колеги,съвет за пастиране/боядисване

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

колеги,съвет за пастиране/боядисване

Мнение от momo-1st » 02 Юни 2010, 18:06

Много съжалявам ако темата не е за тук,но по принцип съм си най-доволен от нашия форум и съветите които получавам тук!Та по темата:
Някое малко,ши**но,тесногръдо,завистливо копеленце,от яд ли не знам от какво ли ми е надрало много яко целия преден капак с нещо :ranting: :ranting: ,дълбочината на надиранията е до онова бялото под боята(основа или както там се нарича),не е до ламарината,дори не навсякъде е до основата!Въпроса ми е-някой ако е патил или знае-тея деруги ще излязат ли с паста или трябва да си боядисвам капака??И дали от каското ще се трогнат от такива дребни неша и ще пуснат някой лев??

Благодаря предварително за отговорите!
А на дребното човече-мога само да му пожелая-с тея ръце с които ми е надрало колата-косите да си скубе от проблеми!Нещастници!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i m52

Re: колеги,съвет за пастиране/боядисване

Мнение от niki0007 » 02 Юни 2010, 18:21

колега трябва каското да ти плати нещто,утиди не се чуди :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е63 630i manual

Мнение от b0bu » 02 Юни 2010, 19:25

от опит ти казвам че с пастиране НЕ става дори да е някаква хипер модерна паста. на мен ми надраха старата кола във Варна от край до край от двете стани + предния капак и понеже боядисването щеше да ми е по-скъпо от колата съм пробвал почти всички начини за заличаване. дълбоките драскотини си стоят.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 02 Юни 2010, 19:59

Почти е сигурно, че няма да махнеш надиранията с паста щом са толкова дълбоки. По другия ти въпрос последното, което чух е, че вече застрахователите правят проблеми за подобни щети. Всички знаем защо...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 02 Юни 2010, 20:05

Става работата ама си купуваш четчица от тези за рисуването с 3-те косъма. След това купуваш боя като тази твоята 100гр. После мажеш с тънката четчица деругите. Чакаш да изсъхне и после се пастира целия капак. Това ако ти го прави някой професионалист може да стане така, че почти да не личи и само ти и гаджето да знаете, че там има деруга.

Поздрави

Питай Deso car care (Десо) от Габрово той е бог на тези маскировки :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 02 Юни 2010, 20:48

Zubcho написа:Става работата ама си купуваш четчица от тези за рисуването с 3-те косъма. След това купуваш боя като тази твоята 100гр. После мажеш с тънката четчица деругите. Чакаш да изсъхне и после се пастира целия капак. Това ако ти го прави някой професионалист може да стане така, че почти да не личи и само ти и гаджето да знаете, че там има деруга.

Поздрави

Питай Deso car care (Десо) от Габрово той е бог на тези маскировки :)

Брях,тфа си е идея!Сега остава да намеря ориенталблау-интересно откъде ли ще е?И се захващам да видя какви ще ги сътворя!Кат не стане-целия капак наново и паста на целата кола,че иначе мн ще си личи прясната боя! :)Благодаря още веднъж за идеята!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 02 Юни 2010, 22:30

Някой знае ли в София къде могат да ми пастират колата,както си трябва?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530i
Детайли за колата: BMW E39 530i `03
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95

Мнение от BMW E34 520i Vanus » 03 Юни 2010, 0:36

:OT: Ако се намери от каде да се вземе боята с цвят ориенталблау, моля да споделите тук, че и моята е такъв цвят и ми трябва малко :help:

Поздрави.
БЕНЗИН В КРЪВТА

Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 03 Юни 2010, 0:38

BMW E34 520i Vanus написа::OT: Ако се намери от каде да се вземе боята с цвят ориенталблау, моля да споделите тук, че и моята е такъв цвят и ми трябва малко :help:

Поздрави.

Колега отиваш в някой магазин за автобои,и там ще ти направят боята която искаш,мисля 50грама е минималното което можеш да си купиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 03 Юни 2010, 0:41

LiTtLeRoCk написа:
BMW E34 520i Vanus написа::OT: Ако се намери от каде да се вземе боята с цвят ориенталблау, моля да споделите тук, че и моята е такъв цвят и ми трябва малко :help:

Поздрави.

Колега отиваш в някой магазин за автобои,и там ще ти направят боята която искаш,мисля 50грама е минималното което можеш да си купиш.

Абе зарежи тая работа,по-добре от дару да си я поръчаш от немция да ти я докарат,много по-скъпо ама цвета е точно същия като на колата ти.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 03 Юни 2010, 0:45

Е много зависи за какво точно му трябва,ако ще пръска определен детайл или място да,но за да си оправи олюпено или драскотина не си заслужава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 03 Юни 2010, 10:14

White 1913 Power написа:Някой знае ли в София къде могат да ми пастират колата,както си трябва?

Никой
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 03 Юни 2010, 12:43

На кръстовището на бул. България и бул. Тодор Каблешков в дясно от билата автомивка Sky Wash цените са от 150 до 500лв за цялостно пастиране :yes: Работи се единственно и само с препарати Sonax. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 03 Юни 2010, 12:58

White 1913 Power написа: ... както си трябва?

Ето това понятие е трудно да се дефинира на Балканите...

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 03 Юни 2010, 20:08

BULL3T написа:
LiTtLeRoCk написа:

Поздрави.

Абе зарежи тая работа,по-добре от дару да си я поръчаш от немция да ти я докарат,много по-скъпо ама цвета е точно същия като на колата ти.

Не съм съгласен,понеже там къдетто приготвят бои,могат да ти я гласят тон по тон!И така.!Друг е въпроса,ако поръчаш от немция,и ти дойде ориенталБлау,обаче заради немалкото годинки твоя блау е поизсветлял-сещаш се за каква разлика ше става въпрос!Според мен(лично мнение) приготвяне на боя на място е по удачен вариант за по стара кола! :?

Следваща

Назад към E34