Как се сваля задна броня на БМВ е34
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M20-ката да откача
- Мечтае да кара: Е34-М20Б25
- Детайли за колата: Бяло,спретнато е34.
Как се сваля задна броня на БМВ е34
Здравейте колеги.Трябва ми малко помощ.Колата е БМВ е34 520i 1990 година.Днеска седя и си чакам на светофара и 1 отзаде със 50km/h ме удари та ме помести 10 метра напред.Добре че БМВ то ми не е някои гнилоч та само ми ужули бронята и хлътна малко навътре сигурно ми е хлътнала гредата и сега трябва да сваля бронята за да изпъна гредата.Въпроса ми е как се сваля бронята.Благодаря ви предварително 

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Re: Как се сваля задна броня на БМВ е34
сваляш голямата черна лайсна и има 4 гайки отдолу. Отвиваш ги и дърпаш 

Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Само да добавя че гредата е пластмасова и няма как да я изправиш.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
и всъщност са хлътнали носачите на бронята. Те са един вид амортисьори, но еднократни. Те поемат удара и хлътват на вътре безвъзвратно.
Но пък затова нямаш други поражение по колата
Поз.11 от схемата:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=15
Поздрави,
Д
Но пък затова нямаш други поражение по колата

Поз.11 от схемата:
Поздрави,
Д

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
Имам и амортесиори и броня за продан 

- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за помоща колеги а да попитам черната лаисна на щипки ли е как се сваля тя.А колкото до колегата ZLATEN тези дни понеделник вторник ще видя какво ще дадът застрахователите и ще видя какво ще правя 

- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
ddddk написа:и всъщност са хлътнали носачите на бронята. Те са един вид амортисьори, но еднократни. Те поемат удара и хлътват на вътре безвъзвратно.
Но пък затова нямаш други поражение по колата![]()
Поз.11 от схемата:
Поздрави,
Д
Колега та и това не е малко аз тази кола толкоз я гледам от 5 години откато съм я зел нямам нито 1 проишествие със нея и има страхотен вид и стоика и секи вика еж ко готино имам чуството че го орочасаха тази броня сега разваля целия фасон на колата прилича на..... направо не ми се говори когато осетих удара ми шречерня и ми идеше онзи отзад да го

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Вярно ли са за еднократно... на тестовете на е32 които гледах се връщаше бронята (уточнение - те са за скорост до 5км/ч, а не 50), а и моята нееднократно е подпирана и са си в старото положение... дори гредата (предната - алуминиева) е изкривена от едно ударче, но амортисьорите не са с променена позиция 

- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
dokie написа:Вярно ли са за еднократно... на тестовете на е32 които гледах се връщаше бронята (уточнение - те са за скорост до 5км/ч, а не 50), а и моята нееднократно е подпирана и са си в старото положение... дори гредата (предната - алуминиева) е изкривена от едно ударче, но амортисьорите не са с променена позиция
1 е леко подпиране друго е някои да си спре във тебе.Та по темата в краина сметка аз какво трябва да направя освен да сменя тез амортесиорчета?Никакъв начин ли няма да се изправи гредата че аз и да сменя амортесиорчетата тя като е крива... или те само амортесиорчетата са поддали апак гредата да не е крива има ли го и този вариант?
- BUHALA
- кандидат ентусиаст
- Кара: E34-M30/B35
Най-елементарното което може да направиш е връзване на конзолата с едно стоманено въже - и в другия край за едно дебело дърво........ няколко леки лашки и мериш - пак лашкаш - пак мериш - и така.
За полвин час ще си ги изпънеш.
Гредата е от нишков материал - като смола, но не е полиестерна - ако е счупена може да се лепи с полиестерна смола. Изкривявания едва ли ще има - тя или се чупи, или остава здрава - не се криви.При мен конзолите са си твърди - нямат действие като амортисьор - ако аз я подпра няма да се сгъне конзолата, а ще се огъне ламарината на която са хванати конзолите. Като дръпна конзолата с въжето и ламарината си се изправя.
Та - лайсната ти е на щипки - сваляш - развиваш 4те болта -дърпаш назад (отстрани е на плъзгачи и ако има кал по тях може да излиза трудно - набий я с юмрук да повибрира малко и ще излезе)- и оглеждаш - корекцийте едва ли ще са нещо кой знае колко сложно.
Понеже задният който те удря е в момента на удара на спирачки в повечето случай се "навира под теб" и те повдига, така че заедно с хлътването е възможно да са ти кривнали конзолите нагоре. Ако е така - въжето го вържи ниско на дървото, за да може заедно с дръването назад да дърпа и надолу
Успех.
П.П. С развиването на болтовете под лайсната бронята ти ще излезе заедно с гредата - ако няма изкривявания хич не се заигравай да я отделяш от гредата. Ако искаш да ги разделиш - избутваш или издърпваш централните щифтове на щипките и ...... оттам нататък ще се усетиш - сглобката е лесна
Гредата е от нишков материал - като смола, но не е полиестерна - ако е счупена може да се лепи с полиестерна смола. Изкривявания едва ли ще има - тя или се чупи, или остава здрава - не се криви.При мен конзолите са си твърди - нямат действие като амортисьор - ако аз я подпра няма да се сгъне конзолата, а ще се огъне ламарината на която са хванати конзолите. Като дръпна конзолата с въжето и ламарината си се изправя.
Та - лайсната ти е на щипки - сваляш - развиваш 4те болта -дърпаш назад (отстрани е на плъзгачи и ако има кал по тях може да излиза трудно - набий я с юмрук да повибрира малко и ще излезе)- и оглеждаш - корекцийте едва ли ще са нещо кой знае колко сложно.
Понеже задният който те удря е в момента на удара на спирачки в повечето случай се "навира под теб" и те повдига, така че заедно с хлътването е възможно да са ти кривнали конзолите нагоре. Ако е така - въжето го вържи ниско на дървото, за да може заедно с дръването назад да дърпа и надолу

