пропада ми педалът на спирачката в жегите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

пропада ми педалът на спирачката в жегите

Мнение от gi4o » 02 Апр 2010, 19:32

здравейте! дайте мнения моля! миналото лято, взе на моменти да ми пропада педалът на спирачката и да хваща по-долу, почти до ламарината. странното е, че го правеше само лятото, в горещините и то само когато се кара на градско и се ползва по-често спирачката и колата се движи по-бавно. усеща се и че хваща по-слабо и колата сякаш леко се посуква настрани, все едно хваща само от едната страна. в следващия момент с така пропадащ педал като излеза извън града почти веднага и изведнъж става твърд и всичко се оправя. бях позабравил този проблем, но тия дни като се позатопли времето и "ми напомни". уточнявам, ако има значение - колата е с АБС, но не работи, тъй като съм сменял задните носачи целите от кола без АБС. тогава е и доливана спирачна течност малко; друго - не съм сменял спирачната течност досега и не знам дали въобще е сменяна /ако това е проблемът какво количество събира Е34 и има ли значение каква марка е течността/?

Аватар
Кара: 313tds

Re: пропада ми педалът на спирачката в жегите

Мнение от E34 - Fanatic » 02 Апр 2010, 21:05

Виж наистина си смени спирачната течност. Аз сега мисля да сложа Текстар, но все пак това си е твой избор. Също така си погледни и сервото как е. ;) Успех! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 03 Апр 2010, 0:00

... kaто пропадне и напомпаш няколко пъти педала качва ли се нагоре?
марката не помня... взех някаква от 3-4лв шишето - руска май беше ;)... то там е някакви грамове 400 и нещо... мисля, че бяха 3 шишенца, но да не те излъжа - може и 4 да бях взел...
относно неравномерното спиране - при подмяната/обезвъздушаването гледай как потъва педала и как изтича течността при различните колела... на мен на задно дясно изтече малко и спря и щях педала да изкривя, но нищо... разглобих апарата, продухах и пак не... разглобих връзката между твърдата и гъвкавата тръбичка и готово... след тях щеше да последва навиране под колата ... е размина ми се... помпата от жигулито много помага ако нямате компресор :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 03 Апр 2010, 9:42

не, като напомпя не се качва! хваща, но чак долу и то хваща някак "неуверено" и така продължава, явно до като се охлади /с друго не си го обяснвавам/. неравномерното хващане се получава, само когато пропадне педалът, иначе 7-8 месеца е перфектна!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525ix touring
Мечтае да кара: м5

Мнение от martyn » 10 Апр 2010, 19:55

помпата ти прави мизерии сигурно
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 10 Апр 2010, 20:25

що си правиш тъшак с такива работи като спирачна система? още един джигит по улиците...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 16 Апр 2010, 17:02

спирачната течност е сменена, като се постопли ще се разбере дали е от нея! около 1 литър беше необходим!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 24 Апр 2010, 15:17

Колега ,ако не губи течност погледни спирачната помпа ,(гумичките)и течноста се сменя на две години .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 24 Апр 2010, 17:12

знам, колега, че се сменя на 2 години, но досега на нито един автомобил, който съм карал, нито познавам някой, който да е сменял по принцип и не съм имал проблеми с течност на автомобил доста години. та затва пуснах такава тема, дане би да е от друго. а и все пак може да помогне и на друг, идва лято :D . все пак мисля, че проблемът е бил от старата течност, след смяната имах 1-2 пъти градско в по-топло време и нямам проблеми :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Апр 2010, 17:20

Това, че никой не сменя спирачна течност не значи, че не се сменя. Течността си има характеристики които с времето се променят поради нейната хигроскопичност. Тя поглъща вода/влага и с времето може да се завъдят алгии (микро водорасли) в системата. И като ти се запуши или преебе абс-а тогава какъв смях настава ако знаеш :paranoid:. Смени си течността и ще видиш разликата ;)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 24 Апр 2010, 17:25

виж ти, не знаех, че в колата се въди няква флора :lol: ...изключая некви тревици на позастояли тавани и капаци!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 24 Апр 2010, 18:35

Не се опитвам да те поучавам,само казвам това което знам и правя на мойта каруца.Ако разбереш от къде идва проблема ,може да го споделиш.успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 24 Апр 2010, 22:00

както казах, след смяната няма проблеми, най-вероятно е била спирачната течност - друго не съм барал. пробвана е един-два пъти на градско и е ОК. като дойдат по-големите жеги ще знам със сигурност :yes: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 25 Апр 2010, 12:43

Случвало ми се подобно нещо веднъж,по дълго спускане в Гърция.Колата ми е автомат и по често се налагаше употреба на спирачки.По някое време се получи това,за което пише колегата.Спрях и като огледах видях,че спирачните апарати и дисковете са загряли прекомерно.След 15-20 мин. престой всичко отново бе наред.Отдавам го на това,че при по-висока температура спирачната течност променя консистенцията си и при поизносени елементи на спир.с-ма се получава подобен ефект.А нашите автомобили не са първа младост!
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 25 Апр 2010, 14:08

относно продължителното спускане съм го чувал и аз...след като наскоро се позаинтересува :) ! аз лично не съм го имал като проблем /при спускането/, може би защото мойта като я пусна на скорост, спира всичкото гориво и забива доста осезаемо носа...затва не ми се е и налагало да ползвам много спирачки при спускане...макар че наскоро минавах през новия пункт с Гърция на Златоград - който е минавал, знае за какво иде реч :mhihi:

Следваща

Назад към E34