Проблем с Автоматична скоростна кутия на Е34
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Kosata_vt
- Потребител
-
- Кара: Е34 525 ТД
Проблем с Автоматична скоростна кутия на Е34
Здравейте, имам следния проблем и моля за помощ !
E34 - 525 TD - 92g.
От време на време като му скимне скоростната кутия влиза в някакъв сервизен режим и светва един удивителен на таблото, като се движи едвам едвам колкото да се преместиш от платното. Интересното е че след като угасиш и запалиш отново се оправя и може да продалжиш. Няма никаква закономерност. Прави го когато си поиска, може за 1 ден 5 пъти, а може и с месеци да не го прави.
E34 - 525 TD - 92g.
От време на време като му скимне скоростната кутия влиза в някакъв сервизен режим и светва един удивителен на таблото, като се движи едвам едвам колкото да се преместиш от платното. Интересното е че след като угасиш и запалиш отново се оправя и може да продалжиш. Няма никаква закономерност. Прави го когато си поиска, може за 1 ден 5 пъти, а може и с месеци да не го прави.
Николай Еф.
- Super_Lubo
- Потребител
-
- Кара: Е34 525tdsA
- Детайли за колата: Много палава ;)
Re: Проблем с Автоматична скоростна кутия на Е34
При мен положението е същото , само че вече се задълбочи , преди за 1 ден влизаше 1-2 пъти , в последно време влиза в този режим по 15-20 пъти дневно . Сменяхме соленойда който е за входящи обороти ефект нямаше , само дето бях 200лв назад . В момента си карам така колата и чакам да ги ''роди'' някъде по пътя и да слагам ръчни или пък да сменям двигател и други щуротии
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
Опитай с някаква диагностика,да видиш дали ще извади някакви грешки.
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- Kosata_vt
- Потребител
-
- Кара: Е34 525 ТД
Ходих на диагностика и остановиха че грешката е в някакъв електромагнитен клапан на кутията или в кабела към този клапан ама бил много скъп като нов и ми казаха да карам така и да го търся втора рака ако изпадне от някаде. Аз дори си нямам идея как изглежда, намирал се някаде вътре и се сваляло само картера на кутията за да се смени
Николай Еф.
Kosata_vt написа:Ходих на диагностика и остановиха че грешката е в някакъв електромагнитен клапан на кутията или в кабела към този клапан ама бил много скъп като нов и ми казаха да карам така и да го търся втора рака ако изпадне от някаде. Аз дори си нямам идея как изглежда, намирал се някаде вътре и се сваляло само картера на кутията за да се смени
koлега аз мога да ти помогна с датчиците на автоматика.
Само се убеди,че в тях е проблема.
Иди и на друга диагостика,за да го потвърдят,защото е възможно да имаш приплъзване в пакетите .Тогава датчиците го отчитат като грешка.

by ''kompleksa''
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Мисля че тва си го проверявал, но за всеки случай да ти кажа- колега, ако маслото е малко прави така, както и ако не е точно определеното като плътност за тази кутия. Но първо-нивото.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
6 мнения
• Страница 1 от 1