525TDS Загадка

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

525TDS Загадка

Мнение от Saho_ » 17 Май 2010, 13:25

Здравейте колеги ! Имам въпрос ...относно E34 tds автомат.При закопуването и беше много тромава и яко кадеше.Закарах 1-вият елконаджия - след диагностика ми каза да я сменя датчика на коляновият вал.Смених го - нищо.Смених помпата в резервоара...отново нищо.Вчера си я вземах от друг сервиз пичовете ми свалиха ГНП-то направиха му профилактика (защото се съмняваха че е от него),напасваха някакви си белези на коляновият вал.Сега колата спря да пуши и малко по-жива в ниските обороти.Обаче когато тръгна да я настъпвам стига до 100 км/ч и сякаш спира да подава тъпата нафта и започва да грее при положение че преди 2 дена смених термостат и водна помпа.От последният сервиз момчетат казаха,че при палене прави грешка зарадо която се съмняваха за проблем в ГНП-то.Слдед ремота на ГНП и изтриване на грешката ... отново се появи.Та въпроса ми е от какво страда БМВ-то и дали проблемът е в компютърът на колата ... ???WTF

ентусиаст
Аватар

Re: 525TDS Загадка

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2010, 14:42

Здрасти :D

1. Кажи от кой град си?
2. Каква профилактика досега си направил на колата? - МАП сензор, пътища на турбото, кулер, умна дюза, другите дюзи проверени ли са, турбо, колектори - почистени и датчици, филтри :dunno:
3. Какво пуши - кади : цвят и т.н.
4. Разбирам че имаш проблем с загряване на колата! - как се появи проблема,радиатор, виско работели, капачката от дизел ли е, да няма въздушен джоб и т.н.
5. Това от раз ли се получи или с времето?
6. Разход на гориво и на охладителна течност?

Потребител
Аватар

Мнение от Saho_ » 17 Май 2010, 18:01

1.Варна
2.Идея си нямам в сервиза какво са правили.Сервизът е специализиран за дизелови двигатели и уж момчетата имат хабер какво правят.Казаха че механично са превирили всичко и е ок.
3.Переди пушеше черни облаци.Сега е добре след сервиза(каденето)
4.Проблема със загравянето се получава когато я настъпя и по няке врене се усеща сякаш не и стига нафтата.Виското работи а за коя капачка не питаш идея си нямам :D както и това чудо въздушен джоб не знам какво е.Имам малък теч на радиатора....
5.Така си беше като я купих :oops:
6.Разхода ми се струва съвсем нормален градско 10-11 извън градско 6.5-7 л.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 17 Май 2010, 18:16

имам чувството че ми намирисва на контролна дюза!не знам защо но така си мисля!
А наместването закоето говориш е положението на колянов вал,разпределителен и ГНП като както е защифтена се прави центровка(наместване ) на аванса на помпата!
После се закача на диагностика и се правят настроики по електронен път!
как пали клата -топла и студена!Особено е показателно как пали на топъл мотор след като е постояла 10 минути!Ако пали читаво значи е ок помпата но не знам къде си ходил на диагностика но отиди не просто да прочетат гешки а да разгледат данните дали се движат нормално(показателите на датчиците)!

Поздрави и Успех!
BMW Service Team

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 17 Май 2010, 19:25

провери дали турбото е там още ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 17 Май 2010, 19:35

Явно си бил при поредните "специалисти" дето са ти взели парите. Забрави за сервизите Супер Дизел и Юве, ако си от София де. И седейки и обмисляйки ако си от Сф вземи иди при Кольо Архитекта като да знаеш, че той няма да ти сваля ГНП, но поне ще ти каже каква ти е точно грешката и няма да ти вземе пари за нещо което не е направил. Порови имаше 1 тема за майсторите и там му е телефона. Той не влиза и не пише във този форум.

Ако си от Пловдив виж dinozab дали не може да удари 1 рамо.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 17 Май 2010, 20:09

Колега,налягането на компресора колко е ?
При неправилна центровка като страничен ефект се записва грешка в датчика на кол.вал.
Неправилната центровка може да се дьлжи на ,грешно зацепване,лоша работа на авансатора,неверни данни от обер дюзата и още.
Наи добрия сьвет е да намериш кадьрен колега,които да хвьрли едно око,което някои пьт е много повече от 10 квалитетни маистора в еди кои си сервиз........
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 17 Май 2010, 21:58

Не четете, бе колеги!

