Въпрос за ABS
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Въпрос за ABS
Колеги,възможно ли е някой от датчиците на ABS да не работи и поради тази причина въпросното колело чиито датчик е прецакан да задържа(блокира)? Въпросът ми е понеже преди няколко сутрини,беше ръснало малко дъждец и ми се наложи да набия малко по-рязко спирачки и колата буквално хукна надясно-тръгна цялата,чак волана ми дръпна ръката! Усетих го на два-три пъти,след това на сухо пак ми се наложи да набия по-рязко и понеже си бях отворил прозореца-чух търкане на гума-което е нелогично при наличие на ABS! И понеже малко не мога да се ориентирам с посоката-ако е от ABS-за да дръпне надясно-коя гума блокира???
Благодаря предварително за отговорите!
Благодаря предварително за отговорите!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Re: Въпрос за ABS
Преди всичко, не били трябвало да ти свети АБС лампата, ако има някакъв проблем със системата?
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Christoff написа:Преди всичко, не били трябвало да ти свети АБС лампата, ако има някакъв проблем със системата?
Мисля че си прав за лампата

![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
momo-1st написа:Christoff написа:Преди всичко, не били трябвало да ти свети АБС лампата, ако има някакъв проблем със системата?
Мисля че си прав за лампата![]()
по принцип си я има и работи-но мисля че тя ми светва когато нямам течност в системата,нз дали е за това или си има друга лампа за течността :?
Друга лампа е колега, отляво е тази за ABS-a, отдясно за нивото на течността..

По темата....
Да не си с различни гуми или дясната да ти е значително по-износена ? Сменял ли си скоро течности, накладки? Педала нормално твърд ли е ?
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
ако има проблем абс-то ше свети лампата а това че ти блокира колелото е проблем явно в апарата
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Забелязвал съм че на моменти,забележете на моменти педала става необяснимо по-твърд-после си е нормален,но съществени разлики при спиране не съм усещал,гумите са с еднакъв размер,еднакъв грайфер и така нататък!Комплект са!Минава ми идеята за въздух в системата заради тоя твърдия педал и заради това че между казанчето и помпата сълзи по малко течност! и така! Ако трябва още някакво инфо ще давам-притеснява ме това теглене надясно-защото дори при малка скорост си е осезаемо,камо ли ако набия с голяма скорост-ще ми издърпа волана от ръцете чак! Ке се утепам нейде! 

![]()
![]()
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Еми, освен да отстраниш теча, да обезвъздушиш както си му е реда и да погледнеш водачите на апаратите, защото ръждясват 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
skylord написа:Еми, освен да отстраниш теча, да обезвъздушиш както си му е реда и да погледнеш водачите на апаратите, защото ръждясват
Ясно,ама то колелото не задържа-пусна ли педала си движи,често се случва след дълго каране да си бутам джантите дали са равномерно топли-обикновено ако има задържане на някой апарат там се загрява повече и има видимо повече спирачен прах! просто явно блокира при спиране колелото-та имате ли идея кое точно колело блокира и дали може да има у друга причина за това дърпане надясно при спиране!Иначе теча-не виждам вариант освен с нова помпа защото доколкото мога да си пъхна главата там(апарата на ABS пречи),та доколкото виждам помпата и казанчето са едно цяло! А апаратите ги гледах преди седмица като слагах зимните гуми-всичко наред-няма ръжда накладки равномерно износени,дискове равни-стриже и бръсне работата!
![]()
![]()
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
А за дърпането на волана може да погледнеш селеновите втулки и от тях се получава гадният ефект
Успех

- rashko_mladenov
- кандидат ентусиаст
-
Смажи цилиндарчетата на апаратите и малко ги раздвижи.
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
за проблемите на абс - има диагностика 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Turbo_Ted написа:за проблемите на абс - има диагностика
така е ама на тея античните ABS-и малко трудно става и май не хваща всичко!Досега единствено с INPA съм имал някакъв досег до ABS! Ще ида да го погледна утре!
![]()
![]()
Представа си нямам от какво друго може да е, но ако е от прецакан датчик за АБС и блокира гума, дърпайки надясно, ще задържа лявата. Дясната ще спира осезаемо по-бързо от лявата, която е блокирала.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Ryapoff написа:Представа си нямам от какво друго може да е, но ако е от прецакан датчик за АБС и блокира гума, дърпайки надясно, ще задържа лявата. Дясната ще спира осезаемо по-бързо от лявата, която е блокирала.
Извинявай колега второто изречение неможах да го схвана,обоснови се защо мислищ така?
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега азимах подобенпроблем ивсе още го имам! Десния апарат ми задържаше и сикупих два ремонтни комплекта за апартите! Свалих първо десния беше много зле и след това левия, сега значително с подобри! Лампата на АБС-а ми изгасна и след това пак светна! Сега ще ходя на диагностика да видя защо свети! Ако ти задържа колелото е от апарата буталото се е затлачило с лайна! Сваляш разглобяваш изчистваш, смазваш със спирачно масло и събираш! Ремонтния комплект можеш от колега от форума да го вземеш не е скъп! Самата работа по монтаж и демонтаж е малко тегава! Ако не ти свети лампата на АБС-са значи не е от там! На мен АБС-са ту работи ту не работи и за мен само диагностика остава!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2