Ново попълнение сред Е34 и съответно доста въпроси

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530i
Детайли за колата: BMW E39 530i `03
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95

Ново попълнение сред Е34 и съответно доста въпроси

Мнение от BMW E34 520i Vanus » 24 Фев 2010, 11:28

Здравейте колеги :D От скоро съм горд собственик на мечтаната от мен кола, а именно Е34. Колата е 520i с Vanos 95 година с фейслифта. Та започвам с въпросите :help:

Първо - И двете задни ел стъкла не работят. Чува се някакво цъкане зад корите на вратите и на 2те но само толкова, като това става независимо дали се натискат бутоните им на централната конзола или на съответната врата???? От какво може да е това, къде да търся причината?

Второ - за какво е черната пластмаска, наподобяваща фуния, която седи на задната кора горе долу посредата?

Трето - ламапата за Въздушните възглавници след палене на колата свети около минута - две, това нормално ли е и защо го прови, четон че веднага трябва да гасне?

Четвърто и последно засега :help: - На таблото невиждам лампа от сорта на Check Engine??? Няма ли такава лампа и ако няма неможе ли да се върже някаде към DME-то за да може човек да си прави самодиагностика??

Благодаря предварително на всички :driving:
БЕНЗИН В КРЪВТА

Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: Ново попълнение сред Е34 и съответно доста въпроси

Мнение от BULL3T » 24 Фев 2010, 14:25

1. Стъклата са ти със скъсани жила най-вероятно и машинките въртят ама нищо не става.

2. Кво ти дреме за некфа пластмаса :lol:

3. Това според ме значи че се е отваряла въздушна възглавница,но не съм сигурен.

4. Въобще не знам за какво ми говориш :mhihi:

Колега да ти е честита новата колица,само да те радва и само масла бензин и гуми да сменяш. :)

п.п. Аре купуваите си повече 525ци и по-големи двг-та,само 20-ки карате :mhihi:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Фев 2010, 14:31

BULL3T написа:1. Стъклата са ти със скъсани жила най-вероятно и машинките въртят ама нищо не става.

чшшшаааааалоооооуууу
само твоя смотан форд има жила, на джамовете :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
На е34 джамовете са на "ножици" и единственото което се чупи са едни щипки дето са по 2лв :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 24 Фев 2010, 15:11

[color=#FFFFFF]Първо - И двете задни ел стъкла не работят. Чува се някакво цъкане зад корите на вратите и на 2те но само толкова, като това става независимо дали се натискат бутоните им на централната конзола или на съответната врата???? От какво може да е това, къде да търся причината?[/color]

Здрасти и при мен има подобен проблем, след като смазах всичко и по често свалям нарочно стъклата не го прави, копчетата също са обслужени и почистени.,

[color=#FFFFFF]Второ - за какво е черната пластмаска, наподобяваща фуния, която седи на задната кора горе долу посредата?[/color]

Това е за колана да го пъхнеш и да го държи - говоря за задните седалки

[color=#FFFFFF]Трето - ламапата за Въздушните възглавници след палене на колата свети около минута - две, това нормално ли е и защо го прови, четон че веднага трябва да гасне?[/color]
Или имаш грешка която може да се изчисти, но според мен имаш прекъснат датчик на пасажерската седалка, а може и да го няма...

[color=#FFFFFF]Четвърто и последно засега :help: - На таблото невиждам лампа от сорта на Check Engine??? Няма ли такава лампа и ако няма неможе ли да се върже някаде към DME-то за да може човек да си прави самодиагностика??[/color]

Този модел няма подобно нещо, но можеш да си го вържеш когато искаш и да ти прави тест на абсолютно всичко - живи данни.

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от klz97 » 24 Фев 2010, 15:32

:clap: Да ти е честита предобивката :wave: и безаварино каране :yes:
ABCD0001.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 24 Фев 2010, 15:38

BULL3T написа:1. Стъклата са ти със скъсани жила най-вероятно и машинките въртят ама нищо не става.

3. Това според ме значи че се е отваряла въздушна възглавница,но не съм сигурен.

