Зимни работи и Шпер...и Ксенон (Ню)
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
Зимни работи и Шпер...и Ксенон (Ню)
Здравейте колеги,
Имам няколко зимни въпросчета относно антифриза и др. Тоест антифриза ми не е сменян тая година и тъй като малко губи от време на време съм доливал дестилирана вода (около 2литра, не повече!) и е за смяна, обаче ще мога да го сменя предполагам по-късно тази седмица. Кажете дали ще направи голям проблем ако замръзне леко? Знам, че при -11,-12 не замръзва, но вече става дори по-студено и почвам да се притеснявам...
Другото, което ме интересува е, че имам 2 маншона за смяна на задния мост, а нямам никакво време да ги сменям. Единия е напукан, а другия леко скъсан. Какви са последствията ако покарам така по тея засолени, опясъчени пътища? Говоря за главните, щото за междублоковите общината ги боли к***.
Извинявам се за тъпите въпроси, но ме интересува, а съм малко неук в тази насока.
Благодаря предварително!
Още едно въпросче: Как мога да разбера дали имам шпер диф, че нещо ми се струва, че колата вместо да изкарва задницата на пред в завойте недозавика като тъп Голф с предно?
Имам няколко зимни въпросчета относно антифриза и др. Тоест антифриза ми не е сменян тая година и тъй като малко губи от време на време съм доливал дестилирана вода (около 2литра, не повече!) и е за смяна, обаче ще мога да го сменя предполагам по-късно тази седмица. Кажете дали ще направи голям проблем ако замръзне леко? Знам, че при -11,-12 не замръзва, но вече става дори по-студено и почвам да се притеснявам...
Другото, което ме интересува е, че имам 2 маншона за смяна на задния мост, а нямам никакво време да ги сменям. Единия е напукан, а другия леко скъсан. Какви са последствията ако покарам така по тея засолени, опясъчени пътища? Говоря за главните, щото за междублоковите общината ги боли к***.
Извинявам се за тъпите въпроси, но ме интересува, а съм малко неук в тази насока.
Благодаря предварително!
Още едно въпросче: Как мога да разбера дали имам шпер диф, че нещо ми се струва, че колата вместо да изкарва задницата на пред в завойте недозавика като тъп Голф с предно?
Последна промяна Monky на 16 Дек 2010, 17:00, променена общо 1 път
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Зимни работи и Шпер
Monky написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително!
Сменяй антифриза, да не береш ядове

За маншоните, имаш в предвид маншоните на каретата на полуоските?

Колкото до шпер-а, вдигаш колата на 2 крика или на подемник и хвашащ едното колело, взимаш още един човек дето да върти другото напред, ако когато той върти напред, гумата кояот ти държиш напъва ли напъва да превърти и тя та значи имаш шпер, ако създаде само лек начален напън и после не мърда - нямаш шпер

Колкото до недозавиването, ми то навънка е повече лед от колкото сняг, а на лед знаеш с квито и гуми да си, си е все едно и също

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Замери си антифриза и тогава реши дали има нужда от смяна
Във всеки сервиз ще ти го замерят!
Във всеки по-голям магазин за авточасти продават джаджата, която замерва

Във всеки сервиз ще ти го замерят!
Във всеки по-голям магазин за авточасти продават джаджата, която замерва

- Monky
- младши ентусиаст
-
Благодаря за бързите отговори.
Ще замеря антифриза ама малко ме е страх да паля колата при под -10...
Относно маншоните, точно за тези иде реч на каретата иде реч. Не се притеснявам много ако се преебе нещо тъй като имам един седан на чаркалак ама не знам колко са му в ред каретата.
Интересното е, че колата недозавива на мокро, не на лед. Предполагам защото реших да експериментирам и сложих по-хубавите зимни отпред, но не виждам много логика в това.
Ще замеря антифриза ама малко ме е страх да паля колата при под -10...
Относно маншоните, точно за тези иде реч на каретата иде реч. Не се притеснявам много ако се преебе нещо тъй като имам един седан на чаркалак ама не знам колко са му в ред каретата.
Интересното е, че колата недозавива на мокро, не на лед. Предполагам защото реших да експериментирам и сложих по-хубавите зимни отпред, но не виждам много логика в това.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравей колега,
Аз ще почна от зад напред:
- За шпера ще разбереш още в първата пряспа или киша
- За маншона - напукания няма праблем, но скъсания е голям проблем. Не солта, а водата влиза вътре и отмива греста. Допълнително с водата влиза пясък и става шмиргел работата...
- за антифриза или си купи уред за измерване на концентрацията (има го в повечето бензиностанции, в Практикер, в Мосю Бриколаж, в Кауфланд...) или в сервизите както написа колегата по-горе би трябвало да имат тая джаджа и да го замерят.
Поздрави,
Д
Аз ще почна от зад напред:
- За шпера ще разбереш още в първата пряспа или киша

- За маншона - напукания няма праблем, но скъсания е голям проблем. Не солта, а водата влиза вътре и отмива греста. Допълнително с водата влиза пясък и става шмиргел работата...

