Гуми за 520i
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Гуми за 520i
Предварително се извинявам ако тази тема е дискутиране и аз не съм я намерил , ама доста почетох из форума и не можах да намеря концетрирано инфо по въпроса.
Какви гуми ще ми препоръчате за задни и съответно предни . Марка , размери от къде и т.н. След продължително четене из форума направих един доста голям списък със ползвани марки и модели, но все още не мога да се ориентирам. Всеки си хвали неговите гуми , никъде не можах да концентрирам повече от един, двама да похвалят даден модел
. Единствено за размера статистикато сочи, че повечето карат със 205/55/16 или 225/50/16 . Тука изниква въпроса какво им е на 195/55/16 за разлика от предните (освен ,че предните са по широки и е по куул) , в аспекта на стабилност на пътя , или просто не стоят добре в очите
.
Какви гуми ще ми препоръчате за задни и съответно предни . Марка , размери от къде и т.н. След продължително четене из форума направих един доста голям списък със ползвани марки и модели, но все още не мога да се ориентирам. Всеки си хвали неговите гуми , никъде не можах да концентрирам повече от един, двама да похвалят даден модел

/usr/src/ Luke...
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Значи относно размера:Колкото по-широки и по-ниски гуми сложиш толкова по стабилна ще е колата.Недостатъци са по-скъпи гуми,евентулно повишен разход,по-слабо ускорение и понякога криви джанти.Но пък за сметка на това удоволствието при каране в завои се повишава с пъти повече.
Относно марката:При избор на гуми трябва да се гледа широчината на джантите.Няма смисъл на оригиналните железни джанти да сложиш 245 гуми или на 10 инча джанти 205 гуми.
Най-добре е да си вземеш нови гуми или такива които за произведени в последните няколко години,защото с времето каучука старее.
Гледай и скоростния индекс да отговаря на максималната ти скорост.
А иначе като марка Мишелин,Бриджстоун,Пирели и Дънлоп са си номер едно.Твой си остава избора.А иначе е ясно че който с каквото кара това хвали
Относно марката:При избор на гуми трябва да се гледа широчината на джантите.Няма смисъл на оригиналните железни джанти да сложиш 245 гуми или на 10 инча джанти 205 гуми.
Най-добре е да си вземеш нови гуми или такива които за произведени в последните няколко години,защото с времето каучука старее.
Гледай и скоростния индекс да отговаря на максималната ти скорост.
А иначе като марка Мишелин,Бриджстоун,Пирели и Дънлоп са си номер едно.Твой си остава избора.А иначе е ясно че който с каквото кара това хвали

4 мнения
• Страница 1 от 1