Въпроси за Professional RDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Въпроси за Professional RDS

Мнение от cod-cdbp » 13 Фев 2010, 22:08

Най-после ми попадна в ръчичките такъв касетофон, барабар с ресивъра в багажника и чейнджър модула.
Но срещам засечката че моето аудио окабеляване не е подходящо и съвместимо с въпросните модули и тъй като не ми се занимава да разколачвам 1/2 кола, искам да помоля, ако някой от вас колеги има подобно музикално удоволствие в колата, да щракне няколко снимки на буксата на касетофона с кабелите и буксите към усилвателя.
Благодаря предварително.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Въпроси за Professional RDS

Мнение от Zubcho » 14 Фев 2010, 11:24

:OT:
Ти съвсем се разболя :) Иди се разходи някъде мани я тази кола.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 14 Фев 2010, 12:39

Zubcho написа::OT:

Иво, може да съм луд, може всичко ама това канстфончи кърти мифки... и те знаещите това добре го знаят.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 14 Фев 2010, 17:06

_65536_kb_sec_ написа:
Zubcho написа::OT:

Иво, може да съм луд, може всичко ама това канстфончи кърти мифки... и те знаещите това добре го знаят.

Споко, завижда ти ;) т'ва в кръга на шегата.

Свирката не е лоша, ама...има няколко ама.

Ако си я взел на "далавера" почти сигурно е, че не е в "час". Имат си вродени дефекти, (кога се гаси, кога си губи станциите, къде липсват пиксели и т.н.). Всичко се оправя, ама си има и цена.

Ако не е на "далавера" си е доста солено. Пък може да си имаш късмет и тогава всичко ще си бачка, както трябва.

Само Professional RDS ли е, или е Professional C RDS ? Доколото знам, второто изпълнение поддържа комуникация с таблото а първото не. И май само второто изпълнение е от две части. Макар, че никога не съм навлизал в подорбности. Тук има сканирани документи за Professional C RDS, може и да са ти от полза.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 14 Фев 2010, 19:21

Professional C RDS е в интерес на истината, това за комуникацията с таблото ми е ясно.
Първо искам да попитам при положение че се заключи касетофона, колко време му е необходимо да почакам за да попита отново за код? (не беше нарочно просто беше закачен докато го монтирах и без да гледам съм въвел код :( )
Не ми е ясно също кабелите м-у голяма букса на касетофона и ресивъра как вървят, и изобщо как се закачат. Имам две снимки на буксите които влизат в модула отзад:
Изображение
Изображение

За буксата от втората снимка съм сигурен че е за аудио сигнал само че дали отива в усилвателя или идва от някъде изобщо?
А относно буксата от първата снимка не мога да разбера за какво е сивия кабел единствено.
Така че който знае нека сподели моля.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Фев 2010, 20:23

_65536_kb_sec_ написа:... Първо искам да попитам при положение че се заключи касетофона, колко време му е необходимо да почакам за да попита отново за код? (не беше нарочно просто беше закачен докато го монтирах и без да гледам съм въвел код) ...

При грешен код можеш да опитваш до три пъти без ограничение във времето. След трети грешен код касетофона трябва да е захранен ( +30 и +15 и да не се изключва около 1 час), за да поиска отново кода

_65536_kb_sec_ написа:... относно буксата от първата снимка не мога да разбера за какво е сивия кабел единствено...

Същата букса съм виждал на един Mercedes 190 (оригинален Becker) който също се състоеше от 2 модула - лицев панел с дисплей, копчета за управление и механизъм за касетата и усилвател в централната конзола пред лоста за скоростите. Такъв тънък кабел (не помня цвета но формата на буксата беше същата) беше за GAL-функцията (регулиране на усилването според скоростта)

PS: говоря за модел от 1993 г. но буксата беше същата

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 14 Фев 2010, 20:56

първият щекер е може би захранването на ресивъра, а вторият са определено говорителите. в pdf-a, който ти пратих има описание, как се свързва всичко, когато има чейнджър и когато няма.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 14 Фев 2010, 22:47

въпроса е че го захранвам повече от 1 час, и нищо. Другото е че го пускам изписва Code Wait и след 10 секунди гасне.
сега пускам тука едно захранване да му дава ток 24 часа пък да видим какво ще стане.
крайния вариант е да програмирам епрома вътре, за който намерих и .bin файл, така че нека някой колега от София който има програматор да драсне едно лично, моля.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Фев 2010, 23:34

_65536_kb_sec_ написа:... сега пускам тука едно захранване да му дава ток 24 часа пък да видим какво ще стане ....

Извинявай за тъпата забележка, но нали му захранваш и двата плюса не само постоянния ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 15 Фев 2010, 0:06

tsb_bg написа:
_65536_kb_sec_ написа:... сега пускам тука едно захранване да му дава ток 24 часа пък да видим какво ще стане ....

Извинявай за тъпата забележка, но нали му захранваш и двата плюса не само постоянния ...

естествено :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Мар 2010, 8:36

Лек ъпдейт, за да не е хептен безполезна темата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01421/f01421.htm
Това инфо би било достатъчно за всеки който се е заел с този касетофон.

PS Понеже си спомням че колегата Крив Кюнец има същия касетофон, нека ако някой му има конктатките да ми помогне да се свържа с него, за да сверим кабела м-у тунера и панела.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 12 Мар 2010, 4:01

колега опитах се да прочета мануала с помоща на гугъл транслатора, но разбрах само малка част. Би ли споделил какво му е специалното на този касетофон, някакви по особенни функции освен основните?
Някакво инфо за този модел можеш ли да ми кажеш:
Изображение
По принцип СД-тата на БМВ и те ли са от 2 части като касетофона ти?
Намерих 1-2 в продава, но са все с дефекти и не искат да четат дисковете.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Мар 2010, 11:01

rottweiler написа:колега опитах се да прочета мануала с помоща на гугъл транслатора, но разбрах само малка част. Би ли споделил какво му е специалното на този касетофон, някакви по особенни функции освен основните?
Някакво инфо за този модел можеш ли да ми кажеш:
Изображение
По принцип СД-тата на БМВ и те ли са от 2 части като касетофона ти?
Намерих 1-2 в продава, но са все с дефекти и не искат да четат дисковете.

Колега това е Бизнес РДС който се състои само от един модул, и в общи линии слагаш и работи (стига да имаш код)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Мар 2010, 12:26

ако въпроса е в кода и аз мога да помогна ;) ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Мар 2010, 17:44

rottweiler написа:колега опитах се да прочета мануала с помоща на гугъл транслатора, но разбрах само малка част. Би ли споделил какво му е специалното на този касетофон, някакви по особенни функции освен основните?
Някакво инфо за този модел можеш ли да ми кажеш....

колега, веднага ще ти кажа някои от основните екстри, които получаваш автоматично:

- заминали пиксели
- изгоряло осветление или на дисплея или на бутоните
- студени спойки по платката
- при повечето копчето за включване/изключване е деформирано
- не винаги чете записани дискове (трябва да ги записваш на възможно най - ниската скорост и понякога пак не става)
- понякога не разпознава, че има диск
- поне при мен доста висока цена, която лично аз не намирам за реална

предполагам, че някои от горните екстри вече сам си ги видял :mhihi:

иначе радиото не е лошо и пасва идеално в колата (то нали си е и оригинално де). Може да запаметиш 18 станции, има автоматично усилване в зависимост от скороста, не упралява чейнджър, има вход за две антени (автоматично превключва на тази, която има по - силен сигнал. Не чете МР3, като лично на мен не ми пречи.

Следваща

Назад към E34