е34 525 тдс : От автоматик към ръчни
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Super_Lubo
- Потребител
-
- Кара: Е34 525tdsA
- Детайли за колата: Много палава ;)
е34 525 тдс : От автоматик към ръчни
Добър ден на всички . От известно време сънувам едни много гадни кошмари с автоматика на тдс-ката. Проблема е следния : на студена кола като се кара по 2500 обр/мин. колата се мъчи да включи 2ра , но не успява и влиза в авариен режим . Смених масло , филтър , гарнитура и единия соленоид (нз точно кой но струваше 76лв , на диагнопстиката го даде като проблемен и тн) колата беше ОК точно 2 дни и пак почна старите мизерии . Така сега да си дойдем на думата , искам да сложа ръчни скорости на колата ,защото тея кошмари с автоматика ще продължат и само ще набия яко пари и накрая пак ефекта ще е същия . Другия вариант който си мисля е да си взема стептроник кутия и да я сложа но не знам дали е възможно , както и това с ръчните скорости , затова искам вие да се намесите и да кажете . Интересува ме конкретно ако се заема да слагам ръчни скорости какво трябва да сменя по колата (имайте в предвид ,че имам един 525их за донор на основни части ) . Също ме интересува ако взема стептроник кутия какво трябва да сменя освен кутията . Моля да ми отговорят само компетентни хора , който имат понятие от нещата и могат да защитят написнаото от тях с доказателства , и без излишни коментари от типа '' ти луд ли си '' , ''само ще се набуташ с пари '' и т.н.
Поздрави , Любо
Поздрави , Любо
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: е34 525 тдс : От автоматик към ръчни
Филма е огромен. Трябват ти скорости, съединител, маховик от кола с ръчни скорости, друго ЕКУ от кола с ръчни скорости, педали, самия скоростен лост и подложката там при него, две помпи за съединителя, стойката за педалите и може би кардан. Сигурно има и още, но го пропускам. Демек трябва ти донор ТДС и да сваляш от него. Май е по-добре да вземеш друга кутия или да ремонтираш твоята, защото като пари частите само са към 400лв на втора ръка и то без съединителя и маховика. И труда ако е и той 300лв не си заслужава според мен. Съединител нали се сещаш е безмислено да сложиш 2-ра ръка? Та нов е към 180лв комплекта. Не че искам да те откажа, но ЕКУ-то трябва да се съобрази с номера на помпата. Не можеш да вземеш какво да е. Абе филм.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
За ЕКУ не съм съгласен-това за автоматика трябва да може да работи с ЕКУ на кутията,когато нея я няма просто тия функции не се използват.Знам го от опит-един колега има ЕКУ и от автоматик ,колата му е с ръчни и работи без проблем с него.
Други автоматични скорости предполагам ,че за около 300лв. може да се намерят ако се поразтърсиш,ако разбира се не си решил твърдо да ги сменяш с ръчни.Жалко ,че си набутал толкова пари в кутията и не се е оправила
Ако искаш отиди при Живко на Черни връх,сервиз Автоматик,малко след Росиньол ,но от другата страна-правят от 20 години автоматици и са в час,е винаги трябва да си внимателен като ходиш в сервиз-монтьора си е монтьор. 
Други автоматични скорости предполагам ,че за около 300лв. може да се намерят ако се поразтърсиш,ако разбира се не си решил твърдо да ги сменяш с ръчни.Жалко ,че си набутал толкова пари в кутията и не се е оправила

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ако от автомат ще става ръчка няма никакъв проблем, но ако ще се слага друг тип автомат кутия ще трябва нейния мозък за да няма проблем. Освен ако не се препрограмира наличния, но дали ще стане, та там е дилемата. Ванката да помага. Поздрави.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Ако от автомат ще става ръчка няма никакъв проблем, но ако ще се слага друг тип автомат кутия ще трябва нейния мозък за да няма проблем. Освен ако не се препрограмира наличния, но дали ще стане, та там е дилемата. Ванката да помага. Поздрави.
Това препрограмиране го правят само официалните дилъри и да не ти казвам колко струва.Ако пак я оставя автоматик най-добре същата кутия или изобщо да не се занимава.Бяха ми казвали за подобен на колегата проблем от неработещ температурен датчик на кутията-ако иска нека му я погледнат още един път.
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=873524
филма е сриозен, та чак е сериал
аз преминах много лесно, обаче от ръчни към автомат
по добре намери раотещ автомат и го подмени
филма е сриозен, та чак е сериал

