ползвате ли диагностика VISA 1.83 , m50b25 , снимка
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
ползвате ли диагностика VISA 1.83 , m50b25 , снимка
имам въпросната диагностика от много време , ползвах я да си гледам е36 м42ката без никакви проблеми . Дойде време да закача и е30ката която е с мотор от е34 м50б25 без ванос еку-то е BOSCH 0261200402 И ми прави проблеми ..
Та въпроса ми е някой ако ползва ВИСА и е закачал е34 бош м50б25 :
- оборотите на мотора коректно ли ги хваща ? (при мен на моменти показваше - 80
)
- температурата на входящия въздух ??? при мен се вижда че е 78 градуса , а датчика е изправен ..
- дебитомера какви стойности показва ?
Та въпроса ми е някой ако ползва ВИСА и е закачал е34 бош м50б25 :
- оборотите на мотора коректно ли ги хваща ? (при мен на моменти показваше - 80

- температурата на входящия въздух ??? при мен се вижда че е 78 градуса , а датчика е изправен ..
- дебитомера какви стойности показва ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: ползвате ли диагностика VISA 1.83 , m50b25 , снимка
Визата е много хубав системен тестер.Жалко че поостаря.
Не ти чете коректно ,пробваи да закачаш сьс сьщия двигател но друга система.Нали са 25с61,,,2,,3
Не ти чете коректно ,пробваи да закачаш сьс сьщия двигател но друга система.Нали са 25с61,,,2,,3
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- mitrax
- ентусиаст
-
опитах , става още по голямо мазало .. със следващия мотроник , който би трябвало да е тоя с ваноса , ми показва темп на въздуха добре , но оборотите на двигатея ги показва 2800 при всички положения , и грешка кнок сензор ми дава ..
Нещо странно се случва с това м50
дебитомера пказва 2 волта на обороти , което мисля че е ОК , повишава му се показанието чак до края на диапазона обороти , но без него колата работи в пъти по добре , А и с дебитомер ламбда-та отива на 0.01V .
някой качвал ли е м50 на GT1 че съм на път да си купя вече ..
а ВИСА найстина е много добра , ако отговаря всичко както трябва , М42ката ми я хваща песен , но с това м50 - камък
Нещо странно се случва с това м50

някой качвал ли е м50 на GT1 че съм на път да си купя вече ..
а ВИСА найстина е много добра , ако отговаря всичко както трябва , М42ката ми я хваща песен , но с това м50 - камък

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Трудно ми е чак да повярвам.Да не се губи някои маса на ДМЕ ?Никога с М50 не сьм имал проблем.Да не казвам големи цифри,но поне 100-на сьм закачил с нея.
Е разполагам и с друга техника,но ВИЗА-та още я ползвам,и не ме е предавала нито ведньж
Успех ,мини при някои колега да я провери ,А разходомера и лан-сондата са си направо консуматив
Е разполагам и с друга техника,но ВИЗА-та още я ползвам,и не ме е предавала нито ведньж
Успех ,мини при някои колега да я провери ,А разходомера и лан-сондата са си направо консуматив
- mitrax
- ентусиаст
-
двигателя е след трансплантация , та нищо чудно да имам пропусната някоя маса, аз и за това питам дали ВИСА чете правилно мотроник 3.1 . Съмнява ме и нескопосан чиптунинг (не че рабирам много) , ще проверя направо на куплонга маси , захранвания всичко ... ламбда сменях наколко броя .. дебитомера по аутодата ми отговаря - на контакт 1,27В , на обороти 2,26 , на 3к оборота около 3V , и тнт .. показанията на лабдата се джукат като не е закачен дебитомер , с дебитомер отива на 0.01 . Нещо нашашква много яко компа , ще го избистра по лека лека ...
само да уточня , ти казваш че си чел мотроник 3.1 (м50 без ванос) без никакви аниомалии ?
само да уточня , ти казваш че си чел мотроник 3.1 (м50 без ванос) без никакви аниомалии ?

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Точно така.Сьс сигурност !
Имал сьм подобен случаи,но не с БМВ а с Опел Вектра 1,6 Моно .Показваше такива аномалии и стоиностите се меняха в невероятни граници.100 пьти сверявах кода на мотора C16NZ ,а излезе лоша маса кьм ЕКУ-то.
Но това не е с Виса-та ,тогава беше с Опел Сканер ,от които сьщо сьм доволен.
Мога само да те посьветвам да пробваш диагностика при друг колега с друг уред ,дане би нещо да става с твоя адаптер ,вьпреки че ако Висата се кьнектне трябва да чете коректно.Това сьм забелязал при нея ,чете както трябва без да пише глупости ,какато явно става при теб
Имал сьм подобен случаи,но не с БМВ а с Опел Вектра 1,6 Моно .Показваше такива аномалии и стоиностите се меняха в невероятни граници.100 пьти сверявах кода на мотора C16NZ ,а излезе лоша маса кьм ЕКУ-то.
Но това не е с Виса-та ,тогава беше с Опел Сканер ,от които сьщо сьм доволен.
Мога само да те посьветвам да пробваш диагностика при друг колега с друг уред ,дане би нещо да става с твоя адаптер ,вьпреки че ако Висата се кьнектне трябва да чете коректно.Това сьм забелязал при нея ,чете както трябва без да пише глупости ,какато явно става при теб
- mitrax
- ентусиаст
-
еми тенкюверимач
насочвам се към куплуга на ецу-то , ще звънна и температурни датчици , маси , захранвания .. благодаря за отговорите !

7 мнения
• Страница 1 от 1