока тая кола

Не може да има перфектно изгаряне при тоя разход, за този мотор. Отиди при читав газаджия. На един приятел така му харчеше и се оказаха кабелите на свещите.
А на бензин как е разхода???
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Мнение от stoino » 23 Фев 2011, 23:47

Колега аз преди време карах една 316i на газ,гореше ми 14,15л газ градско в софия,а когато ми се працака дебитомера не можеше да работи на газ,и трябваше да я карам на бензин е тогава гореше сигорно 100/100л и пушеше черно като дизел,цапаше свещите.Смених дебитомере и всичко се оправи...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 24 Фев 2011, 14:50

Драги ми колега проблема ти е първо в ламбда сондата-сложи си симулатор за да спред а дава грешки и компютъра ти да влиза в авариен режим,след това помисли и за емулатор на дюзите !
А ако и дебитомера ти е заминал съвсем ще харчи!
Преди години имах такъв проблем с моя кола,като сложих симулатор на ламбда сондата падна от 20 на 14 разхода!

Успех!
BMW Service Team

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 24 Фев 2011, 16:43

niki_89 написа:....

Дебитомерът и ламбдата не играят роля, ако си с обикновена газова. Аз бих проверил дали разходът извънграда е по-голям от нормалното, той е доста по-показателен, защото

:OT: Градският разход е нещо мнооого субективно:
1. Ако обикалям из Бургас ми дава..........................................................14-16/100
2. Зимата на къси разстояния със студени стартове във Варна ми дава..............20-22/100
3. Ако карам градско от центъра на Варна до Метро и обратно........................10-12/100
Извод: В града ми харчи около 10-20л/100 :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Мнение от stoino » 24 Фев 2011, 20:51

Това което казва колегата,че ако си с обикновена газ дебитомера не върши никкава работа са пълни глупости,нали пред дебитомера е плочката с газта и точно в дебитомера се смесват въздох и газ и се получава горивната смес...И като ти грамне дебитомера защто не работи на газ,а на бензин работи ама не равномерно,пуши черно,не може да върви...Като не варши работа дебитомере като си с обикновена газ,дай да го махнеме :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Както трябва !
Мечтае да кара: 1971 Buick Riviera

Мнение от kespanok » 24 Фев 2011, 21:37

Здравейте,

Първо да кажа каква е колата :
БМВ 520i Touring с постоянен товар в багажника към 100кг.
Гуми - 225/60/16
Обикновенна газ.

Колата няма проблеми, освен това че харчни адски много за вървежа си ;)

Градско карам от Банкя до Гео Милев към 8:30 сутринта - разход 20 , винаги зареждам от Петрол и винаги догоре.

При същото каране, аз имам навик да не си гася колите и да речем за 100км има 1 час работа на място - разход 22

Карах я на бензин половин година - разход 16

За мен просто си харчат тези коли, разбира се ако беше с газов инжекцион щеше да е една идея по-добре , но засега така.

С поздрави,

Васил

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 25 Фев 2011, 12:22

stoino написа:Това което казва колегата,че ако си с обикновена газ дебитомера не върши никкава работа са пълни глупости,нали пред дебитомера е плочката с газта и точно в дебитомера се смесват въздох и газ и се получава горивната смес...И като ти грамне дебитомера защто не работи на газ,а на бензин работи ама не равномерно,пуши черно,не може да върви...Като не варши работа дебитомере като си с обикновена газ,дай да го махнеме :mhihi:

Ако някой ти монтира плочката по описания начин просто му кажи да ти капарира един нов дебитомер!!! Това е абсолютна ГЛУПОСТ!!! Плочката, заедно с клапата и кихалката се монтират СЛЕД дебитомера!!!!!!!!! Точно защото една плочка е 30-40 лв, а дебитомер .....
А понеже твърдиш, че колегата пише глупости, би ли обяснил каква точно функция извършва дебитомера, когато колата работи на газ? Защото необоснованото обвинение е като бумеранг.

Конкретно за разхода. М50В20 е странен двигател. Или германците имат странно разбиране за градско каране. Когато бръмчах само на бензин в града беше 16-17/100. Извън града обикновено 10/100. Един път съм успявал да сваля на 8,5/100, но това беше придружено с адско каляване на нервите и спазване на всички знаци по пътя. В резултат на това: София-Плевен - 3 часа!!!! С обикновена газова нещата са още по-смешни. Извън града, без значение климатик/без климатик, разход 10,5/100. В града - рядко под 18/100. И това без значение дали я прави някой майстор, някой "майстор", или просто аз въртя кранчетата. Единствената разлика е, че когато някой друг ми я прави или не върви, или гърми, или и двете. Докато аз успявам да я догодя. Нямам идея как го правя, вероятно по усет, но е факт. :angel: Но това вече не ме вълнува, защото я продавам. М60В40 върви в пъти повече, а харчи пак същото :driving:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 25 Фев 2011, 18:54

Абе аланколу какви са тия разходи: 15, 18, 20, даже и 22 там спомена колегата :shock:. Това трябва да бачкам само за нея :shock:. Аз, ако имах такова чудо, веднага бих го поместил в раздел "продава" :mhihi: :mhihi: :mhihi: . То вярно за газ става дума, ама тия литри направо ме стресират.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 25 Фев 2011, 19:30

stoino написа:Това което казва колегата,че ако си с обикновена газ дебитомера не върши никкава работа са пълни глупости,нали пред дебитомера е плочката с газта и точно в дебитомера се смесват въздох и газ и се получава горивната смес...И като ти грамне дебитомера защто не работи на газ,а на бензин работи ама не равномерно,пуши черно,не може да върви...Като не варши работа дебитомере като си с обикновена газ,дай да го махнеме :mhihi:

Прав си, колега. Дебитомера измерва количеството газ/въздух и казва на компютъра колко бензин да пусне през дюзите, които не работят. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 25 Фев 2011, 19:31

TheBoss написа:Ако някой ти монтира плочката по описания начин просто му кажи да ти капарира един нов дебитомер!!! Това е абсолютна ГЛУПОСТ!!! Плочката, заедно с клапата и кихалката се монтират СЛЕД дебитомера!!!!!!!!! Точно защото една плочка е 30-40 лв, а дебитомер .....
А понеже твърдиш, че колегата пише глупости, би ли обяснил каква точно функция извършва дебитомера, когато колата работи на газ? Защото необоснованото обвинение е като бумеранг.

Конкретно за разхода. М50В20 е странен двигател. Или германците имат странно разбиране за градско каране. Когато бръмчах само на бензин в града беше 16-17/100. Извън града обикновено 10/100. ................................................ Единствената разлика е, че когато някой друг ми я прави или не върви, или гърми, или и двете. Докато аз успявам да я догодя. Нямам идея как го правя, вероятно по усет, но е факт.

Батка добре си им го казал на колегите. Все разбират, все знаят, и все в сервиза тичат. Отново без чужд съвет и помощ си оправих таратайката, да не споменавам, че ......... отиде хилядарка ей така ако беше в сервиза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 25 Фев 2011, 19:31

Само един дросел му лисва и става цял карбуратор :mhihi:

Колега, сигналът от дебитомера е един от сигналите, който компютърът използва, за да прецени колко бензин да впръска.
Последна промяна Djelebov на 25 Фев 2011, 19:36, променена общо 1 път
Изображение

Следваща

Назад към E34