Въпрос за carsoft 6.5
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Въпрос за carsoft 6.5
колеги вчера си взех тая прословута програма и кабела обаче тъй като лаптопа ми(ASUS K50IN) няма СОМ-порт и си взех преходник USB->СОМ-порт,всичко ок,инсталнах го намери си порта и давам диагностика,и излиза едно съобщение,че няма връзка с модула,отивам днес в магазина и тоя взе да ми са кара направо що не съм питал,преди да го зема и каза че толкова стари коли не можело да се закачат с него и нищо нямало да покаже.Та питането ми е следното има ли някой който го използва за Е34 и е с преходник от USB->СОМ порт и как става тая работа???
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Re: Въпрос за carsoft 6.5
проблема ти е в преходника, и с преходник никога няма да успееш да го подкараш
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- golov_bg
- ентусиаст
-
ZLATEN написа:проблема ти е в преходника, и с преходник никога няма да успееш да го подкараш
да разбирам че нестава изобщо или да сменя преходника?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
golov_bg написа:ZLATEN написа:проблема ти е в преходника, и с преходник никога няма да успееш да го подкараш
да разбирам че нестава изобщо или да сменя преходника?
Не работи с ЮСБ кьм КОМ.
На е34 пьк почти нищо няма да видиш.Карсофт работи добре с коли над 97 нагоре ,като и тогава в ТДС само грешки.Виж бензиновите и М47,М57 (дизелите ) направо ще те смае
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- golov_bg
- ентусиаст
-
е добре де пропоръчайте някакъв софт тогава
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Със преходник можеш да пуснеш някоя глупост но това няма да стане редовно имам такива главоболия по един куп фирми....Стара технология е и е кофти че в комплекта не си прилагат нужните неща.А за невежеството на продавачите да не говорим.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

С някои USB > COM се получава и може да се свържеш с колата, аз лично не съм пробвал, за да мога да кажа какъв да търсиш. При мен го ползвам с Express > COM преходана карта, а доколкото знам с PCMCI > COM би трябвало да е най-добре, защото PCMCI порта съм чел, че симулира безусловно RS232 (Serial) port. Така че потърси един от двата - Express или PCMCI.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
за е34 нищо ефтино не може да намеришgolov_bg написа:е добре де пропоръчайте някакъв софт тогава
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Postman написа:С някои USB > COM се получава и може да се свържеш с колата, аз лично не съм пробвал, за да мога да кажа какъв да търсиш. При мен го ползвам с Express > COM преходана карта, а доколкото знам с PCMCI > COM би трябвало да е най-добре, защото PCMCI порта съм чел, че симулира безусловно RS232 (Serial) port. Така че потърси един от двата - Express или PCMCI.
И в двата случая ползват отделни контролери които са на тях самите и отделно серийния интерфейс на експрес или пцмси.Така че трябва да стане но с УСБ докато намериш такова дето да тръгне (ако изобщо има някаква съвместимост) ше си омъкнеш косата.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ако не зависи от самия уред, аз използвам за мегата ми преходник усб -> цом на manhattan струваше 12лв:
http://www.manhattan-products.com/en-us ... -szeregowe
http://www.manhattan-products.com/en-us ... -szeregowe
При някои кабели става с преходник, при други не. Каква е причината, не знам. Но Carsoft няма да ти е кой знае колко полезен за е34. Да не говорим, че ако си с Siemens дори и с истински RS порт може би няма да стане.
По - добре INPA.
По - добре INPA.
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
@2bar написа:При някои кабели става с преходник, при други не. Каква е причината, не знам. Но Carsoft няма да ти е кой знае колко полезен за е34. Да не говорим, че ако си с Siemens дори и с истински RS порт може би няма да стане.
По - добре INPA?.
А Inpa от къде ?
Последно я имаше в един сайт на 200 лева но от месеци не са я вкарвали!Интересува ме такава на реален ком порт понеже имам такъв!
Поздрави!
А по темета- колега отърви се от кар софта пълен смях е имах го продадох го и не съжалявам!
BMW Service Team
IAV написа:
А Inpa от къде ?
от където идват всички китайски боклуци - ebay.
- golov_bg
- ентусиаст
-
аз го върнах и те ми си върнаха парите затова сега търся нещо което да ми е полезно и не само за е34
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
За Е34 най-полезен е мултицета.
Когато това ми го каза един наш многооважаван колега, аз не го взех на сериозно, но като ми дойде на главата и се убедих сам.
За по-модерните коли нещата вече стоят по друг начин.
Поздрави,
Д
Когато това ми го каза един наш многооважаван колега, аз не го взех на сериозно, но като ми дойде на главата и се убедих сам.
За по-модерните коли нещата вече стоят по друг начин.
Поздрави,
Д

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3