маркуч за бензин на дюзите на М50

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

маркуч за бензин на дюзите на М50

Мнение от gi4o » 23 Мар 2010, 23:52

здравейте колеги, да помоля за съвет! на няколко пъти през 3-4 месеца ми се случва следната повреда - маркучът за бензина, който свързва тръбичката, минаваща под колекторите и захранваща дюзите на моя м50 б25 да се спуква. предните два пъти ми я сменяха в сервиз и маркучето е от един и същи тип. днес си купих и монтирах аз, но не съм убеден, че проблемът е в некачествен материал. ако някой знае нещо по въпроса дали трябва да е някакъв по-специален материал /винаги сме слагали маслоустойчив, двуслоен/ . може ли проблемът да е в това, че се нагрява от главата...макар че нямаше следи по него да има нещо прегоряло, изглеждаше си съвсем свеж?! първият път когато го смених заради миниатюрна дупчица беше не гумен, а по-скоро като прозрачна пластмаса...мисля тия дни да ида да проверя в специализиран магазин за конкретното маркуче дали се предлага и от какъв материал...съвет, моля!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 520i vanos 1995г.

Re: маркуч за бензин на дюзите на М50

Мнение от valdez7 » 24 Мар 2010, 12:01

От маркуч до маркуч има разлика.Слагал съм "маслоустойчиви"ментаци,които тамън за 2-3 месеца и се напукват.Последно сложих на "GATES" и вече 1г. си е като нов,към 8лв/м беше.АКО ОТ САМИЯ МАРКУЧ Е ПРОБЛЕМА.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 24 Мар 2010, 12:21

Отиваш в магазин за авто консумативи и искаш 8мм маркуч за бензин, но на него да си пише бензин, а не безименни. Имах стари запаси от бащата ама свършиха, бившо СССР, вовеки маркуч - гаранция 20 години, + 10 год. бонус при правилна експлоатация :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 24 Мар 2010, 14:49

на маркучето, което си сложих, пишеше " fuel " - гориво, надявам се да върши работа, това ме увериха от магазина...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 24 Мар 2010, 15:16

Колега, поръчай си оригиналните маркучета и скобичките за затягане, защото маркучетата освен всичко са и температуроустойчиви а скобичките динамометрични. До колкото си спомням ми излязоха около 40-50лв., но забравя повече за тях.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gi4o » 24 Мар 2010, 15:49

ще проверя тия дни в магазин на бмв. сложих си оригиналните скоби..." динамометрични"??? - при определена степен на затягане изпускат и не позволяват презатягане или...?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 24 Мар 2010, 17:11

valdez7 написа:От маркуч до маркуч има разлика.Слагал съм "маслоустойчиви"ментаци,които тамън за 2-3 месеца и се напукват.Последно сложих на "GATES" и вече 1г. си е като нов,към 8лв/м беше.АКО ОТ САМИЯ МАРКУЧ Е ПРОБЛЕМА.

Да, на Гейтс са скъпи и уж хубави, но сега съм разглобил цялата кола отпред че правя едни интервенции и като го погледнах-напукал се е целия (гейтс - 8.50 за метър) съм го слагал преди 7-8 месеца. Преди него бях слагал някакъв друг за 4лв. и за по-малко от месец стана на дунапрен и се проби... каквото и да си говорим-по-добро от оригинала няма! Карат по 20 години, ебаси...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 24 Мар 2010, 17:22

gi4o написа:ще проверя тия дни в магазин на бмв. сложих си оригиналните скоби..." динамометрични"??? - при определена степен на затягане изпускат и не позволяват презатягане или...?

Точно така. Винчето на скобата е покрито с пластмасова шапка, която се къса в определен момент и неможеш да затягаш повече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 26 Мар 2010, 10:07

И сега в крайна сметка аз ако тръгна да взимам маркуч какъв точно трябва да е, защото имах подобен проблем на другата си кола само че при мен се пукаше маркуча на безиновата помпа която стои в резервоара. Слагах маслоустойчив ефект 4 месеца слагах който пише fuel същата работа, а сега пак е с някъв уж безниноустойчив, но незнам колко ще изкара. А маркуча за който говоря е с дължина неповече от 30см.

Назад към E34