Голям проблем с предницата-Помагаите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Голям проблем с предницата-Помагаите

Мнение от Dido73 » 21 Сеп 2010, 20:09

Привет от Испания на всички не съм влизал скоро в саита но такова беше положението.
Та да си доидем на въпроса Много яко ми бие предницата на колата с 18 цола дйанти съм и като ви казвам много значи адски много ще ми счупи ръцете и то само когато карам с 85-90км. нито по нагоре нито по надолу само на тези километри,с 15-цоловите джанти ми бие съшто но леко и то при 90км. и след това към 140км. при друга скорост няма биене.
Искам да вземете впредвид че смених няколко комплекта джанти 18-ц. нови и един комплект 15-ц. и ефекта е същият,цъщо така съм сменил всичко одпред кадето е имало и наи малкият лувт по предницата,биенето е отпред и се чуства ясно но тези тъпи Испански монтѝори ништо не разбират и ми писна да давам пари и ништо така че помагаите братлета че не се кара така :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Re: Голям проблем с предницата-Помагаите

Мнение от IAV » 21 Сеп 2010, 21:21

Привет колега,
Понеже казваш,че си сменял джанти да питам :
-само предните ли сменя?
-ако не си сменял задните смени ги илипоне ги провери на баланс!
-следователно след като не са джанти остават елементи от окачването които се въртят-дискове и лагери(на главината).
Казваш ,че биенето се показва при 85-90 и при 140-което ми говори ,че може и да са задни (гуми или джанти).
Провери тези неща и кажи какво си установил.
Щом биенето е толкова сериозно ако е джанта или гума трябва да е видим дефекта!
Щом са 18ки значи са с ниски гуми-което значи почти сигурно ,че говорим за джанта!
Поздрави!
BMW Service Team

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 21 Сеп 2010, 21:23

Здравей колега,

Много сме писали по този въпрос.
Аз ще ти го кажа накратко, но допускам, че няма да ми повярваш и затова ти предлагам да разровиш също и в търсачката.

И така, отговорът на твоя въпрос е:

Баланс на 4-те гуми.

Колкото и да не ти се вярва, баланса ти го правят проформа и затова поведението на колата ти е такова, каквото го описваш.
Оправданието, че и с други джанти е същото, просто не върви по простата причина, че и другите ти джанти са толкова балансирани.

Еми, това е.
Остава да намериш кадърен сервиз и да приключиш с темата.

Поздрави и успех,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Сеп 2010, 21:57

Както каза колегата ddddk много е писано по темата. И при мен е имало такова биене доста дълго време докато не почетох във форума и бяха големите тампони на горните ( кривите носачи ) само да отбележа че видимо им нямаше нищо и на предница като минах не забелязаха съществен луфт обаче то не е само в луфта магията. Тези тампони поемат големи натоварвания и материала губи свойствата си а геометрия има затова трудно се диагностицират и е редно да се сменят на пробег пък и в зависимост от начина на каране , това е мое мнение. Аз си ги смених с такива от 12-14лв. ( в махалата ги правят ) и заспа предницата пък и като спирам няма вече клатушкане , млатушкане забива нос и тва е . Но това е една от многото възможности просто я споменавам , защото рядко се хваща при преглед на предница. Моя съвет е да почнеш от по-евтини и бързи неща които споменаха колегите преди мен и чак тогава това като краен ( относително ) вариант. Успех. :yes: ПС: Мезду другото тампоните като се пресоват на носача ( далеч съм от мисълта да си купуваш нов , няма смисъл ) има варианти на поставяне като посока по оста на тампона. Имам предвид че по двете перпендикулярни оси тампона ще се държи като малсимално твърд или като макс. мек , съвет монтирай ги по оста на плътната част на гумата за да е твърд защото както пишеш с тези големи джанти ти е задължително макс. стабилност и всичко трябва да ти е перфектно по предницата .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 21 Сеп 2010, 22:48

колега и аз бях същия големи тампони на носачите и се оправи
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 22 Сеп 2010, 17:08

Обери си малко луфта на кутията.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 23 Сеп 2010, 21:00

Момчета За реглажа на джантите и гумите го направих наи напред като се получи това нещо но никакъв ефект а като казах че смениах джантите с нови ги смениах заедно и четерите и с нови гуми и ефекта беше същият За тези тампони дето ми казвате ще проверя и дано се окаже от тях че вече ми писна Да подчертая че това ми се получи в гадната Сърбия като пропаднах на един завои от банкета и изкривих предната ми стара 15-ка джанта та от това мисля че е щото по рано го нямаше това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 23 Сеп 2010, 21:16

Dido73 написа:Момчета За реглажа на джантите и гумите го направих наи напред като се получи това нещо но никакъв ефект а като казах че смениах джантите с нови ги смениах заедно и четерите и с нови гуми и ефекта беше същият За тези тампони дето ми казвате ще проверя и дано се окаже от тях че вече ми писна Да подчертая че това ми се получи в гадната Сърбия като пропаднах на един завои от банкета и изкривих предната ми стара 15-ка джанта та от това мисля че е щото по рано го нямаше това.
Аз ти казах как да оправиш нещата ама ти не четеш май ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318-жената,e34 520-аз

Мнение от shumanski1 » 24 Сеп 2010, 17:10

slavianko написа:Обери си малко луфта на кутията.

сподели къде се намира, и как се обира луфта.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 24 Сеп 2010, 17:34

shumanski1 написа:

Утре имам малко работа в гаража по колата и ако не забравя ще ти снимам даже от къде ;) Само дано се сетя

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318-жената,e34 520-аз

Мнение от shumanski1 » 24 Сеп 2010, 18:48

slavianko написа:
shumanski1 написа:

Утре имам малко работа в гаража по колата и ако не забравя ще ти снимам даже от къде ;) Само дано се сетя

надявам се.
а и ще съм ти задължен :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 25 Сеп 2010, 11:03

Изображение
Регулира се като се развие гайката между 4-те отгоре, мисля че беше 17, след което посредата се слага шестостен и се затяга, след което се затяга гайката - качваш се и пробваш, ако волана не се изправя сам след завой - развиваш малко и така.. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 25 Сеп 2010, 23:18

skylord написа:Изображение
Регулира се като се развие гайката между 4-те отгоре, мисля че беше 17, след което посредата се слага шестостен и се затяга, след което се затяга гайката - качваш се и пробваш, ако волана не се изправя сам след завой - развиваш малко и така.. :yes:

само да допълня да внимаваш колко стягаш
провери и дисковете,биалетки шарнири
аз имах такъв проблем и се оказа крив диск а покрай него се разбиха и биалетките :yes:
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 27 Сеп 2010, 19:58

Ще пробвам да обера лувта малко в събота или неделя и после ще ви пиша има ли някъкъв ефект

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 28 Сеп 2010, 12:15

Колега а джантите с какъв централен отвор са????
Изображение

Следваща

Назад към E34