клапани на парното

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

клапани на парното

Мнение от assens » 05 Мар 2003, 23:32

Както вече писах, ел. магнитните клапани на партоно са ми блокирали в отворено положение ;( и в колата духа само топъл въздух. Клапаните са BOSH. в Дару кар са 270лв ;((( а в BOSH са цифра пара.

Някой има ли идея от от каде мога да ги намеря 2-ра ръка по-евтино? Някой няма ли някоя ударена 5-ца да продава чаркове от нея?

ето за тези клапани става въпрос:
http://www.bmwe34.net/e34main/Maintenan ... rValve.htm

асен.

Потребител
Аватар

продължение

Мнение от assens » 13 Мар 2003, 20:57

Смених клапаните.
На предното стъкло и в краката духа само горещ въздух ;(
посредата си духа както трябва - т.е. както съм нагласил температурата.

някой има ли идея защо мам?цата му на предното стъкло и в краката духа само горещ въздух.

а на един приятел с Е36 същия номер почна да му прави от 2 дена!

помогнете.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 16 Мар 2003, 20:09

Ne znam ama moito parno kak dranchi v E30kata mi, ne e za razpravianne. Kato mina prez dypka imam chystvo che ste izkrati armatyrnoto tablo :shock:
Изображение

Потребител
Аватар

парно

Мнение от boizon » 27 Мар 2003, 19:07

На мен ми се беше случило абсолютно същото - счупени ми бяха стержините на клапаните. Смених ги с нови и после духаше топло. Оказа се че ми е изгорял компютъра на климатроника (драйверите дето управляват ел.моторчетата на бош). смених го и всичко е ок. купих си тогава два за 300 лв. втора ръка.

Потребител
Аватар

Fix.

Мнение от assens » 27 Мар 2003, 21:47

Е и аз си реших проблема. Купих си клапаните 2-ра ръка, за 50 лв. Смених ги срещу 10лв в един сервиз, защото ме мързеше да си цапам ръцете, и да отвъртя 3 болтчета :(
Сега всичко е наред, климатроника си работи ок. Само дето много нерви скъсах. и аман от майстори!

Назад към E34