М20б20+газов инжекцион=Какъв разход

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: С 45-ти номер

М20б20+газов инжекцион=Какъв разход

Мнение от todor kerin » 16 Юни 2010, 18:19

Здравейте,колеги.Трябва ми 2-ра кола за ежедневни дълги извънградски пътувания.За целта имам едно е 34 м20б20,което се чудя дали да газифицирам с някакъв хубав инжекцион и да го постегна,или да взимам друга кола.
Интересува ме какъв разход ще даде колата на нормално извънградско на газ.За момента ми е давала средно 8 на бензин при спокойно каране.При всички положения ще гоня разход под 10 газ.Колата е на напълно реални 230 000км :shock: и за това ми се иска да я карам
Изображение

Аватар
Кара: E34

Re: М20б20+газов инжекцион=Какъв разход

Мнение от ivan. » 16 Юни 2010, 18:40

При разход 8/100 ,мисля че не ти требе газ ;)
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от todor kerin » 16 Юни 2010, 18:42

При пробег 250км на ден мисля ,че ми трябва газ :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 16 Юни 2010, 18:49

todor kerin написа:При пробег 250км на ден мисля ,че ми трябва газ :yes:

Извинявай,не искам да и давам наклон :bchug:
Насочи се към брц :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 16 Юни 2010, 19:51

очаквай 1-2 кила отгоре - 9-10. ако целта е икономия, при газта можеш да направиш настройките така, че да се смъкне разхода като на бензин, 8/10, но не разчитай твърдо! имал съм такава кола с обикновена газ, по-малко от 10 не съм я свалял, нормално е с ГИ да е малко по-малко. ако смяташ да я караш доста, наистина слагай ГИ

Аватар

Мнение от ivan. » 16 Юни 2010, 20:18

Ако слагам газ някой ден ще е на БРЦ :yes:
пуснаха една разработка(иновативна) ,при която газта влиза директно (втечнена) в заводската инжекционна рейка :bowdown: след седмица изчезна от сайт-а,ама аз съм съхранил всичко :mhihi: и вярвам с помощта на мозъците тук,които не са малко,ще направя една кола на газ(моята),ама не с цел икономия ;)
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: М6

Мнение от morkodan » 16 Юни 2010, 22:40

Разхода ще ти бъде 10\100 по на доло няма да може което е идеално :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 17 Юни 2010, 1:08

Хвани се един ден и обиколи всички сервизи за ГИ. За шестаци цените са по-солени, почват от 1200-1300(Фобос). Брц-верно дъ бест, ама цената май е около 2 камъка. Тартарини, ловато...и това са май.
Ти си преценяваш, ама и евтин ГИ с хубава настройка ще ти свърши страхотна работа.
Ти и за разхода питаш...
Ами добре настроен ги би трябвало да дава минимални отклонения по показателите вървене и разход.
Конкретно-до +20% разход и до -10% динамика.
rwd фен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от todor kerin » 17 Юни 2010, 1:20

Нено Б. написа:Хвани се един ден и обиколи всички сервизи за ГИ. За шестаци цените са по-солени, почват от 1200-1300(Фобос). Брц-верно дъ бест, ама цената май е около 2 камъка. Тартарини, ловато...и това са май.
Ти си преценяваш, ама и евтин ГИ с хубава настройка ще ти свърши страхотна работа.
Ти и за разхода питаш...
Ами добре настроен ги би трябвало да дава минимални отклонения по показателите вървене и разход.
Конкретно-до +20% разход и до -10% динамика.

Колега,дай конкретно за Пловдив,къде да намеря добри газаджий да я направят колата :yes: ,ако знаеш де.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 17 Юни 2010, 1:56

ако ти го настроят правилно не би трябвало да има отклонение от заводския разход,дори и случайно да има не е повече от половин литър.ниската динамика се компенсира с промяна на аванса,и либсата на смесител който намалява диаметара на тръбата преди дросела почти с една трета.вървенето не се различава почти от това на бензин.ако го избере и монтира правилния човек ще си много доволен и ще караш без проблеми ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 17 Юни 2010, 2:33

ivan. написа:Ако слагам газ някой ден ще е на БРЦ :yes:
пуснаха една разработка(иновативна) ,при която газта влиза директно (втечнена) в заводската инжекционна рейка :bowdown: след седмица изчезна от сайт-а,ама аз съм съхранил всичко :mhihi: и вярвам с помощта на мозъците тук,които не са малко,ще направя една кола на газ(моята),ама не с цел икономия ;)

Тия работи Стоян ми ги разтяга,че дигала мощноста с поне 30%,ама самата уредба струвала 5000/6000 лв. щото и били скъпи частите...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 17 Юни 2010, 9:17

в тракия има един газаджия много е добър,брц центъра на околовръстното на тракия точно срещу него има едно ателие за ауспуси и той е зад него взима малко по скъпичко но за сметка на това работи перфектно(мои и на приятели впечатления)
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Юни 2010, 10:26

Ванка, за ГИ, на течна фаза има един много лош момент - когато се впръсква течната фаза тя е с доста по голяма температурна разлика от температурата на клапаните. Познай какво се случва с тях ако те са в работна температура и ти им пръскаш течна газ с ниска температура.
Понеже се бях поинтересувал, някой хора дори бяха вече препатили от такива ГИ-та на течна фаза.
Според мен реално добро решение е да се сложат такива дюзи малко по назад във всмукателите така, че да има време по пътя да се качи температурата на горивото.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 17 Юни 2010, 13:26

_65536_kb_sec_ написа:Ванка, за ГИ, на течна фаза има един много лош момент - когато се впръсква течната фаза тя е с доста по голяма температурна разлика от температурата на клапаните. Познай какво се случва с тях ако те са в работна температура и ти им пръскаш течна газ с ниска температура.
Понеже се бях поинтересувал, някой хора дори бяха вече препатили от такива ГИ-та на течна фаза.
Според мен реално добро решение е да се сложат такива дюзи малко по назад във всмукателите така, че да има време по пътя да се качи температурата на горивото.

Течната газ при изпарение(за да гори) отнема температура и се получава замръзване. И при ниски температури няма как да се изпарява и съответно няма как да гори... И да ако впръскате течна газ на клапаните ще се изпучупят мн бързо. Отделно налягането при което се втечнява газта е 12 бар-а. Се едно да пръскате бензин с такова налягане просто няма как да се дозира с бензиновите инжектори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Юни 2010, 13:29

AcOrP написа:Течната газ при изпарение(за да гори) отнема температура и се получава замръзване. И при ниски температури няма как да се изпарява и съответно няма как да гори... И да ако впръскате течна газ на клапаните ще се изпучупят мн бързо. Отделно налягането при което се втечнява газта е 12 бар-а. Се едно да пръскате бензин с такова налягане просто няма как да се дозира с бензиновите инжектори.

To за това газовите инжектори за течна фаза струват мама и тате :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение

Следваща

Назад към E34