колеги,въпрос?????????????

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

колеги,въпрос?????????????

Мнение от xristo » 14 Май 2010, 16:34

Колата е Е34 М50 В20 92г.Когато работи на место претрисва леко.Ходих на диагностика при Рашо и казаха че всичко е ОК.Сменях бубини една по една ...същото,смених дебитомер пак така.Иначе върви,пали,с две думи колата е супер.Това обаче много ме дразни.Ако някой се сеща нещо нека сподели.Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Re: колеги,въпрос?????????????

Мнение от Нено Б. » 14 Май 2010, 16:41

тампон(и) двигател?
rwd фен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Май 2010, 16:55

xristo написа:Колата е Е34 М50 В20 92г.Когато работи на место претрисва леко.Ходих на диагностика при Рашо и казаха че всичко е ОК.Сменях бубини една по една ...същото,смених дебитомер пак така.Иначе върви,пали,с две думи колата е супер.Това обаче много ме дразни.Ако някой се сеща нещо нека сподели.Благодаря предварително.

Щом на диагностиката всичко е наред-да приемем ,че Рашо си знае работата,остават неща ,които диагностиката не ги лови.Виж дали не смуче паразитен въздух от някъде-всички гумени маркучи на смукателният колектор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 14 Май 2010, 18:46

xristo написа:Колата е Е34 М50 В20 92г.Когато работи на место претрисва леко.Ходих на диагностика при Рашо и казаха че всичко е ОК.Сменях бубини една по една ...същото,смених дебитомер пак така.Иначе върви,пали,с две думи колата е супер.Това обаче много ме дразни.Ако някой се сеща нещо нека сподели.Благодаря предварително.

Обясни по-подробно,как се проявява проблема(студена,топла,какви обороти държи и,ако ги мени в какъв диапазон?).Аз те съветвам да си отделиш някой ден и да свалиш стъпковото моторче,да го изчистиш,задължително да погледнеш всички маркучи(особено вентилацията на картерните газове).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 15 Май 2010, 11:49

Най-вероятно влиза въздух от някъде, а може и от позапушени инжектори да е ...
Аз, я изкарвам извънградско чат пат профилактично, покарвам малко в лютеницата и след това мотора мърка като малко тигърче. Наистина много добре му се отразява.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Май 2010, 11:53

penio написа:Най-вероятно влиза въздух от някъде, а може и от позапушени инжектори да е ...
Аз, я изкарвам извънградско чат пат профилактично, покарвам малко в лютеницата и след това мотора мърка като малко тигърче. Наистина много добре му се отразява.

Моя кораб след последното катерене до Копитото също мърка а и разхода свали даже.
Много съм доволен, невероятен адреналин и стабилност по криволичещия път.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 17 Май 2010, 11:20

Смених тампоните,няма разлика.Проверих маркучите,здрави.Остава да я резна по магистралата и да видя какво ще се получи :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 21 Май 2010, 19:25

Колега, със подобен проблем се справих със няколко часа занимавка-неколкократно почистване на стъпковия мотор. Мих го с ацетон, като изсъхна го чистих със спрей за почистване на карбуратори, като не съм жалил материала. Опитай и ти, мисля че това ще помогне. След тази моя намеса значително се подобри работата на мотора, когато спра на кръстовище- чува се ясно и равномерно, почти няма амплитуди на оборотомера. Стрелката " заковава " така да се каже. Успех ти желая.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Назад към E34