Вече в клуба на Е34! Имам няколко въпроса!
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Вече в клуба на Е34! Имам няколко въпроса!
Здравйте колеги от един два дни съм в клуба на Е34. Колицата е М50Б20 91 лето доста по удобна е от е36 компак за каране
. Имам един въпрос към вас: когато включа първа или втора и я настъпя малко повече от долу където е скоростната кутия се усеща едно претрисане! Всичко от долу вибрира това е само като е настъпя на една от двете скорости! Какво може да е това висящ лагер или тампон на скоростната кутия? Все още съм бос от към подръжка на Е34 но малко по малко ще се науча с малко помощ и четене!
Благодаря на отзовали те се!

Благодаря на отзовали те се!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Вече в клуба на Е34! Имам няколко въпроса!
Добре дошъл първо, честито на поредния изоставил Е36. Сам си отговорил на въпросите си, дигаш на крик, подлагаш нещо за сигурност и със щанга надигаш скоростната, тампоните и ще лъснат при проблем с тях, също провери висящия лагер по този начин, ако е калпав ще си проличи.
- Kregec
- ентусиаст
-
Благодаря колега аз се притеснявх да не са скорости принципно, но след разговор с едно приателче което има Е34 ме успокои, че няма да е от тях! Сега укенда ще я вдигна на крик или на канал дирекно и ще видя какво е точно, след което ще пиша с точност! Може темата да се заключи или трие както реши мода!
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
И аз имах същия проблем-тресене само на 1ва и 2ра.
Смених 2 тампона на висящия лагер, 1 лагер...сума ти нерви, и накрая се оказа, че е от карето на кардана.
Последното за съжаление не подлежи на ремонт и си намерих здрав кардан от една морга.
Работата заспа
Смених 2 тампона на висящия лагер, 1 лагер...сума ти нерви, и накрая се оказа, че е от карето на кардана.
Последното за съжаление не подлежи на ремонт и си намерих здрав кардан от една морга.
Работата заспа

rwd фен
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Не подлежи на ремонт карето на кардана ?? Че защо то май си се сменяха .....
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Нено, какви 2 тампона си сменил на висящия лагер, явно си се объркал, на скоростите си сменил, ама тоя лагер как се сменя, суперско е като не се откача целия кардан. Що да сменя каре, целия кардан е 50 кинта с бирата и скарата
- Kregec
- ентусиаст
-
Карето на кардана се сменя обаче е такъв голям чеп, че няма повече на къде. Както казва колегата НикиНиколов по- добре да се вземе един здрав кардан и работата заспива! Преди години имах един москвич ама на него му трепереше цялата задница над 120. Тогава сменях карето на кардана! Сега излизам в отпуска и ще имам достатъчно време да се позанимавам с хубавицата! Мисля да сменя най- неотложното а това което може да изчака ще е по късно!
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Kregec написа:Карето на кардана се сменя обаче е такъв голям чеп, че няма повече на къде.
За гуменото иде реч нали? Ако развиването и после завиването на 6 болта е чеп...? Единствения чеп е да си намериш подемник.

- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Чакайте, момчета, на кое викаме каре? Аз не говоря за кръглите тампони откъм кутията и дифа(от двата края на кардана), а за карето на кардана. Онова как ще го поправиш...?!
Искам да кажа, че смених един тамон, пак биеше...избих го, качих втори-в такъв смисъл два.
NikiNikolov написа:Нено, какви 2 тампона си сменил на висящия лагер, явно си се объркал, на скоростите си сменил, ама тоя лагер как се сменя, суперско е като не се откача целия кардан. Що да сменя каре, целия кардан е 50 кинта с бирата и скарата
Искам да кажа, че смених един тамон, пак биеше...избих го, качих втори-в такъв смисъл два.
rwd фен
- Kregec
- ентусиаст
-
Здравейте колеги! Моля някои дами помогне да разгадая нещо! Прилагам схема за разглобяване на кардана, сега виждам, че освен висящлагер има и гумено каре! Имали някаква възможност да се получава всичко от това гумено каре? И не мога да разбера тоя висящ лагер как се сваля от самия кардан! Никога не съм свалял знам какво представлява но не съм свалял! Ако някои ме светне по схемата ще е хубаво да го обясни! И към колегата по- въпроса с каретата вижда се нагледно как се сменят! Според мен по рентабилно е да се сменят самите карета с чисто нови от колкото да се търси кардан втора ръка! Защото на другия кардан не знаеш колко са износени каретата и дали има иглен лагер в чашката или няма!
Схема:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=26&fg=10
Схема:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=26&fg=10
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
- Kregec
- ентусиаст
-
Така треперенето и троапнето се оказа гумен тампон от скоростната кутия към кардана! Смених го и всичко си доиде на мястото!
12 мнения
• Страница 1 от 1