Виско съединител! Размисли за рециклирането му!
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Виско съединител! Размисли за рециклирането му!
Здравейте колеги! Имам от скоро Е34 с виско замен тва е най голямата грешка. Старата ми кола беше с ел. перка и беше къде къде по лесно да се отстрани проблема и по-евтино! Това е лично мое мнение но както и да е! Вчера в едно задръстване ми сгъна виското. Всички знаем колко струва едно ново и едно секънд хенд! Въпроса е това не може ли да се рециклира. Отговова според мен е че може, защото самото виско е съставено от три части: перка и две метални колелета (така да ги назова). Между тях има селиконец нали така? Когато му дойде времето тоя селикон се прецаква къса и часта която е на вала се върти с оборотите на двигателя, а другата НЕ, защото няма какво да е задвижи! Аз си мисля да сваля висото и със червен селикон, защото издържа на високи температури да намажа виското! В случая леко да го побългаря за да се въртят и двете части със едни и същи обороти! Въпроса е дали това може да стане и дали ще държи? Старите руски машини, перката им беше зацепана с вала и се въртеше с оборотите на вала. Това означава, че и тази е на същия принцип и се върти на същия принцип! Мисля да се пробвам да е рециклирам и да пиша какво е станало! Пралагам и схема на самото виско (перка) за да покажа какво имам в предвид:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Виско съединител! Размисли за рециклирането му!
Евентуално може да стане нещо, но има едно голямо "НО". Този виско съединител е с някакъв неизвестен състав силикон, който в зависимост от температурата отделена от радиатора зацепва перката в някакво съотношение неизвестно никому. Като зацепи постоянно все едно караш изтребител, т.е. вие яко. Ако го направиш постоянно зацепено ще ти вие и ще охлажда супер бързо, другото което ще натоварва постоянно оста на водната помпа, което не добре. Нека и останалите колеги се изкажат. Имам виско за рециклиране, но нямам време за него сега.
- Kregec
- ентусиаст
-
Аз знам че може да се рециклира познавам колега от форума които е така, казва че няма никакви проблеми с това в момента! Затова се замислих дали няма да стане работата така!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Колега,ти добре ще го цепнеш вовеки,ама как ще загреее таз кола?!Т.е. тя ще загрее де,ама за колко време!
Ти що мислиш руските лапат по толкоз бенз.!? Щото онова отпред само върти ... И не знам дали знаеш,ама целта на виското е постепенно да охлажда,като се "зацепва" постепенно!
Според мен си вземи ел. перка от 34 със клима,и и завдай да ти дуа ... Имаше тема из раздела за една перка от Кадет ли да беше,дали пък да не беше при лудите с Е30 ...
Абе има тема,сложи и ел. перка и няма да се занимаваш с виско ...!
Ти що мислиш руските лапат по толкоз бенз.!? Щото онова отпред само върти ... И не знам дали знаеш,ама целта на виското е постепенно да охлажда,като се "зацепва" постепенно!
Според мен си вземи ел. перка от 34 със клима,и и завдай да ти дуа ... Имаше тема из раздела за една перка от Кадет ли да беше,дали пък да не беше при лудите с Е30 ...
Абе има тема,сложи и ел. перка и няма да се занимаваш с виско ...!
Последна промяна ивчо на 30 Юли 2010, 12:05, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
После пак ще си купиш друго, ама пробвай може и да стане
- Kregec
- ентусиаст
-
Истината е че ще пътувам и сега много ще ми доиде да купувам чисто ново или втора ръка! За това става въпрос за времено зацепване не постояно! Имам в предвид докато се върна от моренце тва са около 1000 км., не мисля че ще се прецака нещо за толкоз. След това ще го мъдря вече! А ако не става както казвате ще прежаля 100 кинта и тва е дееаа. А за тази ел. перка не е зле като идея цирка там!
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Виж тази тема там е описано как да защепиш виското http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%BA%D0%BE
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Penchev на 23 Юли 2010, 17:29 написа:Аз имам конкретно предложение : спрете да пускате теми за неща за които е писано,писано,писано ... покрай всички тези безполезни теми не се случва нищо добро а само се разваля дисциплината на форума ,пише се "оф топик" , ужас
Преди да пуснете нова тема четете в търсачката Модела е на 22 години и няма тайни за нищо почти.
Моля ви съвсем учтиво в следващите седем дни никой да не пуска теми за каквото и да било.Все път когато някой иска да го направи нека просто ползва търсачката.хайде да видим какво ще се получи
Георги Пенчев

- Kregec
- ентусиаст
-
Ок всичко ми стан ясно вече! Ако искат да е трият темата!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
чисто ново виско от Форд Транзит бензинов е 50 лв и пасва 1:1 с това на БМВ Е34/36 ,аз карах преди време с такова работеше си отлично 

Kregec написа:.... Аз си мисля да сваля висото и със червен селикон, защото издържа на високи температури да намажа виското! В случая леко да го побългаря за да се въртят и двете части със едни и същи обороти! Въпроса е дали това може да стане и дали ще държи? Старите руски машини, перката им беше зацепана с вала и се въртеше с оборотите на вала. Това означава, че и тази е на същия принцип и се върти на същия принцип!...
Колега колата която караш няма нищо общо със "старите руски машини"
Писано е доста за приемуществата и недостатъците на непрекъснато зацепените, електрически и виско - задвижвани перки ...
В случая бъди сигурен, че избора не е случаен

12 мнения
• Страница 1 от 1