Вече в клуба на Е34! Имам няколко въпроса!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Вече в клуба на Е34! Имам няколко въпроса!

Мнение от Kregec » 27 Юли 2010, 10:34

Здравйте колеги от един два дни съм в клуба на Е34. Колицата е М50Б20 91 лето доста по удобна е от е36 компак за каране :mhihi: . Имам един въпрос към вас: когато включа първа или втора и я настъпя малко повече от долу където е скоростната кутия се усеща едно претрисане! Всичко от долу вибрира това е само като е настъпя на една от двете скорости! Какво може да е това висящ лагер или тампон на скоростната кутия? Все още съм бос от към подръжка на Е34 но малко по малко ще се науча с малко помощ и четене!
Благодаря на отзовали те се!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: Вече в клуба на Е34! Имам няколко въпроса!

Мнение от NikiNikolov » 27 Юли 2010, 12:05

Добре дошъл първо, честито на поредния изоставил Е36. Сам си отговорил на въпросите си, дигаш на крик, подлагаш нещо за сигурност и със щанга надигаш скоростната, тампоните и ще лъснат при проблем с тях, също провери висящия лагер по този начин, ако е калпав ще си проличи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 27 Юли 2010, 12:13

Благодаря колега аз се притеснявх да не са скорости принципно, но след разговор с едно приателче което има Е34 ме успокои, че няма да е от тях! Сега укенда ще я вдигна на крик или на канал дирекно и ще видя какво е точно, след което ще пиша с точност! Може темата да се заключи или трие както реши мода!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 27 Юли 2010, 13:40

И аз имах същия проблем-тресене само на 1ва и 2ра.
Смених 2 тампона на висящия лагер, 1 лагер...сума ти нерви, и накрая се оказа, че е от карето на кардана.
Последното за съжаление не подлежи на ремонт и си намерих здрав кардан от една морга.
Работата заспа ;)
rwd фен

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 27 Юли 2010, 13:51

Не подлежи на ремонт карето на кардана ?? Че защо то май си се сменяха .....
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 27 Юли 2010, 14:28

Нено, какви 2 тампона си сменил на висящия лагер, явно си се объркал, на скоростите си сменил, ама тоя лагер как се сменя, суперско е като не се откача целия кардан. Що да сменя каре, целия кардан е 50 кинта с бирата и скарата

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 27 Юли 2010, 14:37

Карето на кардана се сменя обаче е такъв голям чеп, че няма повече на къде. Както казва колегата НикиНиколов по- добре да се вземе един здрав кардан и работата заспива! Преди години имах един москвич ама на него му трепереше цялата задница над 120. Тогава сменях карето на кардана! Сега излизам в отпуска и ще имам достатъчно време да се позанимавам с хубавицата! Мисля да сменя най- неотложното а това което може да изчака ще е по късно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 27 Юли 2010, 15:39

Kregec написа:Карето на кардана се сменя обаче е такъв голям чеп, че няма повече на къде.

За гуменото иде реч нали? Ако развиването и после завиването на 6 болта е чеп...? Единствения чеп е да си намериш подемник.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 27 Юли 2010, 16:43

Чакайте, момчета, на кое викаме каре? Аз не говоря за кръглите тампони откъм кутията и дифа(от двата края на кардана), а за карето на кардана. Онова как ще го поправиш...?!
NikiNikolov написа:Нено, какви 2 тампона си сменил на висящия лагер, явно си се объркал, на скоростите си сменил, ама тоя лагер как се сменя, суперско е като не се откача целия кардан. Що да сменя каре, целия кардан е 50 кинта с бирата и скарата

Искам да кажа, че смених един тамон, пак биеше...избих го, качих втори-в такъв смисъл два.
rwd фен

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 29 Юли 2010, 9:22

Здравейте колеги! Моля някои дами помогне да разгадая нещо! Прилагам схема за разглобяване на кардана, сега виждам, че освен висящлагер има и гумено каре! Имали някаква възможност да се получава всичко от това гумено каре? И не мога да разбера тоя висящ лагер как се сваля от самия кардан! Никога не съм свалял знам какво представлява но не съм свалял! Ако някои ме светне по схемата ще е хубаво да го обясни! И към колегата по- въпроса с каретата вижда се нагледно как се сменят! Според мен по рентабилно е да се сменят самите карета с чисто нови от колкото да се търси кардан втора ръка! Защото на другия кардан не знаеш колко са износени каретата и дали има иглен лагер в чашката или няма!

Схема:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=26&fg=10
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 29 Юли 2010, 13:30

Ето го на колегата дзвера (черната) редом с моя кокал :mhihi:

Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 31 Юли 2010, 13:08

Така треперенето и троапнето се оказа гумен тампон от скоростната кутия към кардана! Смених го и всичко си доиде на мястото!
Изображение

Назад към E34