тампони за носачи
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
тампони за носачи
Привет колеги имам 2 вьпроса купих си два тампона тия дето са по широки за носачите та интересува ме старите могат ли да се избият с чук и дорник и шарнира спецялно сьс скоба ли трябва да се махне или става и с чук
Благодаря на отзовалите се

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Re: тампони за носачи
Ple6ivia написа:Привет колеги имам 2 вьпроса купих си два тампона тия дето са по широки за носачите та интересува ме старите могат ли да се избият с чук и дорник и шарнира спецялно сьс скоба ли трябва да се махне или става и с чукБлагодаря на отзовалите се
![]()
![]()
За тампоните Стоян е прав, а шарнира на носача ако нямаш скоба или вилица може и с чук, аз лично повече никога с чук

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
на ментгеме бе приятели...намирате малко парче тръба или нещо подобно което да поведе правилно и така става
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
На менгемето,но с точен дорник.Най-добре е на преса.За шарнира може и с чук.Аз съм го правил като махам гумата,завъртам пълен ляв(ако сменям десен накрайник) и с силен удар с немного голям чук той излиза.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
не съм се заел да ги сменявам още ше видиме кога ше е ! благодаря на всички за отговорите
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
power4o написа:на преса но и на менгеме става,абе то и с чук става
да ама трябва да си майстор на чука, защото както казах после се плаче, дори с кървави сълзи

някои хора казват че ако не се внимава при избиването може да се разшири отвора в носача и после новият да превърта вътре ама не ми се вярва да е толкова мек тоя носач аз съм зел лемфиордер тампони за е32 750 както ме посъветва преди време Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
На преса най-добре, че и аз сменях с менгемето и се скъса оста и накрая пак се стигна до пресата 

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Най-приемливия вариант който е приложим в домашни условия е на менгеме. Избиваш старите втулки внимателно, не блъскаш като хамалин за не нараниш носача. После хващаш носача и новата втулка на менгемето, центроваш внимателно и започваш да натягаш менгемето бавно при което втулката започва да влиза. Няма да е лошо да я намажеш с грес например преди монтажа за да влезе по-лесно.
Все пак най-добре е да се прави на преса, с менгемето също става, но трябва да се внимава.
Успех!
Все пак най-добре е да се прави на преса, с менгемето също става, но трябва да се внимава.
Успех!
- sali_k
- Потребител
-
- Кара: E39 520i, E70 3.0D
Колега, горещо ти препоръчвам на преса. На менгеме може и да става понякога, но при мен тампона заседна на половина и после пак на пресата.
Носача от към шарнира го свалихме в един сервиз със скоби и вилица. Доста трудно от едната страна, а от другата по-ларж. Ако го правиш сам като натегнеш скобата трябва да удариш близо до шарнира с шило. В Козлодуй смяната е 15 лв на нов носач с тапон и 20 лв на носач с избиване/набиване на тампон.
На мен ми предстои смяна на амортисьори и реглаж на предница.
Колегите да кажат някой доверен сервиз.
Успех!
инж. С Кисьоски
Носача от към шарнира го свалихме в един сервиз със скоби и вилица. Доста трудно от едната страна, а от другата по-ларж. Ако го правиш сам като натегнеш скобата трябва да удариш близо до шарнира с шило. В Козлодуй смяната е 15 лв на нов носач с тапон и 20 лв на носач с избиване/набиване на тампон.
На мен ми предстои смяна на амортисьори и реглаж на предница.
Колегите да кажат някой доверен сервиз.
Успех!
инж. С Кисьоски
14 мнения
• Страница 1 от 1