Пак с моите въпроси

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Пак с моите въпроси

Мнение от slavianko » 13 Дек 2010, 18:19

Колеги някой вадил ли е конзолата с педалите ?

http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model ... 7375&hg=35

Като гледам трябва да излиза директно с целият кормилен прът обаче х ...я е голям. Има и един болт който фабрично като се завие и се чупи и не знам как да го развия а няма и място да го дялна с флекса. Направо съм в шах и мат а трябва да извадя цялата конзола с педалите понеже точно под нея е ръждясало от предишни течове на спирачна течност от помпата
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re: Пак с моите въпроси

Мнение от \MITETO\ DSB » 13 Дек 2010, 18:30

Колега болта на кормилния птрът му правиш срез с лист от ножовка и го сваляш с права отверка.
Не е лесно да знаеш аз се борих три часа с него. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 13 Дек 2010, 18:46

\MITETO\ DSB написа:Колега болта на кормилния птрът му правиш срез с лист от ножовка и го сваляш с права отверка.
Не е лесно да знаеш аз се борих три часа с него. ;)
Мерси колега и това е идея :yes: А има ли някаква последователност в цялият демонтаж която е важно да се спазва за да се улесни всичко ??? Чудя се също кормилният прът от къде да го развия за да извадя конзолата. Трябва да се разкачват май помпи, момпи и една камара неща :( :( До сега само оглеждах и не съм бутал нищо но утре ще ми се наложи вече да почвам да разглобявам и всеки съвет ще ми е от полза.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 14 Дек 2010, 10:19

Кормилния прът може да го свалиш от карето под волана или като го издърпаш, там при кутията е на шлици, гадно се слага после, може и от болта който свързва пръта с кутията, но при дърпането шлиците ще излязат, поне така се получи при мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 14 Дек 2010, 17:32

А за да не пускам пак нова тема някой може ли да ми каже това ЕКУ на линка долу ква роля играе ???

http://www.picbg.net/img.php?file=fe1434e58fd141ae.JPG

Това в металната кутия под номер 46 :mhihi: :mhihi:

А ето и парното вече извън колата.

http://www.picbg.net/img.php?file=a8caddf700d578ff.JPG

Нямате си и идея колко изненадан бях като го видях колко е огромно. То на обем май колкото едно М42 :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Дек 2010, 22:57

Евентуално да е номер 2 оттук http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... &lang=enUS , само предположение, даже на живо не съм виждал ама си търсих дълго време.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 14 Дек 2010, 23:02

Това под металната кутия с номер 46 е компа за аербега :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 14 Дек 2010, 23:21

chiko написа:Това под металната кутия с номер 46 е компа за аербега :winky:
Хм. Ако това в металната кутия с номер 46 :mhihi: е компа за аербега то този комп в моята кола не му е мястото там :mhihi: Стига наистина да е това че да не се окаже че съм орязал нещо което не е трябвало

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 14 Дек 2010, 23:40

екстрите в тая 5ца не свършват :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 15 Дек 2010, 0:00

slavianko написа:
Хм. Ако това в металната кутия с номер 46 :mhihi: е компа за аербега то този комп в моята кола не му е мястото там :mhihi: Стига наистина да е това че да не се окаже че съм орязал нещо което не е трябвало
при мен това там е тои за бега,за достоверност ако махнеш металната кутия и от доло се покаже пластмасова кутиика на siemens с оранжев цват е сигорно че е за бега :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 15 Дек 2010, 10:07

mitrax написа:екстрите в тая 5ца не свършват :mhihi:
Вярно наистина. Цяла година махам екстри и все съм забравил нещо :mhihi: :mhihi:
chiko написа:
slavianko написа:
при мен това там е тои за бега,за достоверност ако махнеш металната кутия и от доло се покаже пластмасова кутиика на siemens с оранжев цват е сигорно че е за бега :winky:
Тия дни ще я махна и нея само да стигна до там и ще пробвам дали ще излезе оарнжева кутийка :mhihi:

Назад към E34