Проблем с датчика за t

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Проблем с датчика за t

Мнение от badsharki » 17 Май 2005, 10:09

:help: Значи от както взех колата,нещо ми се ебава датчика за температурата(предишния собственик ме предупреди в тази неизправност но е карал така без да го оправи :confused: ) както си седи стрелката малко преди средата,изведнъж полудява и започва да отива в червеното,верно с няколко удара по таблото се оправя,но всеки път ме шашка защото знам ли дали наистина тоя път не показва реални стойности :( ,казаха ми че може да е нещо по тоците,ама...незнам.Тук имаше май една тема с подобен проблем,ама не се стигна до извод та затова пускам още една такава.Някой ако е имал такъв проблем нека сподели как го е оправил,преди да отида на жичкаджия,поне да знам откъде е проблема,че нашите майстори като видят BMW и почват да се хващат за главата и да се вайкат колко сложно било и незнам си какво,да ти изпразнят още малко джоба.
Благодарско предварително на всички отговорили :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Проблем с датчика за t

Мнение от ivantchoG » 18 Май 2005, 15:17

badsharki написа:... нашите майстори като видят BMW и почват да се хващат за главата и да се вайкат колко сложно било и незнам си какво,да ти изпразнят още малко джоба...
Точно затова смело сваляй таблото. Огледай добре за "сухи" спойки. Не се притеснявай, ако не ги видиш - поднови всички. Ако не се оправи, има вероятност самия индикатор да не е наред, или кабелната обувка в снопа на куплунга да е окислена/повредена. Общо взето - лоша връзка. Остава да я отремонтираш ;) .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Назад към E34