Смяна на накрайници на кормилната щанга
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на накрайници на кормилната щанга
Лесно ли се сменят накрайниците на кормилната щанга? Вкъщи имам канал и сакам да се пробвам по уикендо. Накрайниците на АС Метал читави ли са? Прави ли се след това реглаж?
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: Смяна на накрайници на кормилната щанга
tsurev написа:Лесно ли се сменят накрайниците на кормилната щанга? Вкъщи имам канал и сакам да се пробвам по уикендо. Накрайниците на АС Метал читави ли са? Прави ли се след това реглаж?
трябва ти читав инструмент щото доста се запъват понякога.мериш колко оборота са били навити старите и така навиваш и новите,след това задължително на реглаж,но за всеки случай провери всички останали елементи на окачването,да не се окаже че има нещо друго разбито и да правиш всичко два пъти.иначе ас метал не са толкова лоши,мисля че има няква усилена серия дори като за наще пътища

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
kirililiev написа:tsurev написа:Лесно ли се сменят накрайниците на кормилната щанга? Вкъщи имам канал и сакам да се пробвам по уикендо. Накрайниците на АС Метал читави ли са? Прави ли се след това реглаж?
трябва ти читав инструмент щото доста се запъват понякога.мериш колко оборота са били навити старите и така навиваш и новите,след това задължително на реглаж,но за всеки случай провери всички останали елементи на окачването,да не се окаже че има нещо друго разбито и да правиш всичко два пъти.иначе ас метал не са толкова лоши,мисля че има няква усилена серия дори като за наще пътища
нещо май наизуст говорим? различните производители лееекичко произвеждат различни дължини накрайници

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Колкото и да броиш, не става.Трябва си реглаж.Аз броих и много зле беше работата. А за свалянето им вземай спрей, че с много зор се развиват.
Най-добре преди да развиеш гайките(8 на схемата) и да избиеш накрайниците, първо да развиеш болтовете дет стягат накрайника за щангата(болта 5 и гайката 7 от схемата), и после с водопроводен ключ да хванеш щангата и разхлабиш малко накрайниците, че с много зор тръгват, поне при мене.

Най-добре преди да развиеш гайките(8 на схемата) и да избиеш накрайниците, първо да развиеш болтовете дет стягат накрайника за щангата(болта 5 и гайката 7 от схемата), и после с водопроводен ключ да хванеш щангата и разхлабиш малко накрайниците, че с много зор тръгват, поне при мене.

Последна промяна dan-dam на 03 Мар 2010, 20:05, променена общо 1 път
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Stanchev написа:kirililiev написа:tsurev написа:Лесно ли се сменят накрайниците на кормилната щанга? Вкъщи имам канал и сакам да се пробвам по уикендо. Накрайниците на АС Метал читави ли са? Прави ли се след това реглаж?
нещо май наизуст говорим? различните производители лееекичко произвеждат различни дължини накрайници
имаш очи и мозък и гледаш,ако са еднакви правиш тази операция за да можеш просто по комфортно да стигнеш до реглажа,ако не има измервателни инструмент.повечето средно интилигентни хора сигурно са схванали какво съм искал да напиша,по скоро говоря по принцип...а не на изуст

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Най-добър е варианта с двойното застраховане, т.е да брои резбите и да мериш с шублера 

- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
Според мен направо на реглаж след смяната,там и без това се регулират,но все пак това с резбите е изпробвано и аз го правих на едно фордче и даже мина без реглаж

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
според мен си желателно едно реглашче
))доколко лесно мисля че е лесно и ако имш инструмент можеш и сам
)) а доколкото марката зависи каде караш 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
Смених ги
Взех от AS Metal по 15 лева парчето и сега не тропа. Бая трудно излезоха вътрешните накрайници, бая удари с чука трябваше. 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Aз скоро ще сменям всички кормилни накрайници , втулка на паразаитния хебел + централната кормилна щанга.Предишния път ,когато за пръв път съм ги сменил същите тези части е било в пролетта на 2004 година с части на Лемфьордер.Пробега с тях до тук ми е над 300 000 км и сега съм си поръчал пак такива
Няма толкова здрави части ,като знам какво гонене й удрям на колата просто не бих се замислил за друго
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Penchev написа:Aз скоро ще сменям всички кормилни накрайници , втулка на паразаитния хебел + централната кормилна щанга.Предишния път ,когато за пръв път съм ги сменил същите тези части е било в пролетта на 2004 година с части на Лемфьордер.Пробега с тях до тук ми е над 300 000 км и сега съм си поръчал пак такиваНяма толкова здрави части ,като знам какво гонене й удрям на колата просто не бих се замислил за друго
Георги Пенчев
То всичко хубаво ама има разлика м-у градско в България и извънградско. сещаш ли се къде има повече дупки

Абе колеги,какво се плашите.Аз съм ги сменил с Ас метал,като броих оборотите.От друга страна може да се измерят дали са равни по размер и да се коригира,но те са еднакви.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
_65536_kb_sec_ написа:Penchev написа:Aз скоро ще сменям всички кормилни накрайници , втулка на паразаитния хебел + централната кормилна щанга.Предишния път ,когато за пръв път съм ги сменил същите тези части е било в пролетта на 2004 година с части на Лемфьордер.Пробега с тях до тук ми е над 300 000 км и сега съм си поръчал пак такиваНяма толкова здрави части ,като знам какво гонене й удрям на колата просто не бих се замислил за друго
Георги Пенчев
То всичко хубаво ама има разлика м-у градско в България и извънградско. сещаш ли се къде има повече дупки
Ама аз колата я карам може би 55% градско към 45% извънградско

Георги Пенчев
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Re: Смених ги
И аз преди два месеца сложих Ас метал и ела сега да видиш, маншоните им са станали буквално пласмасови и доволно са се разкъсали - това за има няма 2000км!!!tsurev написа:Взех от AS Metal по 15 лева парчето и сега не тропа. Бая трудно излезоха вътрешните накрайници, бая удари с чука трябваше.
Днес си подмених всичко с Лемфьордер и си мисля че проблема с почти ежемесечната подмяна на предница съм го решил
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2