Колега да ти е честита новата колица,само да те радва и само масла бензин и гуми да сменяш. :)

пп
те някой 525 вървят по малко от умрелите 20-ки
жив съм да направим едно тестче с мощната ти 525ца(ако случайно запали),осигурявам безплатен бинокъл за 400 метровите отсечки и телескоп ако ще тестваме на дъло :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95

Мнение от BMW E34 520i Vanus » 24 Фев 2010, 17:30

Мерси много за пожеланията и бързите отговори колеги! :bchug:
БЕНЗИН В КРЪВТА

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 24 Фев 2010, 19:35

кире,по спокоино бе брат ,4овека прави просто пожелание,пак ти с твоита 20-ка биеш 3.5 м30 ,а искаш да се бягаш с 25-ца.стига де :D :D :D

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 24 Фев 2010, 19:40

Jikata написа:кире,по спокоино бе брат ,4овека прави просто пожелание,пак ти с твоита 20-ка биеш 3.5 м30 ,а искаш да се бягаш с 25-ца.стига де :D :D :D

пък митко ме бие с неговата м30б30 със спукания блок :mhihi: :mhihi:
пп
той човека знае че се шегувам,от наще е :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95

Мнение от BMW E34 520i Vanus » 24 Фев 2010, 19:45

Още питания - DME-то ми е Сименс, при това положение мога ли да свържа към 8-ми пин и да си сложа лампа за Чек енджина ?? :dunno: Благодаря за отговорите предварително!
БЕНЗИН В КРЪВТА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Фев 2010, 20:21

По точката за задните стъкла.

Даваш на контакт. Връщаш контакта. Излизаш от колата и отваряш коя да е задна врата. Натискаш копчето за сваляне на долу на стъклото и с другата ръка свита в юмрук блъскаш със средна сила кората в долния десен ъгъл, където е плюша или кожата. Стъклото тръгва и ти си доволен. Внимавай да не прекаляваш със силата на ударите да не строшиш кората :)

Моята кола като я купих и не работиха стъклата, а се чуваше само цъкане. Няколко жичкаджии се чесаха по главите и щяха да разглабят колата. Изведнъж тръгнаха сами стъклата, явно от отварянето и затварянето на самите врати. Моята теория е че като не ги ползваш греста по водача залепва. Хубаво е да свалиш корите, да почистиш старата грес и да намажеш с нова.

За пластмастката. Снимай я и ще ти кажем.

Това за еърбега ми намирисва на липса на датчик или не работещ такъв на пасажерската седалка. Най-добре една диагностика и ще се разбере. Може и еърбег не работещ да има.

Честито и чакаме снимки :bchug:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 24 Фев 2010, 20:45

kirililiev написа:

пп
жив съм да направим едно тестче с мощната ти 525ца(ако случайно запали),осигурявам безплатен бинокъл за 400 метровите отсечки и телескоп ако ще тестваме на дъло :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Кире ще се караме брат!!! Няма да ме дразниш така,'щото колата вече пали. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега вървежа на мойта м20ка е друг въпрос,а вървежа на твойта 520ка е ОЩЕ по-друг въпрос! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

А ти Стояне не ми се карай така,това че съм дрът фордаджия не е лошо нещо! :mhihi:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 24 Фев 2010, 21:43

BULL3T написа:
kirililiev написа:

пп

Кире ще се караме брат!!! Няма да ме дразниш така,'щото колата вече пали. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега вървежа на мойта м20ка е друг въпрос,а вървежа на твойта 520ка е ОЩЕ по-друг въпрос! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

А ти Стояне не ми се карай така,това че съм дрът фордаджия не е лошо нещо! :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ееее как тънко се нахранихте маниации :mhihi: :mhihi:
пп. На колегата да му е честита предобивката, и само бензин и гуми да сменя, ааа и да пусне некоя снимчица

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 24 Фев 2010, 21:49

Честито колега,много безаварийни километри. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95

Мнение от BMW E34 520i Vanus » 24 Фев 2010, 22:25

Мерси отново за доброто посрещане, утре ще сваля корите да видя как са вътре машинките и греста :mhihi: . Снимки скоро, че още не е щракана :) .

А по въпроса за DME-то някакви мнения???
БЕНЗИН В КРЪВТА

Следваща

Назад към E34