Успех.
П.П. С развиването на болтовете под лайсната бронята ти ще излезе заедно с гредата - ако няма изкривявания хич не се заигравай да я отделяш от гредата. Ако искаш да ги разделиш - избутваш или издърпваш централните щифтове на щипките и ...... оттам нататък ще се усетиш - сглобката е лесна
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.
- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
BUHALA написа:Най-елементарното което може да направиш е връзване на конзолата с едно стоманено въже - и в другия край за едно дебело дърво........ няколко леки лашки и мериш - пак лашкаш - пак мериш - и така.
Понеже задният който те удря е в момента на удара на спирачки в повечето случай се "навира под теб" и те повдига, така че заедно с хлътването е възможно да са ти кривнали конзолите нагоре. Ако е така - въжето го вържи ниско на дървото, за да може заедно с дръването назад да дърпа и надолу![]()
Успех.
Благодаря колега но отностно това в момента на удара тои изобщо не си направи труда да натисне спирачки но наистина повечето поражения са в долния краи и бронята е хлътнала навътре отляво кадето е бил удара.
леко уточнение на колегата доката не е изпучупил лайсните на бронята. Те че са нащипки така е, но трябва пурво да освободиш страничните и то в задния им край, защото тези щипки са си направо като шлици които трябва да се дръпнат назад итогава се освобождават лайсните след което махаш и средната и тя е на шлици като релсичка. Аколкото до амортесиорчетата на бронята незнам да са за еднократна употерба както казва колегата погоре май нещо е в грешка!
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
godziliaz написа:леко уточнение на колегата доката не е изпучупил лайсните на бронята. Те че са нащипки така е, но трябва пурво да освободиш страничните и то в задния им край, защото тези щипки са си направо като шлици които трябва да се дръпнат назад итогава се освобождават лайсните след което махаш и средната и тя е на шлици като релсичка. Аколкото до амортесиорчетата на бронята незнам да са за еднократна употерба както казва колегата погоре май нещо е в грешка!
първо се сваля голямата и тогава малките

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Оф като се замисля че един такъв вчера искаше да пробва здравината на мойте ламарини с неговия станиор и ми причернява.
Добре че като спирам гледам в огледалата.
И защо по дяволите си мислят всички че като ми е стара колата спира по-зле от техните и карат на 1м зад мен с 70км/ч

И защо по дяволите си мислят всички че като ми е стара колата спира по-зле от техните и карат на 1м зад мен с 70км/ч

- BmWpOwEr83
- кандидат ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:Оф като се замисля че един такъв вчера искаше да пробва здравината на мойте ламарини с неговия станиор и ми причернява.
И защо по дяволите си мислят всички че като ми е стара колата спира по-зле от техните и карат на 1м зад мен с 70км/ч![]()
![]()
![]()
Така е БМВ имат наи добрите спирачки.И да гледаш в огледалото ефект няма тои онзи като се е исвяткал отзад ти си спрял каде да бягаш на средата на крастовището да те ударят па отстрани (както в моя случаи)
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3