525tds - няма тяга
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
525tds - няма тяга
Здравейте колеги,
От известно време забелязвам, че колата няма тяга, особено по ако я карам нагоре по баир. Мислех си, че може да е от подкачващата помпа, но я смених и разлика няма, освен че колата не гасне като я карам с под 40л нафта в резервоара.
Мисля си, че турбото може да не включнва. Вчера с двама човека в колата едва изкачих един баир на втора.
Как да разбера дали проблема е в турбото или някъде другаде?
Гледам че има и балончета в маркуча, преди горивния филтър, което значи, че и смуче от някъде въздух, но и преди известно време си беше така, а нямах чак такъв проблем с ускроението.
ПП. Когато дам газ когато няма тяга, се усеща и миризма на нафта в купето.
ПП2. Също така колата пали трудно. Мислех си, че е от помпата, но уви, не се оправи проблема след като я смених. Свещите са сменени зимата.
Благодаря предварително.
От известно време забелязвам, че колата няма тяга, особено по ако я карам нагоре по баир. Мислех си, че може да е от подкачващата помпа, но я смених и разлика няма, освен че колата не гасне като я карам с под 40л нафта в резервоара.
Мисля си, че турбото може да не включнва. Вчера с двама човека в колата едва изкачих един баир на втора.
Гледам че има и балончета в маркуча, преди горивния филтър, което значи, че и смуче от някъде въздух, но и преди известно време си беше така, а нямах чак такъв проблем с ускроението.
ПП2. Също така колата пали трудно. Мислех си, че е от помпата, но уви, не се оправи проблема след като я смених. Свещите са сменени зимата.
Благодаря предварително.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: 525tds - няма тяга
Виж да няма теч от ГНП. Гледай изобщо за течове на нафта. Провери и някой маркуч след турбото да не е скъсан. Виж и интеркулера да не е хвръкнало камъче и да го е пробило. Виж и тръбичката към мап сензора да не се е напълнила с гняс или да не се е скъсала нещо. Най-добре направо я смени.
По горните въпроси има доста изписано из форума потърси във важните теми "Как ТДС да работи по-добре" или нещо подобно беше темата.
Има и още 1 момент зад десния фар има една кора. От нея тръгва тръбата за въздуха. Е тази кора я бях забравил да я сложа и си смучеше топъл въздух от моторния отсег. И нямаше тяга.
Поздрави
По горните въпроси има доста изписано из форума потърси във важните теми "Как ТДС да работи по-добре" или нещо подобно беше темата.
Има и още 1 момент зад десния фар има една кора. От нея тръгва тръбата за въздуха. Е тази кора я бях забравил да я сложа и си смучеше топъл въздух от моторния отсег. И нямаше тяга.
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
Сменял съм го горивния филтър.
Проблема е решен - като съм я давал в сервиза да и сменят сещите на някой са му пречели вакумите ... всичко беше разкачено. Имам чувството, че карам самолет в момента ...
Проблема е решен - като съм я давал в сервиза да и сменят сещите на някой са му пречели вакумите ... всичко беше разкачено. Имам чувството, че карам самолет в момента ...
- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Гледам и невярвам на ушите си.
На какви хора си оставяме колите по тия сервизи, 50 % от сервизите си се учат на наще коли няамам думи. 

fast or stupid написа:Гледам и невярвам на ушите си.На какви хора си оставяме колите по тия сервизи, 50 % от сервизите си се учат на наще коли няамам думи.

by ''kompleksa''
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
piNky написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително.
Питай другия месец , Ванката го изгониха от форума .Отговорит засега ще са от типа - МИсля че... и абе що не пробваш да...
Напоследък няма един адекватен отговор в тоя раздел . Един проблем -10 отговора , 11 предположения и нищо..отдавам го на долната граница на възрастта на собствениците на е34 ! И сега да не ми се засегне някой пак на 20 години колко е велик и колко много накладки е сменил.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Има много причини за такова поведение на колата. Например:
1. Прегрява до около 107-8 градуса... и работи в авариен режим
2. Неработещо турбо по няколко причини:
- скъсани мЪркучи от турбото към смукателите;
- изгорял мап сензор;
- запушена връзка мап сензор -> колектори;
и още поне 10 неща.
Миризмата на нафта в купето също може да означава доста неща... от "течаща" помпа до скъсани мЪркучи на излишната нафта....
1. Прегрява до около 107-8 градуса... и работи в авариен режим

2. Неработещо турбо по няколко причини:
- скъсани мЪркучи от турбото към смукателите;
- изгорял мап сензор;
- запушена връзка мап сензор -> колектори;
и още поне 10 неща.
Миризмата на нафта в купето също може да означава доста неща... от "течаща" помпа до скъсани мЪркучи на излишната нафта....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

8 мнения
• Страница 1 от 1