аз преминах много лесно, обаче от ръчни към автомат
по добре намери раотещ автомат и го подмени
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Te това е трудно да намериш работещ. 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Super_Lubo
- Потребител
-
Така разобедих се да я правя с ръчни скорости , но същия автоматик няма да сложа , по простата причина ,че читави рядко има и не е гаранция че и те няма да сдадат багажа след няколко месеца или година . Остава ми варианта със стептроник кутията , някой може ли да ми даде някво инфо може ли да се сложи , от каква кола да търся и какво да търся .
Поздрави , Любо
Поздрави , Любо
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колега не е кои знае каква манипулация,ще караш после сьвсем друга кола.Не те навивам но ако аз бях на твое място при пьрвия симптом че нещо не е в ред,автомата да е излетял.
Наистна ще ти трябват бая чарколяци ,като кутията няма да е наи скьпата от тях.Хубаво е да се намери всичко и трансплантира от друга кола,но бих те посьветвал да си оставиш твоя диф.
Сменяхме на колега преди 4-5 м.всичко но оствихме неговиа диф ,които пьк дошьл и шпер видиш ли
Наистна ще ти трябват бая чарколяци ,като кутията няма да е наи скьпата от тях.Хубаво е да се намери всичко и трансплантира от друга кола,но бих те посьветвал да си оставиш твоя диф.
Сменяхме на колега преди 4-5 м.всичко но оствихме неговиа диф ,които пьк дошьл и шпер видиш ли

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Колега с други автоматични скорости ще ти излезне по евтино. 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
\MITETO\ DSB написа:Колега с други автоматични скорости ще ти излезне по евтино.
И колко е сигурно че ще са му читави другите скорости? А чисто нов автомат знаеш ли колко струва? ... Авторе... сменяй смело само гледай да вземеш читава кутия и нов съединител закс или люк!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
слагай смело ръчката и не се занимавай с глупости,не си струва да рискуваш с разни 20 годишни автоматични кутии втора ръка.
- Super_Lubo
- Потребител
-
И аз съм по навит да си сложа ръчки , само ще помоля някой да напише какви части трябва да се сложат допълнително , за да мога да почна да ги събирам от моргите и т.н.
Поздрави , Любо
Поздрави , Любо
E34 525ix ---> R.I.P
E34 525tdsA
E34 525tdsA
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
kirililiev написа:слагай смело ръчката и не се занимавай с глупости,не си струва да рискуваш с разни 20 годишни автоматични кутии втора ръка.
Защото ръчната ще я вземе чисто нова.

На първата ми Е34 автоматика издържа около 900К без да го пипам,само масло и филтри-колко ли съм си спестил от съединители и притискателни дискове.
На колегата-бих отишъл на смяна на автоматик с ръчна само ако не съм фен на автоматика,тогава си заслужава да ги съчетаеш двете неща.Все пак отиваш на сериозно преобразуване на колата имай в предвид ,че при всички случаи ще изкочи и нещо непредвидено и ако твърдо си решил да правиш подмяната най-добре да имаш цяла кола ,от която да взимаш каквото ти е необходими,а не от тук едно от там друго,то пък се оказва несъвместимо и както Зъбчо ти казва някои неща трябва да са нови.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
P1tbuL написа:\MITETO\ DSB написа:Колега с други автоматични скорости ще ти излезне по евтино.
И колко е сигурно че ще са му читави другите скорости? А чисто нов автомат знаеш ли колко струва? ... Авторе... сменяй смело само гледай да вземеш читава кутия и нов съединител закс или люк!
Аз знам а ти чисто нови ръчни скорости знаеш ли колко струват?
Смея да твърдя че с друг автомат ще му излезне по евтино.

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2