- за антифриза или си купи уред за измерване на концентрацията (има го в повечето бензиностанции, в Практикер, в Мосю Бриколаж, в Кауфланд...) или в сервизите както написа колегата по-горе би трябвало да имат тая джаджа и да го замерят.
Поздрави,
Д

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ddddk
- ентусиаст
-
Верно бе
Значи варианта със сервиза отпада
Значи бягай до магазина за мерителна джаджа
Поздрави,
Д

Значи варианта със сервиза отпада

Значи бягай до магазина за мерителна джаджа

Поздрави,
Д

- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
_65536_kb_sec_ написа:И не забравяйте че антифриз се мери студен![]()
![]()
![]()
явно зависи от джаджата колега , щото в нашия сервиз е HELLA и на топло и на студено дава едни и същи стойности

- Monky
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги! Ще отскоча днес да купя една такава джаджа.
Още едно въпросче: Десния ми ксенон изгасва от време на време и като изключа и включа фаровете пак светва? Що е то? Гледах кабелака ама нямам никаква представа как работи това, а пропринцип не съм много назад с ел. глупостите.
Още едно въпросче: Десния ми ксенон изгасва от време на време и като изключа и включа фаровете пак светва? Що е то? Гледах кабелака ама нямам никаква представа как работи това, а пропринцип не съм много назад с ел. глупостите.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
E30-Kz написа:_65536_kb_sec_ написа:И не забравяйте че антифриз се мери студен![]()
![]()
![]()
явно зависи от джаджата колега , щото в нашия сервиз е HELLA и на топло и на студено дава едни и същи стойности
Може и от това да зависи, както и от самия антифриз. Но все пак препоръката си е в сила, от личен опит

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Monky написа:Благодаря колеги! Ще отскоча днес да купя една такава джаджа.
Ще си ходи крушката скоро

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Зимни работи и Шпер...и Ксенон (Ню)
На път е да си замине я крушката, я баласта. Карай така, ако не те дразни, ама имай на ум в разходите една подмяна на ксенона в близките месеци.
Относно шпера - вдигаш задната част на колата на един крик, все едно сменяш гума. И когато гумата е във въздуха - пробваш да я завъртиш. Успееш ли - имаш шпер, не успееш ли - нямаш.
По-селския и неефективен метод е, да си намериш някое сухо място което в момента е кът, вдигаш обороти и тръгваш с газ. Ако си оставил само една диря - нямаш шпер, ако си оставил 2 дири - имаш шпер. Съответно вадиш ролетката, мериш колко метра са дирите, снимаш с телефона и качваш снимката у сура тефтера
Относно шпера - вдигаш задната част на колата на един крик, все едно сменяш гума. И когато гумата е във въздуха - пробваш да я завъртиш. Успееш ли - имаш шпер, не успееш ли - нямаш.
По-селския и неефективен метод е, да си намериш някое сухо място което в момента е кът, вдигаш обороти и тръгваш с газ. Ако си оставил само една диря - нямаш шпер, ако си оставил 2 дири - имаш шпер. Съответно вадиш ролетката, мериш колко метра са дирите, снимаш с телефона и качваш снимката у сура тефтера

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ddddk
- ентусиаст
-
E30-Kz написа:_65536_kb_sec_ написа:И не забравяйте че антифриз се мери студен![]()
![]()
![]()
Точно на Хеллата пише да се мери под 80 градуса

И проблема не е в точното измерване, а в отваряне на капачката на топла кола - не се препоръчва. А, пък докато закара колата до кой да е сервиз, тя ще загрее... ако му е здрав термостата, де

Поздрави,
Д

- Monky
- младши ентусиаст
-
ogata написа:На път е да си замине я крушката, я баласта. Карай така, ако не те дразни, ама имай на ум в разходите една подмяна на ксенона в близките месеци.
Мерси. Хубавото е, че имам един баласт, резервен:) Но проблема е с КАТ, не че не свети.
Иначе бих пробвал по по-селския метод, но ми е жал за хубавите зимни. Като тръгна да оправям маншоните ще проверя. Иска ми се да има, че е по-ФЪН, ама знам ли

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
ае ше мерите антифриз...много свободно време бе приятели
схемата е по елементарна...отвива се една скоба на един радиатор, изтакат се 2 литра примерно....доливат се 2 литра за -60 и само газ.....тая операция всяка есен и всичко е ок

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2