Спирачни дискове
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Спирачни дискове
Здравейте,
Дойде времето да сменям предни дискове.
Иска ми се да сложа вентилирани, разликата в цената не е голяма.
Въпросът ми е: вентилираните са широки 22мм а плътните-12мм. Стават ли старите спирачни апарати или трябва и тях да сменям?
И струва ли си въобще главоболието или да си взема плътни дискове?
Дойде времето да сменям предни дискове.
Иска ми се да сложа вентилирани, разликата в цената не е голяма.
Въпросът ми е: вентилираните са широки 22мм а плътните-12мм. Стават ли старите спирачни апарати или трябва и тях да сменям?
И струва ли си въобще главоболието или да си взема плътни дискове?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
няма да стане със старите апарати.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
popai написа:май не си струва, какво ще стане като ги смениш....
Значи: като сменя дисковете, ще изчезне неприятното тресене на предницата при спиране, а като сменя спирачните апарати заедно с нови вентилирани дискове ще имам подобрено поведение на спирачките при по-тежки условия на каране, както и по-малка вероятност да се изкривят пак.
Повече инфо по този въпрос можеш да намериш в "The best of..."

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
аз си ги смених преди няколко месеца, сложих си пак невентилирани, изчезна ми това тресене и с хубави накладки, колата си спира много добре, промени се веднага разликата в спирането на ляво дясно колело, сега съм на 2-3 % разлика в силите на спиране между 2 та спирачни апарата... 

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Колеги, ако говорите за вибраците във волана при спиране, мога да споделя моя скромен опит в тази насока.
Волана ми тресеше при внезапно и не толкова рязко натискане на спирачките, мисълта ми е, че за появата на тези вибраций причините могат да са доста!
През зимата ремонтирах основно предницата и за нещастие не си спомням точно названието на тази част!
Говоря за някои от връзките и тампоните на горния носач(беше разбит), нямах фрапиращи проблеми:- не износваше неравномерно гумите, не дърпаше на ляво или дясно, само тропане леко имаше по неравности, като я закарах на стенд ми казаха че стози проблем не може да се балансира предницата!
След ремонта изчезна тресенето, спираше супер мазно,умрях от кеф!
Обаче след като сложих летните гуми се появи отново, в много по-малка степен разбира се!
Та идеята ми е преди да си сменяте дисковите поради този проблем погледнете за тези които сподиих-окачване, гуми, баланси т.н.
Волана ми тресеше при внезапно и не толкова рязко натискане на спирачките, мисълта ми е, че за появата на тези вибраций причините могат да са доста!
През зимата ремонтирах основно предницата и за нещастие не си спомням точно названието на тази част!
Говоря за някои от връзките и тампоните на горния носач(беше разбит), нямах фрапиращи проблеми:- не износваше неравномерно гумите, не дърпаше на ляво или дясно, само тропане леко имаше по неравности, като я закарах на стенд ми казаха че стози проблем не може да се балансира предницата!
След ремонта изчезна тресенето, спираше супер мазно,умрях от кеф!
Обаче след като сложих летните гуми се появи отново, в много по-малка степен разбира се!
Та идеята ми е преди да си сменяте дисковите поради този проблем погледнете за тези които сподиих-окачване, гуми, баланси т.н.
7 мнения
• Страница 1 от 1