Проблем с перката

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с перката

Мнение от bmw124 » 22 Май 2010, 21:49

Колеги здравеите...имам проблем с бмв 525 тдс....днес докато карах изведнъж колата изгуби мощност...натиснах педала...но не,не иска и тва е...след това забелязах че температурата на водата е навлезнала в червената зона....спрях и проверих под капака....и установих че перката не върти...за това колата загрява...
Въпроса ми е защо тази перка не върти...какви може да са причините?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Проблем с перката

Мнение от sniper74 » 22 Май 2010, 23:10

най напред виш виското и ремъка
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 22 Май 2010, 23:16

Първо колега добре дошъл!Загубила е мощност,понеже при прегряване,компютъра автоматично спира помпата,за да не стане по-голяма беля!Само на празен ход може да работи колата-авариен режим!Надали изведнъй е отишла в червения сектор!Много ме и съмнява перката изобщо да не се върти-колкото и да е заминало виското-все има някакво увличане от инерцията!Дай малко по подробно инфо за проблема-имало ли е загуба на течност при аварията,или не!Спукан маркуч например!Ако не поразтърси се с търсачката-основните ти варианти,за проблема-щом е станало изведнъж най-вероятно е водна помпа!Другия ти вариант е виското-сменя се,не се ремонтира!направи си и една цялостна профилактика на охладителната система-промивка на радиатор отвън и отвътре и така!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Потребител
Аватар

Мнение от bmw124 » 22 Май 2010, 23:27

momo-1st написа:Първо колега добре дошъл!Загубила е мощност,понеже при прегряване,компютъра автоматично спира помпата,за да не стане по-голяма беля!Само на празен ход може да работи колата-авариен режим!Надали изведнъй е отишла в червения сектор!Много ме и съмнява перката изобщо да не се върти-колкото и да е заминало виското-все има някакво увличане от инерцията!Дай малко по подробно инфо за проблема-имало ли е загуба на течност при аварията,или не!Спукан маркуч например!Ако не поразтърси се с търсачката-основните ти варианти,за проблема-щом е станало изведнъж най-вероятно е водна помпа!Другия ти вариант е виското-сменя се,не се ремонтира!направи си и една цялостна профилактика на охладителната система-промивка на радиатор отвън и отвътре и така!

Значи мисля че течност не е загубила...случая беше такъв...днес карах абитиурент..И по едно време както карах тръгнах да изпреварвам но колата просто изгуби мощност..видях че градусите са в червеното и веднага спрях без да гася колата...Малко след това градусите си паднаха но като тръгнах..продължих малко и отново същото...Вдигнах капака и забелязах че перката не върти..
Та колеги предварително ако можете да ме ориентирате ..ако е виското скъпо ли е ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 23 Май 2010, 10:55

Както каза колегата неможе изобщо да не върти перката колко и да е заминало виското пак овлича.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 23 Май 2010, 12:19

Еми значи се е скъсал ремъка, но това се вижда веднага като отвориш капака :dunno: Или нещо се е запречило в перката и не може да се завърти
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 23 Май 2010, 12:38

penio написа:Еми значи се е скъсал ремъка, но това се вижда веднага като отвориш капака :dunno: Или нещо се е запречило в перката и не може да се завърти

Тази перка не се задвижва с ремък. :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 23 Май 2010, 14:22

\MITETO\ DSB написа:
penio написа:Еми значи се е скъсал ремъка, но това се вижда веднага като отвориш капака :dunno: Или нещо се е запречило в перката и не може да се завърти

Посипвам си главата с пепел ако е така :dummy: , но на бензиновите перката се върти от ремъка. Как е при ТДСите? Досега не съм разглеждал ТДСов двг.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Мнение от Ivaka » 23 Май 2010, 19:07

penio написа:
\MITETO\ DSB написа:

Посипвам си главата с пепел ако е така :dummy: , но на бензиновите перката се върти от ремъка. Как е при ТДСите? Досега не съм разглеждал ТДСов двг.

dinozab прав си колега :yes:
Последна промяна Ivaka на 23 Май 2010, 19:36, променена общо 1 път
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 23 Май 2010, 19:30

Ivaka написа:
penio написа:
\MITETO\ DSB написа:

И на бензинвите виското не се върти от ремък,а от вала нещо си в грешка колега. :mrgreen:

:shock: :shock: :shock:
Кви валове ви гонят ве.И на бензиновите и на дизеловите Е34-ки виско с водна помпа се въртят от ремъка :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 23 Май 2010, 19:46

Дамм,от ремъка се въртят,колегата ми спомена че е гледал перката на климатика,а не тази на виското-ето защо не се е въртяла,въпреки че при прегряване,би трябвало и тя да се включи от датчика на втора степен-защо не е незнам!За да му охлади както пише той и после пак да прегрее,визирайки и ниската му скорост-моя отговор клони към виско-ако е помпа не би се охладила на място,ако няма дебит!Но нека се изкажат и по-запознатите колеги!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 23 Май 2010, 21:32

Погрешна информация от температурния датчик на DDE е друга възможна причина.Колегата да каже вода хвърли ли колата ако е била в червеното на 100% е изтекло през разширителя някакво количество :roll:Иначе перката отпред може и сама тя да е дала фира,реле,бушон,датчик.То да ти се скапят и виско и Ел. перката на един път направо не знам :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Май 2010, 21:51

Шпонка колянов вал ,мяза на нещо такова.
Я колега запали и огледаи изобщо вьрти ли се нещо.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 23 Май 2010, 21:56

ако не се върти ремъка, воланът ще е бетон, а на таблото ще му свети лампа "акумулатор"...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Май 2010, 22:03

ddddk написа:ако не се върти ремъка, воланът ще е бетон, а на таблото ще му свети лампа "акумулатор"...

Много бьрзаш,изчакаи да видим.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Следваща

Назад към E34