Перо за чистачка
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
Re: Перо за чистачка
В началото на лятото влязох в един магазин на "Цар Симеон",питах за к-т чистачки за Е34 казаха ми цена около 40 лв. и2-3 дни доставка.Дадох 20 капаро и след 2 дни ми се обадиха да си ги взема.Бяха BOSH и добре чистят.Магазинчето е до някаква организация на бивши барети,между "Ботев" и"Опълченска"
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- sasho_t
- Потребител
-
- Кара: 525TDS
Има в кауфланд за 4лв само пера 2бр аз съм с такива . 

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
вносителите на Бош - ще си ги видиш с гугъл - чистачки 80-90лв, пера 30-40
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- BUHALA
- кандидат ентусиаст
- Кара: E34-M30/B35
Само да подметна идеята ........
Свалих си шофьорското рамо, отрязах му края, завъртях го обратно и пак го заварих. Изшлайфах го старателно, пръснах черен мат да не му личи и минах на обикновенни стандартни пера. Общо полвин час работа и край с проблемите с тая чистачка
Свалих си шофьорското рамо, отрязах му края, завъртях го обратно и пак го заварих. Изшлайфах го старателно, пръснах черен мат да не му личи и минах на обикновенни стандартни пера. Общо полвин час работа и край с проблемите с тая чистачка

Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.
Колега BUHALA, нарекъл си невъзможността (или нежеланието) да купиш хубави оригинални чистачки за Е34 "проблемите с тая чистачка"
... просто го отбелязвам, нищо негативно не влагам
.

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Ми при положение,че и при официалния дилър Бова в Б-с заявиха,че нямат такива чистачки това прави автоматично "проблем с тая чистачка".В още 1-2 други магазини също нямаше и то на човек му писва да обикаля като гламав.В крайна сметка се намериха от UK един к-т Бош на половината цена от тази на "оригиналната" (само шофьорската) чистачка в Бова
Аз съм мяркал мнения,че от е36 рамото е взаимозаменяемо с това на е34.
А сега някой да обясни какъв е смисълът куката да е нагоре,а не надолу?

8.32
Оригинален Шампион за Е34, който е с адаптер за обърнатото рамо е под 35 лв (в момента карам с такива повече от 3 години), а оригинален Бош за Е34 за обърнато рамо и със "спойлер" е около 60 лв. Това са цени за 2 броя чистачки и без отстъпки, а много колеги от форума предлагат отстъпки. Тези чистачки според моя опит гарантират отлично чистене през първите 2 години. Аз лично не виждам смисъл да си купувам нито от БМВ (или техен дилър), нито от Кауфланд, но все пак изборът е личен. В БМВ дилърите също така имат и само пера, които са около 12 лева когато последно проверявах. Поне в София (Дарукар) мога да си ги поръчам, не знам как е в Бургас.
P.P. В Дарукар перата за предните 2 чистачки (комплект) струват 29,44 лв. (имат го налично, 61 61 8 217 711), а за задната (ако е комби) е 15,80 лв.
P.P. В Дарукар перата за предните 2 чистачки (комплект) струват 29,44 лв. (имат го налично, 61 61 8 217 711), а за задната (ако е комби) е 15,80 лв.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
PIONEER написа:Ми при положение,че и при официалния дилър Бова в Б-с заявиха,че нямат такива чистачки това прави автоматично "проблем с тая чистачка".В още 1-2 други магазини също нямаше и то на човек му писва да обикаля като гламав.В крайна сметка се намериха от UK един к-т Бош на половината цена от тази на "оригиналната" (само шофьорската) чистачка в Бова![]()
Купих чемпиъни за 30лв и в комплекта си има приставка и всичко си заспа, та Постмана си е прав..

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз пък си пазарувам чистачки от един приятел и само си присаждам перата от тях.
Сори ама оригиналната държачка за перото си е друга бира, особено със спойлерчето
Сори ама оригиналната държачка за перото си е друга бира, особено със спойлерчето

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Пепи, да си призная не съм ужасно доволен от Шампиона, понеже този адаптер не ги фиксира така добре, както оригинална чистачка и трептят повече от другите докато чистят. Мисля за тази зима да взема Бош или да си купя комплект оригинални пера от Дарукар и да си върна оригиналните рамена, които свалих преди Шампиона.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Преди две седмици сменях само перата. Купих ги от кварталното магазинче за авточасти. Продавача ми каза, че били нещо графитно- силиконови, не си спомням точно как ги нарече. Вика ми- "Чистят, да знаеш!" Бе прав, вече ги ползвах на два пъти в дъжд. Изключително добре се вижда в дъжда, а струваха 5 лв. Смених ги за 5 минути двете. Лично мнение-да се дават по 50 или 100 лева за чистачки не е гъзария, а тъпо. Е, който няма кво да си прави парите... Но иначе- който ще сменя, да пита за такива пера. Стоят някакси меки и мазни. Но много добре чистят и не замазват. 

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
И аз така преди време сложих графитно-силиконови пера, но не помня много добре дали изкараха 2 или 3 месеца... дано твоите са по-добри.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Postman написа:И аз така преди време сложих графитно-силиконови пера, но не помня много добре дали изкараха 2 или 3 месеца... дано твоите са по-добри.
Ще пием биричка да се стопли малко времето и ще ти покажа моите - аз ги взех от магазинчето на пътеката

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3