Въпрос за ABS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Въпрос за ABS

Мнение от momo-1st » 21 Ное 2010, 15:14

Колеги,възможно ли е някой от датчиците на ABS да не работи и поради тази причина въпросното колело чиито датчик е прецакан да задържа(блокира)? Въпросът ми е понеже преди няколко сутрини,беше ръснало малко дъждец и ми се наложи да набия малко по-рязко спирачки и колата буквално хукна надясно-тръгна цялата,чак волана ми дръпна ръката! Усетих го на два-три пъти,след това на сухо пак ми се наложи да набия по-рязко и понеже си бях отворил прозореца-чух търкане на гума-което е нелогично при наличие на ABS! И понеже малко не мога да се ориентирам с посоката-ако е от ABS-за да дръпне надясно-коя гума блокира???
Благодаря предварително за отговорите!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Re: Въпрос за ABS

Мнение от Christoff » 21 Ное 2010, 15:20

Преди всичко, не били трябвало да ти свети АБС лампата, ако има някакъв проблем със системата?
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 21 Ное 2010, 15:54

Christoff написа:Преди всичко, не били трябвало да ти свети АБС лампата, ако има някакъв проблем със системата?

Мисля че си прав за лампата :conf: :conf: по принцип си я има и работи-но мисля че тя ми светва когато нямам течност в системата,нз дали е за това или си има друга лампа за течността :?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 21 Ное 2010, 16:33

momo-1st написа:
Christoff написа:Преди всичко, не били трябвало да ти свети АБС лампата, ако има някакъв проблем със системата?

Мисля че си прав за лампата :conf: :conf: по принцип си я има и работи-но мисля че тя ми светва когато нямам течност в системата,нз дали е за това или си има друга лампа за течността :?

Друга лампа е колега, отляво е тази за ABS-a, отдясно за нивото на течността.. Изображение

По темата....
Да не си с различни гуми или дясната да ти е значително по-износена ? Сменял ли си скоро течности, накладки? Педала нормално твърд ли е ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 21 Ное 2010, 16:35

ако има проблем абс-то ше свети лампата а това че ти блокира колелото е проблем явно в апарата
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 21 Ное 2010, 17:17

Забелязвал съм че на моменти,забележете на моменти педала става необяснимо по-твърд-после си е нормален,но съществени разлики при спиране не съм усещал,гумите са с еднакъв размер,еднакъв грайфер и така нататък!Комплект са!Минава ми идеята за въздух в системата заради тоя твърдия педал и заради това че между казанчето и помпата сълзи по малко течност! и така! Ако трябва още някакво инфо ще давам-притеснява ме това теглене надясно-защото дори при малка скорост си е осезаемо,камо ли ако набия с голяма скорост-ще ми издърпа волана от ръцете чак! Ке се утепам нейде! :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 21 Ное 2010, 17:30

Еми, освен да отстраниш теча, да обезвъздушиш както си му е реда и да погледнеш водачите на апаратите, защото ръждясват :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 21 Ное 2010, 18:01

skylord написа:Еми, освен да отстраниш теча, да обезвъздушиш както си му е реда и да погледнеш водачите на апаратите, защото ръждясват :yes:

Ясно,ама то колелото не задържа-пусна ли педала си движи,често се случва след дълго каране да си бутам джантите дали са равномерно топли-обикновено ако има задържане на някой апарат там се загрява повече и има видимо повече спирачен прах! просто явно блокира при спиране колелото-та имате ли идея кое точно колело блокира и дали може да има у друга причина за това дърпане надясно при спиране!Иначе теча-не виждам вариант освен с нова помпа защото доколкото мога да си пъхна главата там(апарата на ABS пречи),та доколкото виждам помпата и казанчето са едно цяло! А апаратите ги гледах преди седмица като слагах зимните гуми-всичко наред-няма ръжда накладки равномерно износени,дискове равни-стриже и бръсне работата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 21 Ное 2010, 18:05

А за дърпането на волана може да погледнеш селеновите втулки и от тях се получава гадният ефект :yes: Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rashko_mladenov » 21 Ное 2010, 19:12

Смажи цилиндарчетата на апаратите и малко ги раздвижи.

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 21 Ное 2010, 19:37

за проблемите на абс - има диагностика :yes:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 21 Ное 2010, 20:09

Turbo_Ted написа:за проблемите на абс - има диагностика :yes:

така е ама на тея античните ABS-и малко трудно става и май не хваща всичко!Досега единствено с INPA съм имал някакъв досег до ABS! Ще ида да го погледна утре!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 21 Ное 2010, 20:15

Представа си нямам от какво друго може да е, но ако е от прецакан датчик за АБС и блокира гума, дърпайки надясно, ще задържа лявата. Дясната ще спира осезаемо по-бързо от лявата, която е блокирала.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 21 Ное 2010, 21:26

Ryapoff написа:Представа си нямам от какво друго може да е, но ако е от прецакан датчик за АБС и блокира гума, дърпайки надясно, ще задържа лявата. Дясната ще спира осезаемо по-бързо от лявата, която е блокирала.

Извинявай колега второто изречение неможах да го схвана,обоснови се защо мислищ така?
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 24 Ное 2010, 13:53

Колега азимах подобенпроблем ивсе още го имам! Десния апарат ми задържаше и сикупих два ремонтни комплекта за апартите! Свалих първо десния беше много зле и след това левия, сега значително с подобри! Лампата на АБС-а ми изгасна и след това пак светна! Сега ще ходя на диагностика да видя защо свети! Ако ти задържа колелото е от апарата буталото се е затлачило с лайна! Сваляш разглобяваш изчистваш, смазваш със спирачно масло и събираш! Ремонтния комплект можеш от колега от форума да го вземеш не е скъп! Самата работа по монтаж и демонтаж е малко тегава! Ако не ти свети лампата на АБС-са значи не е от там! На мен АБС-са ту работи ту не работи и за мен само диагностика остава!
Изображение

Следваща

Назад към E34