ТДС на резерва работи добре

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS

ТДС на резерва работи добре

Мнение от sasho_t » 04 Окт 2010, 12:48

Колеги карам кола вече година и нещо с този проблем.Топла тресе , но не винаги и придърпва от 1500об- 1900об до тук има много изписано, но все още не съм намерил проблема. Интересното е ,че когато остане на резерва и лампата примигва колата започва да рабати по меко без да забива ,почти нормално.
Ще съм благодарен на колегите които напишат два реда .

старши ентусиаст
Аватар

Re: ТДС на резерва работи добре

Мнение от vladobate » 04 Окт 2010, 21:34

Е-е-е колега, това беше върха. :yes: Шерлок Холмс ряпа да яде а д-р Уотсън марули. :OT: Еми минала е колата ти на гладна диета и вече и се отразява положително демек чувства се по-добре от недояждането. Айде ся де ги тея дет плюят ТДС-ките я вижте с малко пък помпата бачка извънредно и то как ... :OT: Аз освен да ти кажа че отдолу ( на дъното на резервоара ) сигурно повече олио е останало не мога друго да измисля. И не си правя майтап щото мойта съм я карал с биодизел и всякви такива оплаквания от помпата изчезнаха и мотора заспа . Ама без майтап спря да мени обороти и да гасне абе кротка като агне , голям кеф че то тогава беше и 10-15ст по-евтин биодизела та густото беше пълно :yes: ама за кратко :banghead: . Карай така и колата доволна и ти доволен от това по-голям кеф кво - освен и жената да е доволна :yes: . Успех и да знаеш малко ти завиждаме. :lol: ПС: Иначе да не се е опитвал някой да ти краде от нафтата и после да не разбереш е доливал олио , а ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: Извинявам се ама ми стана много гот от това, кво ли не бях чувал за ТДС-те и това вече ме потроши просто цяла вселена са и някой да не се обиди , уважение всекиму . :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 04 Окт 2010, 22:10

Наи вероятно си внушаваш,заредил си на друга бензиностанция с по качественно гориво.
Допускам че може да има някькво миниатюрно спукване в сондата в резервоара и като го премине да поема повече вьздух ,оттам да се замазва проблема.
Това е повече фантазия все пак,нека някои каже ако е имал такьв проблем
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_t » 05 Окт 2010, 9:01

Колеги много съм благодарен за вниманието :yes: . Наистина е много интересно и аз не знам какво да я правя вече :( .Аз си го обеснявам така ,или има нещо по мазно накрая в резервоара , нещо като запушен отдушник и накрая мисля все пак да сваля помпата да видя какво толкова смуче накрая :dunno: Но преди това ще и сипя малко атф в нафтата така ще отпадне първия вариант.Колата съм я взел с голямо желание и докато не на меря проблема няма да мирясам.Преди това имах м50в20 и дори с този проблем от тдс са не бих се върнал . 8)

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_t » 05 Окт 2010, 9:36

А и колегата по надолу е много прав . По едно време зареждах само от омв и колата започна да работи па добре ,и се бях по успокоил малко , но преди морето заредих от един колега малко по евтина /и той има тдс/ и до морето никакви ядове .Но там за пръв път ми загасна и се почна едно менене на обороти и нямах търпение да свърши . Сега понеже се кара само събота и неделя явно още има нещо кофти в резервоара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 07 Окт 2010, 0:00

Внушаваш си колега,все пак ако си мераклия,смени горивния и въздушния филтър,зачисти цедката в резервоара сложи една добавка,зареди хубава нафта и излитай.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_t » 11 Окт 2010, 9:45

Има мъничко развитие .Сложих на 18л нафта 200гр АТФ и колата замърка ,не се чуваше как работи, но придърпването си остана. Но на другия ден нямаше палене запали от шестия път ,но това можеби не е от маслото а от това ,че няколко свещи не греят макар че това е за първи път.Нямам време да сваля помпата но при първа възможност ще го направя.
Интересуваме как се сваля зъбното колело на ГНП ,защото два пъти сипвам добавка и два пъти протича.Първия път от капачетата на авансатора , а сега не знам от къде пак тече ,но когато е под наклон напред.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 11 Окт 2010, 19:44

Зьбното колело несе сваля при работа по ГНП.Препорьчвам ти да се обьрнеш кьм човек които ги знае нещата,иначе главобола е голям.
За свещите вземаи 6 броики .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Назад към E34