Шум( резонанс) в тръбичките за горивото?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Шум( резонанс) в тръбичките за горивото?
Здравейте... отдавна имам един шум при даване на контакт и се чува шум като стържене...мислих си че е от моторчето за парното дето е до клапаните... но уви шума идва от тръбичките за горивото получава се едно като резонанс , това само и единствено като дадеш на контакт...и от време на време не го прави
Не го прави като запаля и я изгася и след това дам веднага контакт.... за пробата откачих маркучето за излишно гориво отдолу дето е под колекторите и дадох контакт...шума изчезна.... сложих го и след това пак няколко пъти давах на контакт шум нямаше и на 7-8 път се появи отново...вече и аз се чудя какво може да е, някой ако се е сблъсквал с проблема да каже, преди да съм почнал да разглобявам наред 

Re: Шум( резонанс) в тръбичките за горивото?
По принцип не е нищо страшно - ако разбира се точно описваш проблема. Проблемът е познат - оправя се със смяна на регулатора на налягането - има два типа и при единият го прави точно този номер.
- georgipass
- младши ентусиаст
-
@2bar написа:По принцип не е нищо страшно - ако разбира се точно описваш проблема. Проблемът е познат - оправя се със смяна на регулатора на налягането - има два типа и при единият го прави точно този номер.
И кои са 2-та типа колега, и аз си мислих, че проблема може да е във въпросния регулатор

georgipass написа:@2bar написа:По принцип не е нищо страшно - ако разбира се точно описваш проблема. Проблемът е познат - оправя се със смяна на регулатора на налягането - има два типа и при единият го прави точно този номер.
И кои са 2-та типа колега, и аз си мислих, че проблема може да е във въпросния регулатор
Bosch (голям) или Pierburg (малък).
- georgipass
- младши ентусиаст
-
@2bar написа:georgipass написа:@2bar написа:По принцип не е нищо страшно - ако разбира се точно описваш проблема. Проблемът е познат - оправя се със смяна на регулатора на налягането - има два типа и при единият го прави точно този номер.
Bosch (голям) или Pierburg (малък).
Ами незнам какъв ще е , трябва да махна кората , по спомени беше малък , мотора М50 Ванос
- georgipass
- младши ентусиаст
-
Малък е..... но се стъмни и не го извадих... Остава въпроса да го сменям ли или да отида да ми мернат налягането 

Няма защо да мериш налягането - сигурно е в нормите. По - скоро можеш да пробваш да смениш бенз. филтър, да видиш самите тръбопроводи - може допълнително да се фиксират.
Пък ако чак толкова много те дразни - можеш да сложиш регулатор на Bosch.
Пък ако чак толкова много те дразни - можеш да сложиш регулатор на Bosch.
7 мнения
• Страница 1 от 1