Човека пише, че е от Варна.
И по въпросите му става ясно, че хал хабер си няма.

Този път със съвети няма да му помогнем... Трябва да го заведем на доверен майстор...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2010, 22:08

Saho_ написа:1.Варна
2.Идея си нямам в сервиза какво са правили.Сервизът е специализиран за дизелови двигатели и уж момчетата имат хабер какво правят.Казаха че механично са превирили всичко и е ок.
3.Переди пушеше черни облаци.Сега е добре след сервиза(каденето)
4.Проблема със загравянето се получава когато я настъпя и по няке врене се усеща сякаш не и стига нафтата.Виското работи а за коя капачка не питаш идея си нямам :D както и това чудо въздушен джоб не знам какво е.Имам малък теч на радиатора....
5.Така си беше като я купих :oops:
6.Разхода ми се струва съвсем нормален градско 10-11 извън градско 6.5-7 л.

Ема и аз съм от Варна :D Капачката на разширителен съд за нея говоря.
Това чудо е когато охладителната система не е обезвъздушена както трябва, остава въздух който прави големи ядове.И е възможно тай като имаш теч системата да не е херметически затворена. По колко течност губиш и тоя радиатор го сменяй с нов, ако нямаш от кой да вземаш части пиши ми едно лично да ти кажа от къде полвин България си взема частите.Аз също съм на мнение за проблем с турбото, мапа или датчика на колекторите и умната дюза. Ако искаш може да я погледна но чак в сряда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 26 Май 2010, 0:27

Тея "специалисти" може ли да са барали ГНП-та и датчици а на човевека да му се е задръстил маркуча на МАП-а :shock: :shock: :shock:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Май 2010, 19:50

Saho_ написа:Здравейте колеги ! Имам въпрос ...относно E34 tds автомат.При закопуването и беше много тромава и яко кадеше.Закарах 1-вият елконаджия - след диагностика ми каза да я сменя датчика на коляновият вал.Смених го - нищо.Смених помпата в резервоара...отново нищо.Вчера си я вземах от друг сервиз пичовете ми свалиха ГНП-то направиха му профилактика (защото се съмняваха че е от него),напасваха някакви си белези на коляновият вал.Сега колата спря да пуши и малко по-жива в ниските обороти.Обаче когато тръгна да я настъпвам стига до 100 км/ч и сякаш спира да подава тъпата нафта и започва да грее при положение че преди 2 дена смених термостат и водна помпа.От последният сервиз момчетат казаха,че при палене прави грешка зарадо която се съмняваха за проблем в ГНП-то.Слдед ремота на ГНП и изтриване на грешката ... отново се появи.Та въпроса ми е от какво страда БМВ-то и дали проблемът е в компютърът на колата ... ???WTF

надин :!:
другия пат плати повече за кола,която ти харесва :yes:
п.п. тоя форум се зарина,защото срещу платената сума за сервизно обслужване на читава е34,,,,,стойноста е равна на нов фноссссссс с фсички екстри и ненормални купувачи
Последна промяна ivan. на 27 Май 2010, 19:56, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 27 Май 2010, 19:56

Това Надин,място ли е ,какво е ? Или скрабажииница

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Май 2010, 19:57

presko79 написа:Това Надин,място ли е ,какво е ? Или скрабажииница
последното
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Май 2010, 20:48

То не останаха читави е34 на пазара. Всъшност има, но струват колкото е39 и хората вземат е39 и така. А най-вече читавите не се продават. :) Следователно само кенефи са на пазара. Някой италиано или германо се отървал от кенефа и бг ман го купил. Следват теми във форума и по серивизите. Поне майсторите има какво да ядат. :)

ПП.
И моята е тоалетна неземна, не си мислете, че е нещо повече. :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 27 Май 2010, 20:54

Zubcho написа:То не останаха читави е34 на пазара. Всъшност има, но струват колкото е39 и хората вземат е39 и така. А най-вече читавите не се продават. :) Следователно само кенефи са на пазара. Някой италиано или германо се отървал от кенефа и бг ман го купил. Следват теми във форума и по серивизите. Поне майсторите има какво да ядат. :)

ПП.
И моята е тоалетна неземна, не си мислете, че е нещо повече. :)

Ще я видим вьв Варна.Ще нося Лаптопа които иска безплатна диагностика да е там :yes:

Следваща

Назад към E34