Супорти+дискове от Е38 на Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Супорти+дискове от Е38 на Е34

Мнение от slavianko » 23 Авг 2010, 18:51

Колеги писах отностно това във темата ми с проектите но мисля че не всички четат тунинг раздела и ще е добре да я пусна и тук. Ако сметнете че не е редно да стои и тук нека се затрие
Значи преди време си бях закупил 4 бутални апарати от Е38 тдс с дисковете но просто не ми беше останало време за пригаждането. Тия дни взех мерки за планките и монтирах апаратите и дисковете. Сложих нови рейсингови маркучи и течност на МОТУЛ рейсинговата. За първите впечатления просто нямам думи. Мога да кажа само че си заслужава интервенцията и всяка стотинка. Просто разликата от стоковите и с тия е огргомна. Монтажа стана сравнително лесно. Долният болт на супорта го хванах на оригиналният отвор на шенкела а планка направих само за горният и стана доста лесно. Планката я направих за по сигурно от 12мм така че да съм сигурен че няма да има издънки :mhihi: :mhihi:
Запазил съм размерите така че ако някой реши след време да прави подобни трансплантации ще му дам размерите срещу две бири :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Супорти+дискове от Е38 на Е34

Мнение от cod-cdbp » 23 Авг 2010, 18:55

Един съвет от мен: Погледни закакво иде реч при Е32 750 след 92-ра година - отново 4 бутални апарати, само че съм 99% сигурен че пасват без преправяне на Е34 :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 23 Авг 2010, 19:19

Ти намирал ли си такива някога да се продават ??? Мислиш ли че не съм търсил ??? ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 23 Авг 2010, 20:24

Какво направи със задните ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Авг 2010, 20:43

pesho написа:Какво направи със задните ?

Само предните се сменят. Задните няма нужда.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 23 Авг 2010, 21:05

Zubcho написа:

Първоначално мислех предните да ги преместя отзад но после се отказах. Мисля че няма смисъл. Особенно пък днес след като видях как спира и най малките съмнения ми се испариха.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 23 Авг 2010, 21:48

Zubcho написа:

Говориш специално за този ъпгреид или по принцип?

Иначе Славянко щом си постигнал желания ефект ... Честито :D

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 23 Авг 2010, 23:19

а замисляли ли сте се , при едно такова преправяне къде е най-добре да седи апарата, по-нависоко или по-ниско или точно в центъра на оста на главината, аз когато започнах да мисля и да смятам как да го направя около 2-3 дни се возих по време на работа със служебни коли и по цял ден гледах къде са апаратите на всички коли спрели до мен на светофарите и насам и натам, та след всичко това го сложих по-високо от средата на оста на главината , незнам за вас , но аз смятам че така е най- добре и за силата при спиране и за самото място на апарата при най-голям ъгъл на завиване, славяне кажи опират ли някъде и маркучите при теб много ли се прегъват на докрай навит волан :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 24 Авг 2010, 0:03

E34Power написа:а замисляли ли сте се , при едно такова преправяне къде е най-добре да седи апарата, по-нависоко или по-ниско или точно в центъра на оста на главината, аз когато започнах да мисля и да смятам как да го направя около 2-3 дни се возих по време на работа със служебни коли и по цял ден гледах къде са апаратите на всички коли спрели до мен на светофарите и насам и натам, та след всичко това го сложих по-високо от средата на оста на главината , незнам за вас , но аз смятам че така е най- добре и за силата при спиране и за самото място на апарата при най-голям ъгъл на завиване, славяне кажи опират ли някъде и маркучите при теб много ли се прегъват на докрай навит волан :!:
Абе да ти кажа при мене не се изместиха кой знае колко и са почти на същото място. Иначе за маркучите май пак се прегъват така както с оригиналните щото специялно и мен това ме интересуваше

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Мнение от nesko » 24 Авг 2010, 1:31

когато имаш време метни някоя снимка да видя как са стана ли :bchug: и поздравления :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 24 Авг 2010, 1:46

nesko написа:когато имаш време метни някоя снимка да видя как са стана ли :bchug: и поздравления :bowdown:

Виж в проекти бе пич!!! Там има цяла тема!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 24 Авг 2010, 9:35

Ааа за неско снимка ще има че без него още нямаше да съм ги пробвал как спират :mhihi:
http://www.picbg.net/img.php?file=80b97edd000a484f.jpg
http://www.picbg.net/img.php?file=ede5b6773a337310.jpg
Неско пък като ти върна джантата ще дойда с колата и ще ги видиш на живо. Хем ще ти покажа и отзад с резервоара коет как съм направил ;)

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 07 Сеп 2010, 18:07

някакви нови впечатления имали от апаратите, аз общовзето не мога да ги ползвам докрай защото вече гумите не ми вършат работа и съм с изключен абс, мисля скоро да го възстановявам

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 07 Сеп 2010, 18:30

E34Power написа:някакви нови впечатления имали от апаратите, аз общовзето не мога да ги ползвам докрай защото вече гумите не ми вършат работа и съм с изключен абс, мисля скоро да го възстановявам

Вземи го въстанови че ще стане лошо някъде!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 07 Сеп 2010, 19:07

BULL3T написа:
E34Power написа:някакви нови впечатления имали от апаратите, аз общовзето не мога да ги ползвам докрай защото вече гумите не ми вършат работа и съм с изключен абс, мисля скоро да го възстановявам

Вземи го въстанови че ще стане лошо някъде!
Аз пък моя нарочно го махнах ;)

Следваща

Назад към E34