BMW 524 td e34
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
BMW 524 td e34
понеже се навих да си взема bmw 524 td e34 115hp 1988г. доста хора се опитват да ме разубедят понеже били горели много частите били скъпи и трудно се намирали и давали дефекти бих искал да ме посъветвате нещо и ако наистина е така както ми казват и ако може да ми препоръчате някое друго дизелче
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Re: bmw 524 td e34
sony23 написа:понеже се навих да си взема bmw 524 td e34 115hp 1988г. доста хора се опитват да ме разубедят понеже били горели много частите били скъпи и трудно се намирали и давали дефекти бих искал да ме посъветвате нещо и ако наистина е така както ми казват и ако може да ми препоръчате някое друго дизелче
Гори колко Форд 1.8 дизел но зимата пали,частите са скъпи ако си карал преди това Жигула,трудно се намирали части да но в Китаи.
Ако колата е подържана няма да имаш проблеми.

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
нямам какво да добавя
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Feel_The_Power
- Потребител
-
Здравейте аз съм нов във форума и имам запитване към вас моля ви се отговорете ми ще съм много благодарен! Предлагат ми BMW 524 td ,но е със изкривена глава (според мен) човека който ми я продава е познат и колата е потдържана добре... и се изкушавам да я купя,но се чудя колко ли ще ми излезне ремонта като пари .... (не разбирам изобщо от коли...) Моля ви се да кажете ако сте правили такива ремонти колко пари горе доло ще излезне ... от скоро и спря и да пали ... както си е работила пред магазина (на место) е изгаснала ... някои ако знае и е правил ремонт на главата да каже какви може да са разходите и да предположите поне от какво може да е изгаснала и не иска да пали сега ... тааа ... колко ще излезне ремонта на главата и да се оправи паленето ... БЛГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЩЕ ЧАКАМ ОТГОВОР!
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
аз сам с такова,наистина трябва да е било поддървано,иначе ще ти побелее косата
но вапреки това аз го въстанових моето-боя,кожа,лети джанти,халогени,климатроник,предница и въобще всяко нещо дето не работеше
но след многото хвърлени пари и труд,сега си пея и си карам,а като я измия и лъсна всеки идва и казва:много е запазена от каде я намери
та по темата 1+ за 524тд 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
sony23 написа:понеже се навих да си взема bmw 524 td e34 115hp 1988г. доста хора се опитват да ме разубедят понеже били горели много частите били скъпи и трудно се намирали и давали дефекти бих искал да ме посъветвате нещо и ако наистина е така както ми казват и ако може да ми препоръчате някое друго дизелче
Колега с тая кола ще се влачиш.

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
zvetiko написа:sony23 написа:понеже се навих да си взема bmw 524 td e34 115hp 1988г. доста хора се опитват да ме разубедят понеже били горели много частите били скъпи и трудно се намирали и давали дефекти бих искал да ме посъветвате нещо и ако наистина е така както ми казват и ако може да ми препоръчате някое друго дизелче
Колега с тая кола ще се влачиш.Вземи си tds.
Тука несъм съгласен

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Подкарай на Зъбчо или на Ванката tds-са и ще разбереш в каква голяма заблуда си
-115hp за Е34 са страшно малко. 

- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
Няма спор че върви по малко от тдс-а, но пък от друга страна харчи по-малко и подръжката му е по-евтина. Много зависи от състояние на мотора и "изисквания" от водача, но с един чип ще се посъбуди някой друг кон!
По мое мнение гледа се и се купува колата, която е в по-добро състояние. Да не си вземеш тдс и после да се чудиш към кое дере да го засилиш!
П.С. А за влачене си вземете 124 200д и тогава ще си говорим
По мое мнение гледа се и се купува колата, която е в по-добро състояние. Да не си вземеш тдс и после да се чудиш към кое дере да го засилиш!
П.С. А за влачене си вземете 124 200д и тогава ще си говорим

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
zvetiko написа:Подкарай на Зъбчо или на Ванката tds-са и ще разбереш в каква голяма заблуда си-115hp за Е34 са страшно малко.
Колега някой ден когато имам време ще ти докарам едно 525тд 115hp на 165000 км. да видиш за какво иде реч. Тогава ще видим кой е в заблуда.
пп.Незнам да не е пипано но върви колко тдс.

