Проблем с вентилатора на климатроника

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Проблем с вентилатора на климатроника

Мнение от Vasko » 23 Юли 2010, 0:03

Колеги, имам проблем . Аз съм с трите врътки на климатроника.Двете са с градуирани върху тях градуси ,а третата е за скоростта на вентилатора. Управлението на врътките става посредством тримери на 4,7к чийто корпус влиза в самата врътка. Когато се върти врътката , съпротивлението на тримера се променя и така се наглася желаната температура. По незнайни причини тримера, който е на вентилатора ми се прекъсна и сега в положение ''нула'' на врътката не прекъсва веригата . Винаги когато работи автомобила си работи и вентилатора. Пробвах с тример на 5к със същият корпус, но пак не изключва в положение ''нула'' на врътката. Поради спецификата на самит корпус на тримера се оказа,че никъде не може да се намери такъв тример-точно със същият корпус и да е 4,7к. Накрая си потърсих цял блок с всичките врътки за управление по разни морги,но ми цитираха такива цени, че... Пък и единият се оказа, че не затварят клапите, на другият не му светят лампичките вътре . Склонен съм да си купя работещ цял блок заедно с всички копчета на управлението ,но не ми се занимава с глупости да го отварям пак и да сменям разни лампички или пък да се окаже ,че не подава сигнал за затваряне на клапите и т.н. Най-лошото е,че от тази постоянна работа на вентилатора започна да ми гори бушона на самият вентилатор :(( Колеги, помагайте с предложения и оферти на ЛС.
Предварително Ви благодаря !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Проблем с вентилатора на климатроника

Мнение от cod-cdbp » 23 Юли 2010, 8:55

казах ти, седни разпои тримера и го разглоби.
Тъпия климатроник спира когато усети високо съпротивление, а не когато щтракне врътката (щракането е чисто фиктивно и няма ключе за спиране.)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: Проблем с вентилатора на климатроника

Мнение от Vasko » 23 Юли 2010, 23:04

Стояне, и какво като го разглобя този тример? Корпуса им е за еднократна употреба -подобно на фотоклетка са. Изгори ли направо се сменя с друг-поне така са го измислили в нормалните страни, ама тук при нас .Въпроса е от къде да намеря взаимнозаменяем със същият корпус .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Назад към E34