Нивомат или тампон!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Нивомат или тампон!

Мнение от Pesho_1 » 21 Юни 2010, 16:26

Здравейте колеги,
от няколко дена се появи едно 4укане от зад в ляво.Чукането е при преминаване през неравности и дразни много!Колата е ТДС 94 набор комби с нивомат!Ходих при 2-ма майстори като ;1-вия каза разбит тампон на амортисиора горена купето , а 2-рия каза че самият амортисиор си е заминал в смисал изпуснал!!!
Та помогнете ми то4но какво може да е тампона или нивоматат!

Горещо ви благодаря предварително и много успехи на всички!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Нивомат или тампон!

Мнение от cod-cdbp » 21 Юни 2010, 16:43

Pesho_1 написа:Здравейте колеги,
от няколко дена се появи едно 4укане от зад в ляво.Чукането е при преминаване през неравности и дразни много!Колата е ТДС 94 набор комби с нивомат!Ходих при 2-ма майстори като ;1-вия каза разбит тампон на амортисиора горена купето , а 2-рия каза че самият амортисиор си е заминал в смисал изпуснал!!!
Та помогнете ми то4но какво може да е тампона или нивоматат!

Горещо ви благодаря предварително и много успехи на всички!

Замисли се - как ще изпусне нивомат ако не губи масло и тн
Залагам на тампона защото той има навика да се къса. Препоръчвам смяната и на двата тампона. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 21 Юни 2010, 17:04

колега докато не я вдигнеш да видиш неможеш да кажеш при мен има чукане от тампона на задния мост..може и той да е
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 21 Юни 2010, 17:05

Никаде не е умаслен но каза 4е на Ситроените блокирвари сферите а на бмв-то било същото .Е възможно ли е тва или да си сменям тампоните и да си свиркам!?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Юни 2010, 17:15

От сега си приготви 75лв. на парче за тампоните, защото на нивомата не е същия като на обикновения амортесьор. Купуват се от официалния представител.

За справка обикновения тампон чини 24.80лв в ауто + :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 22 Юни 2010, 15:15

От опорните тампони на амортисьорите скърца като каручка при преминаване през неравности. Виж да не са големите тампони на моста, които го хващат за купето. Те се късат и потропва от там. При тръгване също се усеща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 22 Юни 2010, 15:37

Значи колега скърцане има но то е много тихо и не се чува почти,а като мина през локжа с вода спира да скърца а само клопа и клопа високо горе почти до прозореца!!!!
Тампоните на магарето големите са сменени преди 2 месеца бяха леш-биенето си остана и то само в ляво и в ляво колата седи малко по легнала!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 22 Юни 2010, 15:52

Pesho_1 написа:Значи колега скърцане има но то е много тихо и не се чува почти,а като мина през локжа с вода спира да скърца а само клопа и клопа високо горе почти до прозореца!!!!
Тампоните на магарето големите са сменени преди 2 месеца бяха леш-биенето си остана и то само в ляво и в ляво колата седи малко по легнала!

Еми тогава ги смени. Само да те подготвя - дарукар 150 и неколко лева сметка, а майстора колко ще те одруса не знам. Моя не можа да свали амортисьорите и свали моста. Добре, че сменихме и други нещица иначе още щеше да ме боли сърцето.
ПС: След това няма да си познаеш колата, като че ли туко що е излезла от завода.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Юни 2010, 16:46

Може да ти поскръцва "черешка". Щом ломбари горе при прозореца при преминаване през неравност е тампон 100%. А колата ти ако е на една страна вече лошо. Може да има въздух в нивоматния аморт. Пробвайте да смъкнете няколко пъти колата до долу и да я качите пак където си е била.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Юни 2010, 18:45

Колега ,купувай директно двата тампона на амортисьорите :yes:
Аз съм минал през какво ли не и трябва да ти кажа ,че нивоматните амортисьори работят и в един момент дефектират като за няколко секунди цялото масло от системата под напора на хидравличната помпа изтича на улицата ,колата кляка отзад силно и започва да татрузи на твърдо по пътя дори с 5 км/ч :confused:
Този втория майстор нещо много се е изложил :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E34