Супорти+дискове от Е38 на Е34
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Супорти+дискове от Е38 на Е34
Колеги писах отностно това във темата ми с проектите но мисля че не всички четат тунинг раздела и ще е добре да я пусна и тук. Ако сметнете че не е редно да стои и тук нека се затрие
Значи преди време си бях закупил 4 бутални апарати от Е38 тдс с дисковете но просто не ми беше останало време за пригаждането. Тия дни взех мерки за планките и монтирах апаратите и дисковете. Сложих нови рейсингови маркучи и течност на МОТУЛ рейсинговата. За първите впечатления просто нямам думи. Мога да кажа само че си заслужава интервенцията и всяка стотинка. Просто разликата от стоковите и с тия е огргомна. Монтажа стана сравнително лесно. Долният болт на супорта го хванах на оригиналният отвор на шенкела а планка направих само за горният и стана доста лесно. Планката я направих за по сигурно от 12мм така че да съм сигурен че няма да има издънки
Запазил съм размерите така че ако някой реши след време да прави подобни трансплантации ще му дам размерите срещу две бири

Значи преди време си бях закупил 4 бутални апарати от Е38 тдс с дисковете но просто не ми беше останало време за пригаждането. Тия дни взех мерки за планките и монтирах апаратите и дисковете. Сложих нови рейсингови маркучи и течност на МОТУЛ рейсинговата. За първите впечатления просто нямам думи. Мога да кажа само че си заслужава интервенцията и всяка стотинка. Просто разликата от стоковите и с тия е огргомна. Монтажа стана сравнително лесно. Долният болт на супорта го хванах на оригиналният отвор на шенкела а планка направих само за горният и стана доста лесно. Планката я направих за по сигурно от 12мм така че да съм сигурен че няма да има издънки

Запазил съм размерите така че ако някой реши след време да прави подобни трансплантации ще му дам размерите срещу две бири

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Супорти+дискове от Е38 на Е34
Един съвет от мен: Погледни закакво иде реч при Е32 750 след 92-ра година - отново 4 бутални апарати, само че съм 99% сигурен че пасват без преправяне на Е34 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
Ти намирал ли си такива някога да се продават ??? Мислиш ли че не съм търсил ??? 

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
pesho написа:Какво направи със задните ?
Само предните се сменят. Задните няма нужда.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:pesho написа:Какво направи със задните ?
Първоначално мислех предните да ги преместя отзад но после се отказах. Мисля че няма смисъл. Особенно пък днес след като видях как спира и най малките съмнения ми се испариха.
Zubcho написа:pesho написа:Какво направи със задните ?
Говориш специално за този ъпгреид или по принцип?
Иначе Славянко щом си постигнал желания ефект ... Честито

а замисляли ли сте се , при едно такова преправяне къде е най-добре да седи апарата, по-нависоко или по-ниско или точно в центъра на оста на главината, аз когато започнах да мисля и да смятам как да го направя около 2-3 дни се возих по време на работа със служебни коли и по цял ден гледах къде са апаратите на всички коли спрели до мен на светофарите и насам и натам, та след всичко това го сложих по-високо от средата на оста на главината , незнам за вас , но аз смятам че така е най- добре и за силата при спиране и за самото място на апарата при най-голям ъгъл на завиване, славяне кажи опират ли някъде и маркучите при теб много ли се прегъват на докрай навит волан 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
Абе да ти кажа при мене не се изместиха кой знае колко и са почти на същото място. Иначе за маркучите май пак се прегъват така както с оригиналните щото специялно и мен това ме интересувашеE34Power написа:а замисляли ли сте се , при едно такова преправяне къде е най-добре да седи апарата, по-нависоко или по-ниско или точно в центъра на оста на главината, аз когато започнах да мисля и да смятам как да го направя около 2-3 дни се возих по време на работа със служебни коли и по цял ден гледах къде са апаратите на всички коли спрели до мен на светофарите и насам и натам, та след всичко това го сложих по-високо от средата на оста на главината , незнам за вас , но аз смятам че така е най- добре и за силата при спиране и за самото място на апарата при най-голям ъгъл на завиване, славяне кажи опират ли някъде и маркучите при теб много ли се прегъват на докрай навит волан
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
когато имаш време метни някоя снимка да видя как са стана ли
и поздравления 

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
nesko написа:когато имаш време метни някоя снимка да видя как са стана лии поздравления
Виж в проекти бе пич!!! Там има цяла тема!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Ааа за неско снимка ще има че без него още нямаше да съм ги пробвал как спират
http://www.picbg.net/img.php?file=80b97edd000a484f.jpg
http://www.picbg.net/img.php?file=ede5b6773a337310.jpg
Неско пък като ти върна джантата ще дойда с колата и ще ги видиш на живо. Хем ще ти покажа и отзад с резервоара коет как съм направил

http://www.picbg.net/img.php?file=80b97edd000a484f.jpg
http://www.picbg.net/img.php?file=ede5b6773a337310.jpg
Неско пък като ти върна джантата ще дойда с колата и ще ги видиш на живо. Хем ще ти покажа и отзад с резервоара коет как съм направил

някакви нови впечатления имали от апаратите, аз общовзето не мога да ги ползвам докрай защото вече гумите не ми вършат работа и съм с изключен абс, мисля скоро да го възстановявам
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
E34Power написа:някакви нови впечатления имали от апаратите, аз общовзето не мога да ги ползвам докрай защото вече гумите не ми вършат работа и съм с изключен абс, мисля скоро да го възстановявам
Вземи го въстанови че ще стане лошо някъде!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Аз пък моя нарочно го махнахBULL3T написа:E34Power написа:някакви нови впечатления имали от апаратите, аз общовзето не мога да ги ползвам докрай защото вече гумите не ми вършат работа и съм с изключен абс, мисля скоро да го възстановявам
Вземи го въстанови че ще стане лошо някъде!

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2