Избор на свещи
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Избор на свещи
Привет колеги!
Предстои ми смяна на свещите и бих желал да се консултирам с Вас относно това какви да сложа. Мотора ми е М20Б20, карам на обикновена газ.
Благодаря предварително
Предстои ми смяна на свещите и бих желал да се консултирам с Вас относно това какви да сложа. Мотора ми е М20Б20, карам на обикновена газ.
Благодаря предварително

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Re: Избор на свещи
Предполагам човека пита не за марка а за точен модел.
Няма да е лошо да се направи една важна тема с най подходящите свещи за всеки различен мотор на бмв.Както и вариант за всеки мотор на газ.За М20 в realoem излиза BOSCH W8 LCR

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
NGK ZGR5A - това са ти свещитеmanos написа:Привет колеги!
Благодаря предварително

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- dobromir
- младши ентусиаст
-
Нз къде в Пловдив но към 6 7 лева е бройката на NGK поне аз така ги земам свещите в Бургас.Успех
А някой има ли идея защо точно този модел свещи са подходящи за каране на газ на този мотор?
И един друг въпрос - как да проверя дали кабелите ми са наред? Предполагам пак трябва да ги замеря с мултицет, но как точно и какви стойнсти трябва да получа?
Благодаря предварително
И един друг въпрос - как да проверя дали кабелите ми са наред? Предполагам пак трябва да ги замеря с мултицет, но как точно и какви стойнсти трябва да получа?
Благодаря предварително

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Голяма мъка е намирането на точни данни... Аз така и не намерих точни стойности за лулите, дори тема бях пуснал. Никой не знае. А дори и някой да знае- не казва.. мълчи и тва е. Ако колата ти няма проблеми с оборотите, не прекъсва, не ти искрят кабелите- няма и нужда от смяна. А за свещите- на газ си иска нови. Аз съм слагал на БОШ, но оригинални, не са купувани от БГ. И мнооого км безпроблемна работа на гас. А със старите понякога гърмеше. По-нагоре колегата е упоменал точният модел. Но аз не бих си купил БОШ от тук. Няма да е БОШ......
Това, което съм написал е изпитано и можеш да се довериш.
Това, което съм написал е изпитано и можеш да се довериш.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Така е лична проба 2 комплекта БОШ от БГ от различни магазини тресене на ниски и кърмене на газ..Същия модел само че закупени от Полша на доста по висока цена вече 40 000клм никакви проблеми всичко си е ОК ... Но това е нашата мила родина скръб и жалост. 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Вчера се сдобих с въпросните свещи на NGK, но все още не ми е останало време да ги сложа и да дам мнение. Надявам се преди това някой да излезе с информация относно въпроса ми за тестването на кабелите 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Никога повече свещи БОШ от БГ, цена по 8 лв. парчето, изкарах с тях около 800 - 1000 км. Все тресене като в каручка като спреш, гърми когат не трябва на газ, абе ужас, старите НЖК - стари ама лачени, никви грижи, сега е с Беру новички, никакви проблеми.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- dobromir
- младши ентусиаст
-
с кото и да карам М30 то не е капризно хаха
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Както каза Митко NGK ZGR5A е свеща,ако не се лъжа даже беше 3.60 бройката... Последно като купувах за м20ката толкова струваха....
кабелите ги провери като тръгнеш да палиш на извадени свещи и виж дали всяка изкра излиза в нормален интервал...така малко ще се объркаш обаче щото може и дистрибуторната капачка да дава фира...
а защо мислиш че кабелите може да не са ти в ред?
п.п. тия свещи са подходящи щото газта не обича повече от 1 полюсни свещички...
manos написа:А някой има ли идея защо точно този модел свещи са подходящи за каране на газ на този мотор?
Благодаря предварително
кабелите ги провери като тръгнеш да палиш на извадени свещи и виж дали всяка изкра излиза в нормален интервал...така малко ще се объркаш обаче щото може и дистрибуторната капачка да дава фира...
а защо мислиш че кабелите може да не са ти в ред?
п.п. тия свещи са подходящи щото газта не обича повече от 1 полюсни свещички...
Последна промяна BULL3T на 23 Фев 2011, 17:41, променена общо 2 пъти

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2