Проблем с вентилацията на купето
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Проблем с вентилацията на купето
Привет,
Накратко проблемът е следният. Вентилацията в купето е много слаба, макар вентилаторът да работи безупречно на всички степени. Налага се да го държа пуснат на мах за да може да охлажда/ стопля купето прилично.
Според мен проблемът би следвало да е във "филтъра на климатика", който вероятно никога не е сменян и съответно е много задръстен. Следвайки инструкцията от иначе много полезната тема за смяна на този филтър реших да си поиграя и да го смяня. За моя изненада се оказа, че моята кола има коренно различна климатична инсталация от тази, описана в темата.
Прилагам снимки:
http://fradiavollo.hit.bg/DSC00138.JPG
http://fradiavollo.hit.bg/DSC00137.JPG
Оказа се, че колата не е била с климатик фабрично, но някой от предишните й собственици в Италия решил да си сложи. И сега имам работещ климатик, но не знам какво да направя, за да подобря вентилацията на купето. Не знам дори има ли филтър на климатика и ако има такъв как се сменя.
Приемам всякакви съвети, защото жегите идват, колата е черна и ....
Накратко проблемът е следният. Вентилацията в купето е много слаба, макар вентилаторът да работи безупречно на всички степени. Налага се да го държа пуснат на мах за да може да охлажда/ стопля купето прилично.
Според мен проблемът би следвало да е във "филтъра на климатика", който вероятно никога не е сменян и съответно е много задръстен. Следвайки инструкцията от иначе много полезната тема за смяна на този филтър реших да си поиграя и да го смяня. За моя изненада се оказа, че моята кола има коренно различна климатична инсталация от тази, описана в темата.
Прилагам снимки:
http://fradiavollo.hit.bg/DSC00138.JPG
http://fradiavollo.hit.bg/DSC00137.JPG
Оказа се, че колата не е била с климатик фабрично, но някой от предишните й собственици в Италия решил да си сложи. И сега имам работещ климатик, но не знам какво да направя, за да подобря вентилацията на купето. Не знам дори има ли филтър на климатика и ако има такъв как се сменя.
Приемам всякакви съвети, защото жегите идват, колата е черна и ....
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Re: Проблем с вентилацията на купето
Хубаво трябва да провериш въздуховодите от и към филтъра, ако има такъв. Ако има откачена или по някаква причина затлачена тръба - от там е проблема.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Като следиш въздуховодите ако има филтър трябва да е преди топлообменика ако е присаждан може да е в двигателния отсег няакаде но огледаи пак хубаво и да е нямала климатик пак има филтри на купето
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
А по принцип въпросния филтър на двузоновия климатроник къде се намира ...Че при мен положението е същото върти но някакси не духа достатъчно силно..Постоянно перката я пускам на мах заради слабия поток.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
BABHOMED написа:А по принцип въпросния филтър на двузоновия климатроник къде се намира ...Че при мен положението е същото върти но някакси не духа достатъчно силно..Постоянно перката я пускам на мах заради слабия поток.
На много гадно място ,но като го разглобиш няколко пъти и свикваш

Под жабката в ляво. Трябва да свалиш жабката и да махнеш кората в ляво тръбата на парното и се вижда радиатора на климатика.То4но зад него на 4 или 5 болта се държи капачката на филтъра.
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
5 мнения
• Страница 1 от 1