- shumanski1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318-жената,e34 520-аз
и аз за вървенето несъм съгласен.при положение че мойта не е в кондиция върви почти колкото тдс2.5, но съм с бууст контролер на надув 1,1 / 1,2 , спортен филтър и пипната плочка.а разхода градско ми е около 10л/100.
предстои ми монтирането на интерколер от 2,5 тдс, идеи и помощ при монтажа.
поздрави
предстои ми монтирането на интерколер от 2,5 тдс, идеи и помощ при монтажа.
поздрави
- Feel_The_Power
- Потребител
-
Благодаря ви за отговорите значи да го вземам ... аз съм млад шофьор не ми трябва "много вървежна" кола ... върви прилично колата тя е след основен ремонт на мотора но след това изкривяване на главата мисля че ще трябва да се ремонтира отново...човека от когото ще я копувам каза че държал по магистралата 200 км/ч
със същото е34 и по едно време почнала да дига градуси и да надува маркуча за парното... пари за TDS нямам нито за потдръжката му ... а тази кола я мисля да я вземам защото ми я дава познат знам че е потдържана и НАЙ-ВЕЧЕ Е НА МНОГО ТЪНКА ЦЕНА... благодаря за отговорите до тук съм зада си я купя , но някои дали ще има престава колко ще излезне шлайфане на главата ... със повдигачи... клапани гарнитури какви пари ще излезне горе доло ... поне някакъв ориентир ... благодаря предварително и поздрави 

- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
Ориентировъчно (поне за мойта такива цени съм плащал, сигурно може и по евтино)
- шлайф глава+два сменени клапана+6 сменени водача+гумички+заваряване - 390лв. (в София на хладилника зад завода, доста съм доволен от отношението и свършената работа)
- гарнитура глава - 173лв. Елринг (има и за по 90лв. Glaser ако не се лъжа)
- задължително качествено масло на BMW (5-40 или 10-40 - в зависимост от състоянието на мотора)
- пак задължително нови болтове за главата - 67,80лв. Елринг (отново мисля че имаше и по-евтини, но само с няколко лева)
- останалите гарнитури на всмукателен, изпускателен колектор и турбо - около 60-70лв.
- гарнитура капак - 19.30 Victor Reinz
Това са цени за 525тдс, при теб може да е малко по евтино - написъл съм ти ги само като ориентир, но те съветвам да не правиш големи компромиси с качеството на частите и на работната ръка, за да не береш ядове после!!!
- шлайф глава+два сменени клапана+6 сменени водача+гумички+заваряване - 390лв. (в София на хладилника зад завода, доста съм доволен от отношението и свършената работа)
- гарнитура глава - 173лв. Елринг (има и за по 90лв. Glaser ако не се лъжа)
- задължително качествено масло на BMW (5-40 или 10-40 - в зависимост от състоянието на мотора)
- пак задължително нови болтове за главата - 67,80лв. Елринг (отново мисля че имаше и по-евтини, но само с няколко лева)
- останалите гарнитури на всмукателен, изпускателен колектор и турбо - около 60-70лв.
- гарнитура капак - 19.30 Victor Reinz
Това са цени за 525тдс, при теб може да е малко по евтино - написъл съм ти ги само като ориентир, но те съветвам да не правиш големи компромиси с качеството на частите и на работната ръка, за да не береш ядове после!!!
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
колега аз съм със същия мотор да ти кажа честно нямам проблеми с мотора,гори ми малко(в сравнение с други дизели) 6...6.5;7 извън градско с климатик при 120..130 с 4 човека,качва ми 9 макс10 градско с настъпката,върви си добре(е не става за състезание) само като го вземеш гледай дали всички чаркове по охлаждането на двигателя са наред и полсе нафта,масло и гуми сменяш докато караш......а за тези цени които е дал колегата е малко относително зависи от майстора и от магазина(сервиза) аз имама резервна гарнитура аз съм я купувал по грешка от моя страна заради един теч от датчика на маслото беше 75лв от специализиран магазин на бмв в Пловдив където цените са бая надути....иначе за ходовата част биалетки-20лв/бр
средна щанга-90лв
амортисьори(предни)-90лв/бр(газови)
тампоните на амортисьорите са два вариянта(както и амортиьорите) 30лв/бр или 270лв/бр
филрти(горивен,маслен,въздушен,климатик)-40лв
подгряващи свещи(AC Delco)-13лв/бр
това съм сменил за 3 години при нашите пътища тук в Пловдивски регион и не съм слезнал от него.......
средна щанга-90лв
амортисьори(предни)-90лв/бр(газови)
тампоните на амортисьорите са два вариянта(както и амортиьорите) 30лв/бр или 270лв/бр
филрти(горивен,маслен,въздушен,климатик)-40лв
подгряващи свещи(AC Delco)-13лв/бр
това съм сменил за 3 години при нашите пътища тук в Пловдивски регион и не съм слезнал от него.......
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ехо, кви са тия пари бря, шлайфането на 4 цил. глава е 12 лв. на 6-так да е макс 20 кинта. Останалите процедури по глава си ги правиш сам, мога да ти услужа със скоба за клапаните
/направи си сам/. живи здрави.

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3