гасне в движение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

гасне в движение

Мнение от bobby02 » 15 Мар 2010, 13:51

та по същество.....колата при потегляне ми гасне,не всеки път но е страшно дразнещо !!!!има съвсем леко претрисане на празен ход.който може да ми помогне-че незнам от къде да почвам да я разкоствам :mhihi:

Аватар
Кара: 313tds

Re: гасне

Мнение от E34 - Fanatic » 15 Мар 2010, 14:04

Дорбе де ... първо кажи с какъв двигател е. Пък после да видим какво можем да направим. А и плюс това има много тема и за бензиновите и за дизеловите двигатели които се монтират в Е34. :winky: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 15 Мар 2010, 16:18

E34 - Fanatic написа:Дорбе де ... първо кажи с какъв двигател е. Пък после да видим какво можем да направим. А и плюс това има много тема и за бензиновите и за дизеловите двигатели които се монтират в Е34. :winky: :yes:

съжалявам!мотора е м50б20,бая изчетох но нищо конкретно не намерих!мерси! :oops:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 15 Мар 2010, 17:11

Това претрисане отива на демпфер... тука е мястото да питам най-сетне: Тези нашите коли с демпферен маховик ли са или не?

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 15 Мар 2010, 17:20

ако си мислиш за двумасов маховик - не всички. при М20 не е, при М50 май в началото има и с обикновен маховик, после минават на двумасов. а има и М50, където някой е сменил двумасовият с едномасов - къде от финансови съображения, къде си мислят, че мотора се развърта по - лесно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525ix touring
Мечтае да кара: м5

Мнение от martyn » 15 Мар 2010, 17:22

мини да я видиме Бобка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 15 Мар 2010, 23:31

@2bar написа:ако си мислиш за двумасов маховик - не всички. при М20 не е, при М50 май в началото има и с обикновен маховик, после минават на двумасов. а има и М50, където някой е сменил двумасовият с едномасов - къде от финансови съображения, къде си мислят, че мотора се развърта по - лесно.

aз пък точно обратното направих...

До колега с проблема... на място мотора добре ли работи-форсира ли се нормално (освен лекото притрисане...)? Това притрисане може да е от много неща... като се започне от зацапани дюзи, напукани лули, кофти бобина/и или свещи за смяна...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 16 Мар 2010, 1:29

мотора си работи перфектно ,ускорява се добре и нямам никакви грижи/вече/ с него-но това досадно забиване ,направо ме дразни......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 16 Мар 2010, 1:36

газ, спортен филтър? дум-дум?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 16 Мар 2010, 9:26

Koлега от обясненията ти, никой така няма да ти помогне... след като мотора е наред и си има мощност-защо гасне колата при тръгване? ... накрая някой ще ти каже че не можеш да караш :mhihi:
Да не ти задържат спирачките ? Джантите загряват ли се след каране?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 16 Мар 2010, 10:00

колата е чиста и неопетнена от към газ и тем подобни приспособления :mhihi: спирачките са си на ред, а пък и имам известен опит с отпускането на амбриажа около 20год :mhihi: разхода на бенз. си е в нормите 13/100/градско.имам чувството че като забие така,все едно и спират бенз. и тока едновременно /тъкмо тръгна от място и тя забие муцуната/......и добре че напоследък карам с колан че направо ще си излетя през джама некой ден :mhihi: ПС -забравих по горе да спомена че го имам този проблем около година но напоследък зачести/веднъж дневно, за около 60км на ден -градско/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 16 Мар 2010, 10:07

ааа това сега вече е друго :)
Първо виж бушона отпред на ботуша на десния амортисьор (в една черна кутийка е), огледай го добре, понеже се пропуква и ако го огледнеш по-небрежно може и да не забележиш. Същата кутийка трябва да я имаш и отзад под задната седалка. Зачисти хубаво обувките на кабелите които влизат в тези купийки, понеже често се случва да се окисляват...
Свещи (запалителни) кога си сменял?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 16 Мар 2010, 10:09

Лично аз трудно се ориентирам в разхвърляните ти обяснения, но ако все пак правилно съм разбрал, проблемът е идентичен с това, което имах преди време с друга кола със система Мотроник 2.8 - оказа се датчика на коляновия вал и нито една диагностика на можеше да го "хване".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 18 Мар 2010, 11:12

Postman написа:Лично аз трудно се ориентирам в разхвърляните ти обяснения, но ако все пак правилно съм разбрал, проблемът е идентичен с това, което имах преди време с друга кола със система Мотроник 2.8 - оказа се датчика на коляновия вал и нито една диагностика на можеше да го "хване".

какво точно не си разбрал от разхвърлените ми обяснения?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Мар 2010, 11:24

Postman написа:Лично аз трудно се ориентирам в разхвърляните ти обяснения, но ако все пак правилно съм разбрал, проблемът е идентичен с това, което имах преди време с друга кола със система Мотроник 2.8 - оказа се датчика на коляновия вал и нито една диагностика на можеше да го "хване".

че тоя датчик аз почти никога не съм виждал да го "хващат" :winky: :winky: :winky:
Изображение

Следваща

Назад към E34