Може ли да си сложа шибидах

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Може ли да си сложа шибидах

Мнение от saint85 » 25 Фев 2010, 11:16

Здравейте, колеги имам един малко нетрадиционен въпрос имам си Е34 без гюрук и гледам тавана си има лека вдлабнатинка каде да стой шибидаха та се питам ако фана флекса и си купя един цял дали ще мога да си го монтирам успешно на мойта има ли кабели букси до тавана и тн. естествено дали има и отводнителни канали и тн.

благодаря предварително за отговора - не ми се смейте идеята е само за дискусия, знам че звучи глупаво ама ми е интересно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Може ли да си сложа шибидах

Мнение от cod-cdbp » 25 Фев 2010, 11:22

не се занимавай с глупости е мойта препоръка, имаше тема където е обсъждано и просто не си е работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 25 Фев 2010, 11:42

Ясно просто ми беше интересно - Стояне петъка или събота съм при Архитекта -ела ако искаш :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: 760li

Мнение от kalin4o1986 » 25 Фев 2010, 12:35

Единствения начин да го направиш е да направиш като мен.Аз нямах шибидах и отидох в моргата и си купих цял таван заедно с шибидаха и кората.Одрязах моя таван и си монтирах новия.После си боядисах цялата кола и ефекта е добър.Сега шибидаха си работи идеално и си има отводнителни канали.Стана като заводски.Въпроса е дали ще ти се занимава и дали ще имаш излишни пари за хвърляне?
BMW M-POWER

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Фев 2010, 13:57

kalin4o1986 написа:Единствения начин да го направиш е да направиш като мен.Аз нямах шибидах и отидох в моргата и си купих цял таван заедно с шибидаха и кората.Одрязах моя таван и си монтирах новия.После си боядисах цялата кола и ефекта е добър.Сега шибидаха си работи идеално и си има отводнителни канали.Стана като заводски.Въпроса е дали ще ти се занимава и дали ще имаш излишни пари за хвърляне?

сега ако кажеш че имаш снимка на колата ти без таван и си я карал така направо евалата :clap: :clap: :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 25 Фев 2010, 14:57

E34 - конвъртибъл :)

Мерси колега за инфото от питане глава не боли :lol:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Фев 2010, 17:26

kalin4o1986 написа:Единствения начин да го направиш е да направиш като мен.Аз нямах шибидах и отидох в моргата и си купих цял таван заедно с шибидаха и кората.Одрязах моя таван и си монтирах новия.После си боядисах цялата кола и ефекта е добър.Сега шибидаха си работи идеално и си има отводнителни канали.Стана като заводски.Въпроса е дали ще ти се занимава и дали ще имаш излишни пари за хвърляне?

Леле мале :shock: Колега , поздравявам те за ентусиазма :yes:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin4o1986 » 28 Фев 2010, 13:29

Колеги нямам снимки на колата без тавана и не съм е карал без таван но пък имам снимки на колата без шибидаха със стария таван и снимки с новия таван и шибидаха.Проблема е че незнам как да ги кача във форума за да ги видите.Ако някой иска ще му ги пусна на скайпа за да ги качи вместо мен.Само дайте някакъв скайп. :bchug: :driving:
BMW M-POWER

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 02 Мар 2010, 14:43

И аз бях за час без големия шибедах :mhihi: ама не я карах така.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 04 Мар 2010, 12:12

Интересно ми е от къде отряза тавана, после завари ли го и конструкцията не е ли слаба така ? - Браво и от мен за начинанието :)

скайп да ми пратиш снимки да ги кача - saint85
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin4o1986 » 05 Мар 2010, 0:18

Сега да ти обесня колега за моя тавян.Тавана го одрязахме от заводските шевове от предните и задните колонки,а колонките,които са посредата между двете врати(предна и задна)ги одрязахме не от заводските шевове а горе долу от средата,за да може като се слага новия таван да се напасне както трябва.При поставянето на новия таван е важно да се нагласи така че всички диагонали да отговарят на заводските за да няма разминаване и после като сложиш вратите да не ти зеят и естествено да не влиза вода.След като направихме настройките на диагоналите и въобще на целия таван хванахме С-ото и на мястото на рязането заварки и шевове до полуда :kuku: .След тази процедура подготвихме колата за цялостно боядисване предполагам знаеш как.Ефекта от тази простутия за мене беше уникален :lalala: защото накрая бях освен с нов таван със шибидах и с нова боя(черен металик с перла).След това само :driving: :driving: :driving:
BMW M-POWER

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 05 Мар 2010, 0:49

To и онзи индиец по дискавъри реже и заваря и на едно менче веднъж му фръкна тавана като го натисна на пистата... :mhihi: внимавайте с тези модификации, че да не стане конвертъбъл някой път в движение :lol: :mhihi:
Божидаре, не си вкарвай беля! За какъв ти е тоя шибидах, че си готов чак тавана с флекса да режеш... :paranoid: :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tompo » 05 Мар 2010, 1:55

dj_ennsy_1 написа:To и онзи индиец по дискавъри реже и заваря и на едно менче веднъж му фръкна тавана като го натисна на пистата... :mhihi: внимавайте с тези модификации, че да не стане конвертъбъл някой път в движение :lol: :mhihi:
Божидаре, не си вкарвай беля! За какъв ти е тоя шибидах, че си готов чак тавана с флекса да режеш... :paranoid: :conf:
Като се направи качественно и здраво няма да има никакви проблеми. Стига хората които го правят да си знаят работата. Но тук идва и въпроса дали си заслужава инвестицията на тия наще стари курници. Но мерак с пари се гаси :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 05 Мар 2010, 9:40

Божидаре, не си вкарвай беля

Аз само информативно питам че ми изпадна един гюрук почти за без пари ама то целия таван щом се реже - май няма да пипам структурата :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Умрело е36
Мечтае да кара: кола на газ...

Мнение от PEEL_OFF » 05 Мар 2010, 12:35

наистина, всичко зависи от маистора които щте реже и заварява. може да стане перфе. колите дето са през таван, доста често така ги правят

Следваща

Назад към E34