Глухо чукане отпред
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Никола Петров
- Потребител
-
- Кара: E-34tds
- Мечтае да кара: М5
Глухо чукане отпред
Колеги имам едно глухо чукане отпред .Значи поглеждам отдолу по окачването всичко е шест.
Пипам кормилната щанга тя чука.Значи смених втулката на паразитния хебел,и спря да чука отдясно ама от ляво продължава.Видях,че чука хебела има гайка за натягане ама тя е натегната и продължава да чука от там. Въпроса ми е как да спра чукането от там?Какво да сменя или да се опитам да натегна още гайката ама (май не може повече)?
Пипам кормилната щанга тя чука.Значи смених втулката на паразитния хебел,и спря да чука отдясно ама от ляво продължава.Видях,че чука хебела има гайка за натягане ама тя е натегната и продължава да чука от там. Въпроса ми е как да спра чукането от там?Какво да сменя или да се опитам да натегна още гайката ама (май не може повече)?
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- Никола Петров
- Потребител
-
Re: Глухо чукане отпред
Колега нещо не разбрах
да сменя кутията ли?

- Никола Петров
- Потребител
-
Има от както си е купих ама си мислех,че е нещо нормално.Ходих на майстор той уж го обра, ама пак си има и имам чувството,че волана ми е малко по твърд от както беше преди майстора а лувта пак си го има сега е малко по малък.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Щом "майстор" ти е пипал кутията, пиши я за скраб...
Или си карай с луфта докато можеш или търси "нова" секънд хенд, но нали разбираш, че тази, която купиш може също да е пипана...
Поздрави и успех
Д
Или си карай с луфта докато можеш или търси "нова" секънд хенд, но нали разбираш, че тази, която купиш може също да е пипана...
Поздрави и успех
Д

- Никола Петров
- Потребител
-
Благодаря колега.
Само да кажа луфта ми е между хебела и кутията няма ли нещо втулка
да се сложи нова като на паразитния или нещо друго за да спре да чука.А пък за луфта ще си карам така само да не чука.Или да търся кутия?
Само да кажа луфта ми е между хебела и кутията няма ли нещо втулка

Никола Петров написа:Благодаря колега.
Само да кажа луфта ми е между хебела и кутията няма ли нещо втулкада се сложи нова като на паразитния или нещо друго за да спре да чука.А пък за луфта ще си карам така само да не чука.Или да търся кутия?
Номер 13 от схемата. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... &lang=enUS
Справка за част
Номенклатурен номер : 32211130947
Описание : ��аздели��еленелемен��
Ед.цена (с ДДС) : 5.48 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
В една тема беше писано за същото и пак така .

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
А голямата гайка на кормилния прът стягате ли???Оттам също се получава гадно и неприятно чукане !
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
georgipass написа:А голямата гайка на кормилния прът стягате ли???Оттам също се получава гадно и неприятно чукане !
Да и то наподобява секторна кутия.Провери и там колега.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Еееее ама колеги, то ако ще е така, аз бих казал да провери и каретата на кормилния прът.
Човека написа, че луфта го е лакализирал между хебела и кутията и като те се има в предвид, че майстор я е пипал...
Е, georgipass може да потвърди на моето управление как каретата създават илюзията за луфт в кутията.
Гоше, вчера локализирах чукането точно. Оказа се, че е от гуменото каре горе при волана. Добрата новина е, че то е в пъти по-евтино от долното, но лошата новина е, че корема ми е по-голям от пространството под волана и не мога да се напъхам там да сменя карето
Поздрави,
Д
Човека написа, че луфта го е лакализирал между хебела и кутията и като те се има в предвид, че майстор я е пипал...
Е, georgipass може да потвърди на моето управление как каретата създават илюзията за луфт в кутията.
Гоше, вчера локализирах чукането точно. Оказа се, че е от гуменото каре горе при волана. Добрата новина е, че то е в пъти по-евтино от долното, но лошата новина е, че корема ми е по-голям от пространството под волана и не мога да се напъхам там да сменя карето

Поздрави,
Д

- Никола Петров
- Потребител
-
Благодаря колеги.
Утре ще проверя всичко по-подробно.А тази част от схемата №13 само от дарукар ли може да се вземе или е няма?
Утре ще проверя всичко по-подробно.А тази част от схемата №13 само от дарукар ли може да се вземе или е няма?
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
ddddk написа:Еееее ама колеги, то ако ще е така, аз бих казал да провери и каретата на кормилния прът.
Гоше, вчера локализирах чукането точно. Оказа се, че е от гуменото каре горе при волана. Добрата новина е, че то е в пъти по-евтино от долното, но лошата новина е, че корема ми е по-голям от пространството под волана и не мога да се напъхам там да сменя карето![]()
Поздрави,
Д

- Никола Петров
- Потребител
-
Колеги след като е няма тази част на схемата какво предлагате да се направи за да се спре това чукане?
Нов хебел ли да купя или да търся стругар
,но да ли ще може да се остърже?Ако има някой който е имал същия проблем и го е решил моля да пише.
Нов хебел ли да купя или да търся стругар

14 мнения
• Страница 1 от 1