Гуми за 520i

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Гуми за 520i

Мнение от Iceman » 26 Сеп 2005, 14:58

Предварително се извинявам ако тази тема е дискутиране и аз не съм я намерил , ама доста почетох из форума и не можах да намеря концетрирано инфо по въпроса.

Какви гуми ще ми препоръчате за задни и съответно предни . Марка , размери от къде и т.н. След продължително четене из форума направих един доста голям списък със ползвани марки и модели, но все още не мога да се ориентирам. Всеки си хвали неговите гуми , никъде не можах да концентрирам повече от един, двама да похвалят даден модел :( . Единствено за размера статистикато сочи, че повечето карат със 205/55/16 или 225/50/16 . Тука изниква въпроса какво им е на 195/55/16 за разлика от предните (освен ,че предните са по широки и е по куул) , в аспекта на стабилност на пътя , или просто не стоят добре в очите ;).
/usr/src/ Luke...

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 26 Сеп 2005, 17:11

Значи относно размера:Колкото по-широки и по-ниски гуми сложиш толкова по стабилна ще е колата.Недостатъци са по-скъпи гуми,евентулно повишен разход,по-слабо ускорение и понякога криви джанти.Но пък за сметка на това удоволствието при каране в завои се повишава с пъти повече.

Относно марката:При избор на гуми трябва да се гледа широчината на джантите.Няма смисъл на оригиналните железни джанти да сложиш 245 гуми или на 10 инча джанти 205 гуми.
Най-добре е да си вземеш нови гуми или такива които за произведени в последните няколко години,защото с времето каучука старее.
Гледай и скоростния индекс да отговаря на максималната ти скорост.
А иначе като марка Мишелин,Бриджстоун,Пирели и Дънлоп са си номер едно.Твой си остава избора.А иначе е ясно че който с каквото кара това хвали ;)

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Plague » 26 Сеп 2005, 20:08

според мен размера е 225/50/16(ако става дума за 16") а за марката е според парите... аз лично предпочитам мишелин пилот или гоодиър игъл ф1
а иначе не сте съвсем прави... аз карам с бф гоодридж и меко казано не съм доволен :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 27 Сеп 2005, 9:04

Ами те бф гоодридж са малко под класата на горе изброените от мен.
Но все пак са по добри от ласса :mhihi:

Назад към E34