Няколко въпроса за монатаж на М5 табло и еър бокс М5 от Е34!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Няколко въпроса за монатаж на М5 табло и еър бокс М5 от Е34!

Мнение от Kregec » 25 Авг 2010, 9:29

....
Последна промяна Kregec на 01 Сеп 2010, 10:56, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Няколко въпроса за монатаж на М5 табло и еър бокс М5 от Е34!

Мнение от Postman » 25 Авг 2010, 10:17

Относно еърбокса - разстоянието между цилиндрите на S38 е по-голямо от М50, респективно разстоянието между дроселите също е по-голямо. Именно поради това, на М50 се слагат дросели (и еърбокс) от S50, а не от S38, тъй като М50 и S50 имат еднакво разстояние между цилиндрите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 25 Авг 2010, 10:36

Значи с две думи гушвам големия дървен чеп? Дабре ако се направят планки пак няма да стане нали, защото това разтояние между цилиндрите няма как да се компенсира? Добре значи еър бокс от S50 пасва като утях си с дроселите на М50 така ли да го разбирам? Освен еърбокса какво друго ми трябва за монтажа му и само козметично или ще има някакъв ефект. Още нещо ще ми трябват и дроселите за да ги монтирам и на тях да монтирам еърбокса нали така?
А таблото ще паснели на мойта кола или трябва да преправям нещо. Всичко ли ще работи по таблото или не? Може ли на моята кола да сложа волан с еърбег в момента тя нама такъв! Освен волана с еърбег и датчика какво друго ми трябва? Къде се монетира този датчик и каква е схемата за да работи всичко нормално?
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 25 Авг 2010, 10:55

Таблото няма да стане 1 към 1. Предполагам, че твоята кола е без чек контрол (с 2 конектора) , а таблото M5 е с чек (4 конектора).
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 25 Авг 2010, 11:08

Колега дефакто мен ме интересува по таблото да ми работят: оборотомер, киломтража, индикацията за маслото, да ми покзва изминатите километри на колата, Да ми работят индикаторите на мигачи, светлини, масло, акумулатор, ръчната и т.н. За това питах дали ще стане и дали ще покзва правилно и дали ще отчита правилно км. и обороти! То е ясно, че повечето неща по таблото при мен липсват като чека например. Говоря за основните неща които има една Е34 91 година дали ще бачкат и евентуално някои екстри които ще добавя като еърбег наприемер! За това става въпрос. Дали моите букси които имам ще паснат на буксите които има М-то табло. Примерно сега до колкото рабирам М-то има освен основните две още две за други циркове. Дали тези които са основни примерно когато към тях свържа моите, които са си на колата дали ще бачка! Знам че принципно трябва да стане но моля за съвет от някои компетентен, които може да ми даде компетентен отговор!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Авг 2010, 11:29

Колега, да ме извиняваш ама да насадиш табло с чек, и той да не работи е МНОГО тъпо според мен.
Чека е една много добра екстра, специално за Е34 която може само и единствено да радва шофьора.
А и не бих пропуснал да се изфукам и с тази функция на чека, при наличието на определен Оригинален касетофон:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 25 Авг 2010, 12:07

Абе човека пита да ли ще му работят най-необходимете неща, това с чека че е чекия душевна - ясно. Таблото ще работи, но само на М версията няма разходомер, не ти трябва да знаеш колко харчи, та на негово място има температура на маслото.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 25 Авг 2010, 12:19

Добре де този цхек не е невъзможно да се сложи катоекстра нали така? И температура на маслто също не е невъзможно да се свърже към таблото нали така? Но сега като се ровя из нета получавам разнообразно инфо! На едно място казват, че ше работи а на друго, че няма да бачка щото ми трябва М-ков комп и плюс това оборотите са различни! Вече и аз незнам какво да правя а не ми се прави проба грешка щото е свързано с пари всичко!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 25 Авг 2010, 14:32

Колега,

във форума е пълно с табла за твоята кола и то на сносни цени - от 20 до 40 лв :ok:
Ако не държиш на въпросния чек-контрол, защо просто не вземеш едно като твоето и плъг-енд-плей :ok:

Само предлагам, без да се опитвам да ти давам акъл :yes:

Поздрави,
Д
Изображение

Назад към E34