Оригинална аларма?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- naskoto003
- Потребител
-
- Кара: мукава на 4 колела
- Мечтае да кара: e34 М5
Оригинална аларма?
Здравейте! Понеже винаги съм бил привърженик на това всичко в колата ми( доколкото това е възможно, разбира се) да бъде оригинално, бих желал да си сложа оригиналната бмв аларма, монтирана на моделите с чип ключ + комфорт модула и всичките произтичащи глезотийки.... Та чудех се дали тази прищявка е възможна и ако да, какво е необходимо да си набавя за осъществяването й? 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Оригинална аларма?
Излишни пари на вятъра.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
излишни ама пък душевната чикия си е друга бира.
знам всички как ми зяпат дистанционното е с тоя поглед
може да струва колкото си иска, но кеф цена няма.
знам всички как ми зяпат дистанционното е с тоя поглед

- naskoto003
- Потребител
-
Що да са излишни?
дали ще дам пари за скъпа аларма с комфорт модул, ще ми се лашкат разни дистанционни с ключовете или ще дам пари за нещо оригинално бмв-йско - определено си мисля, че второто е по - доброто
Някой обаче ще може ли да обясни какво е необходимо за тая работа? 

- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
_65536_kb_sec_ написа:излишни ама пък душевната чикия си е друга бира.
знам всички как ми зяпат дистанционното е с тоя поглед![]()
![]()
![]()
![]()
така е

и аз след като възстанових моето дистанционно много се кефя

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
skylord написа:_65536_kb_sec_ написа:излишни ама пък душевната чикия си е друга бира.
знам всички как ми зяпат дистанционното е с тоя поглед![]()
![]()
![]()
![]()
така е
и аз след като възстанових моето дистанционно много се кефя
раздуй какво му направи, че и аз съм в същата ситуация като твойта

naskoto003 написа:Що да са излишни?дали ще дам пари за скъпа аларма с комфорт модул, ще ми се лашкат разни дистанционни с ключовете или ще дам пари за нещо оригинално бмв-йско - определено си мисля, че второто е по - доброто
Някой обаче ще може ли да обясни какво е необходимо за тая работа?
търпение и знания

Общо взето нещата, които искаш нямат много общо едно с друго. Слагането на аларма е свързано с доста работа и често казано голям келепир от цялата работа не виждам.
Комфорт модула и ключ с дистанционно лично аз го намирам за удобство, особено лятото, когато почти всичко е отворено.
А EWS също е добре, но доста те ограничава при смяна на комп. и т.н.
Но ако си само с един модул под задната седалка, просто работата е доста, и ако плащаш за нея сигурно ще ти излезне доста солено.
- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
naskoto003 написа:Здравейте! Понеже винаги съм бил привърженик на това всичко в колата ми( доколкото това е възможно, разбира се) да бъде оригинално, бих желал да си сложа оригиналната бмв аларма, монтирана на моделите с чип ключ + комфорт модула и всичките произтичащи глезотийки.... Та чудех се дали тази прищявка е възможна и ако да, какво е необходимо да си набавя за осъществяването й?
Възможна е, но с много пари и нерви, особено ако колата ти не е подготвена откъм окабеляване и нямаш пълния набор от модули. А само ключа от снимката струва около 300. Колегата с модемната скорост може да ти помогне.
'...engage your brain before difflocks...'
- skylord
- младши ентусиаст
-
повече от 300 е
само заготовката с капачето е 100 иначе другата част беше към 500, освен това ти трябва модул на алармата, датчици.. по добре си вземи китайска 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
skylord написа:повече от 300 есамо заготовката с капачето е 100 иначе другата част беше към 500, освен това ти трябва модул на алармата, датчици.. по добре си вземи китайска
Не си прав, дистанционното (цялото) е точно 400 лева, а само капачето с пружината и тн са 70 лева.
Модула за алармата + модула за дистанционното се намират сравнително лесно. Освен тях трябва да имаш инсталация и двата датчика на таблото и тавана, като този на таблото има няколко разновидности.
Подкарва се лесно стига да е свързано всичко по схема.

- naskoto003
- Потребител
-
Ехе, какви са тея цифри
Аз имах като първоначална идея нещо друго, обаче.Няма ли да е по - лесно и евтино от някой донор с такива ключове: http://nick.declario.com/images/bmw-key.jpg да се вземе стартера, ключовете и модула на алармата + всичките й работки - датчици и т.н. Ако някой се е занимавал с такова нещо да сподели какви са точно компонентите на алармата(какво точно трябва да се купи за да заработи)
П.С. Благодаря за мненията и подкрепата

П.С. Благодаря за мненията и подкрепата

- skylord
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:skylord написа:повече от 300 есамо заготовката с капачето е 100 иначе другата част беше към 500, освен това ти трябва модул на алармата, датчици.. по добре си вземи китайска
Не си прав, дистанционното (цялото) е точно 400 лева, а само капачето с пружината и тн са 70 лева.
Модула за алармата + модула за дистанционното се намират сравнително лесно. Освен тях трябва да имаш инсталация и двата датчика на таблото и тавана, като този на таблото има няколко разновидности.
Подкарва се лесно стига да е свързано всичко по схема.
Стояне да кажеш че не съм ги гледал, ама съм, ти може да пазаруваш с отстъпка, но цената е следната:
Номенклатурен номер : 66108354090
Описание : ди����ан��ионно
Ед.цена (с ДДС) : 502.72 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 66101390655
Описание : КАПАК
Ед.цена (с ДДС) : 71.81 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Колкото по темата този вид ключ дето си показал колега е от по-новите модели аларми, които се вграждат и в Е36, тях със сигурност ще можеш да намериш по-лесно и цената ще е доста надолу, как се връзват обаче не мога да помогна

12 мнения
• Страница 1 от 1