Цифрово табло за е34
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Цифрово табло за е34
Колеги нуждая се от помощ,днес си монтирах дабло от м50 б20 бош, на моита колица която е с м20 б25 мотор при поставянето на топъл мотор температурата показваше средата,после като истина колата вечерта я искарах и температурата не минава първата бяла чарта.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Цифрово табло за е34
Сега разбираш ли защо аз се инатя и искам да сложа сименсово табло и никакво друго!
Тая температура така ме играе, че направо ме побърква
Просто колата си иска вярното табло, това е.
Две поредни недели пропускам сбирка да разправям моите перипетии по Балканите... температурата показваше каквото си иска
скъсах и гъза по баирите и викам или ще роди или нищо и няма.
Е, нищо и няма
Останах си с кефа само
И масло трябва да доливам
Трябва ти мойто табло, ама твойто не става при мен
Абе, тая неделя ще направя всичко възможно да дойда на сбирка и да пробваме мойто, ако искаш де...
Поздрави,
Д
Тая температура така ме играе, че направо ме побърква

Просто колата си иска вярното табло, това е.
Две поредни недели пропускам сбирка да разправям моите перипетии по Балканите... температурата показваше каквото си иска

Е, нищо и няма

Останах си с кефа само

И масло трябва да доливам

Трябва ти мойто табло, ама твойто не става при мен

Абе, тая неделя ще направя всичко възможно да дойда на сбирка и да пробваме мойто, ако искаш де...

Поздрави,
Д

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
в една друга тема ви казах - сложете такъв датчик какъвто отговаря на таблото и няма да имате проблеми.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
цък.
датчика е един и същ:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
Разликата идва от интерполацията и филтрацията.
Датчикът си дава аналогов сигнал. Сигналът се преобразува в цифров, минава през процесора, интерполира се, филтрира се, преобразува се отново в аналогов за да се задвижи стрелката.
Същата е картинката и при бензиномера. И там открих разлики, но те не са толкова важни
Просто различните контролери управляват сигналите различно и е нормално да има малки разлики, ама нали ние тука сме болни на тема 11:59999 и затова изпадаме в такива нано-крайности
EDIT:
май съм объркал сензорите:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 - поз. 8 или поз.6 ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 - по.15 или поз.13 ?
но въпреки различните сензори аз съм убеден, че разликата е в сметките, не в сигнала.
Сигналът е 0-5V или 4-20мА. Вече контролерът знае при каква стойност колко напрежение/ток да подаде на стрелката, която е своево рода волтмер или ампермер така, че тя да се отмести колкото трябва.
И освен това сигналът се филтрира и му се слага време-закъснение, иначе при всяко отваряне на термостата и зацепване на виското стрелката на таблото ще подскача.
датчика е един и същ:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05
Разликата идва от интерполацията и филтрацията.
Датчикът си дава аналогов сигнал. Сигналът се преобразува в цифров, минава през процесора, интерполира се, филтрира се, преобразува се отново в аналогов за да се задвижи стрелката.
Същата е картинката и при бензиномера. И там открих разлики, но те не са толкова важни

Просто различните контролери управляват сигналите различно и е нормално да има малки разлики, ама нали ние тука сме болни на тема 11:59999 и затова изпадаме в такива нано-крайности

EDIT:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 - поз. 8 или поз.6 ?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 - по.15 или поз.13 ?

но въпреки различните сензори аз съм убеден, че разликата е в сметките, не в сигнала.
Сигналът е 0-5V или 4-20мА. Вече контролерът знае при каква стойност колко напрежение/ток да подаде на стрелката, която е своево рода волтмер или ампермер така, че тя да се отмести колкото трябва.
И освен това сигналът се филтрира и му се слага време-закъснение, иначе при всяко отваряне на термостата и зацепване на виското стрелката на таблото ще подскача.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
аз съм сигурен че бъркаш

Просто ти казвам, датчика е вързан директно към таблото и всичко зависи от таблото, ако датчика не отговаря на типа табло - получаваш всякакви флуктуации...

Просто ти казвам, датчика е вързан директно към таблото и всичко зависи от таблото, ако датчика не отговаря на типа табло - получаваш всякакви флуктуации...

Преди малко отново си върнах старото табло и там всичко си е наред,температурата спи а и в бензиномера наистина има разлики.Маи ще си търся читаво аналогово табло.
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
E хубаво де, аз като съм Сименс и съм с Бошовско табло - със Сименски кодинг - проблем нямам... преди това карах с изцяло Бошовско табло и нямаше никакви разлики в показанията !
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
На 520 м20 умря таблото и с табло от 518ка си показва всичко освен оборотомера...ама оборотите не ме бъркат.Километрите са 1:1 с преди.Това дето ми трябваше най-много и е най-важното за м20-!водата! си я показва точно.Имам въпрос само за бензиномера.Колко литра са 520 и на 518 резервоарите.Тя без бензин не остава ама за всеки случай искам да знам.Менти ли уреда или си показва коректно???

8.32
Като отвориш двете табла, не може ли да размениш уредчета със стрелките само.
П.П. Никога не съм отварял табло от М20 и не съм сигурен дали е на модули като това на М50-то
П.П. Никога не съм отварял табло от М20 и не съм сигурен дали е на модули като това на М50-то
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
tisho_ написа:Като отвориш двете табла, не може ли да размениш уредчета със стрелките само.
По принцип съм разменял уредите на Табла с чек контрол, и си бачкат коректно.
Просто колата беше със 105л резервоар.

10 мнения
• Страница 1 от 1