ТДС загрява нагоре
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ТДС загрява нагоре
Здравейте - последната седмица имах работа до София и ходих 3дни поред по магистралата...и 3 пъти се получи едно съшо - в посока София знаете за нанагорнището преди тунела колата ми загря почти до червено...спря се стрелката на водата на 1мм преди червеното
3дни карах съответно нагоре с 100/130 и 170 и пак същото...и катоп загрее все едно спада с 100 коня и едвам едвам катери с 80...като я пусна по инерция за 10секунди се нормализира всичко и си тръгва нормално...
от какво може да е този шит?
3дни карах съответно нагоре с 100/130 и 170 и пак същото...и катоп загрее все едно спада с 100 коня и едвам едвам катери с 80...като я пусна по инерция за 10секунди се нормализира всичко и си тръгва нормално...
от какво може да е този шит?
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Много лошо когато едно БМВ неиска повече от 80км/ч!
Това в рамките на шегата, сега за възможните причини, които ми идват наум, толкова рано сутрин!
1 Перка-малко вероятно, трябва да загрява и в града!
2Запушени радиатори ! Правил ли си им профилактика(говоря за външно почистване-свалят се малко чаркалъци,радиатори и се отстраняват, насекоми,пепелл, кал от зимния сезон насабрана по питите на радиаторите(моята като я водя на баня, винаги ги карам да ми изпръскат масления радиатор)!
3Погледни маркучлето от дясно на капачката за охлаждаща течност, не това за преливника, а точно срещуположното! Сваляш капачката и палиш колата, трябва от там да тече лека струика, ако ли не,може да имаш боклуци в антифриза, някакво запушване или проблем с попата!
Дано да не е голяма бадата!
ПС Преди кафето това ми идва на ум!
Успех!

Това в рамките на шегата, сега за възможните причини, които ми идват наум, толкова рано сутрин!
1 Перка-малко вероятно, трябва да загрява и в града!
2Запушени радиатори ! Правил ли си им профилактика(говоря за външно почистване-свалят се малко чаркалъци,радиатори и се отстраняват, насекоми,пепелл, кал от зимния сезон насабрана по питите на радиаторите(моята като я водя на баня, винаги ги карам да ми изпръскат масления радиатор)!
3Погледни маркучлето от дясно на капачката за охлаждаща течност, не това за преливника, а точно срещуположното! Сваляш капачката и палиш колата, трябва от там да тече лека струика, ако ли не,може да имаш боклуци в антифриза, някакво запушване или проблем с попата!
Дано да не е голяма бадата!
ПС Преди кафето това ми идва на ум!
Успех!

оооохххх
и 3 дни поред нали...аз когато радиатора ми беше шит (веднъж карах с 2 литра вода
) от Пловдив до Стара Загора температурата стоеше до средата...спирах ли някъде качваше...значи единствено водна помпа термостат и т.н. дано не си му
още...една оригинална помпа е 212 лв главата е....
1500 лв струва за М50 за М51 няма ли да е 2000 ??? А ре Жоре какви глупости правиш бе човек води го на сервиз
и БМВ-то как го караш тъй?!? И не само това ама колата е чисто нова само на 140.000 км и нещо,първи собственик е баща ти какво я мъчиш

и 3 дни поред нали...аз когато радиатора ми беше шит (веднъж карах с 2 литра вода

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
grnka предупреждавам те че думите които използваш не са подходящи за форума и нарушават правилата.
Сега ги цензурирам, но те моля за бъдеще да се въздържаш!
May the BMW force be with you!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
bawareca написа:Vasilen написа:grnka предупреждавам те че думите които използваш не са подходящи за форума и нарушават правилата.
Е , ако не друго тебе поне аватара ти налага стриктен викториански морал

Георги Пенчев
Значи проблемът възниква само при нанагорнище, т.е. когато двигателят е под по-голям товар и съответно отделената енергия във вид на топлина е повече. Тази топлина обаче не е евакуирана навреме и моторът прегрява. Ако допуснеме, че радиаторът е в ред, от останалите три основни елемента на охладителната система - вискосъединител, термостат и помпа, изключвам като възможна повреда да е помпата, защото иначе щеше да загрява и при други режими. Според мен и вискосъединителят не е причина, защото все пак ти караш с 170 км/ч и притокът на въздух към радиатора е значителен. Остава да се провери термостатът, може да не отваря достатъчно. Другото, което е важно е самата течност, ако не си знае годините, не е лошо да се смени. И поседното е вече повреда в самия мотор като спукване на глава или изпускаща гарнитура на главата, което се появява при този режим на работа и прегрява от това. А падането на мощността е нормално за прегрят двигател, особено дизел.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Виж ми темата побурка се влезе два пути в червеното но се отурвах.
Оказа се виското кум 100 лв. е
Оказа се виското кум 100 лв. е
ТДС - Турбо Див Селянин
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Извинявайте че питам, но може ли да проверя сам дали виско съединителя ми е здрав защото не разбирам много много
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Палиш, чакаш стрелката да отиде на 12, вдигаш капака, хващаш перката с пръсти. Ако спре да се върти значи виското е заминало. Ако пръстите ти се търкалят по земята и из коша, поздравления - имаш перфектно работещо виско. Майтапа си е майтап, но това е основен способ за проверка. Просто пробвай да спреш перката с навит на роло вестник. Ако го направи на конфети значи всичко е ОК.

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2