Въпроси за Professional RDS
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Въпроси за Professional RDS
Най-после ми попадна в ръчичките такъв касетофон, барабар с ресивъра в багажника и чейнджър модула.
Но срещам засечката че моето аудио окабеляване не е подходящо и съвместимо с въпросните модули и тъй като не ми се занимава да разколачвам 1/2 кола, искам да помоля, ако някой от вас колеги има подобно музикално удоволствие в колата, да щракне няколко снимки на буксата на касетофона с кабелите и буксите към усилвателя.
Благодаря предварително.
Но срещам засечката че моето аудио окабеляване не е подходящо и съвместимо с въпросните модули и тъй като не ми се занимава да разколачвам 1/2 кола, искам да помоля, ако някой от вас колеги има подобно музикално удоволствие в колата, да щракне няколко снимки на буксата на касетофона с кабелите и буксите към усилвателя.
Благодаря предварително.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Въпроси за Professional RDS

Ти съвсем се разболя

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа::OT:
Ти съвсем се разболяИди се разходи някъде мани я тази кола.
Иво, може да съм луд, може всичко ама това канстфончи кърти мифки... и те знаещите това добре го знаят.

_65536_kb_sec_ написа:Zubcho написа::OT:
Ти съвсем се разболяИди се разходи някъде мани я тази кола.
Иво, може да съм луд, може всичко ама това канстфончи кърти мифки... и те знаещите това добре го знаят.
Споко, завижда ти

Свирката не е лоша, ама...има няколко ама.
Ако си я взел на "далавера" почти сигурно е, че не е в "час". Имат си вродени дефекти, (кога се гаси, кога си губи станциите, къде липсват пиксели и т.н.). Всичко се оправя, ама си има и цена.
Ако не е на "далавера" си е доста солено. Пък може да си имаш късмет и тогава всичко ще си бачка, както трябва.
Само Professional RDS ли е, или е Professional C RDS ? Доколото знам, второто изпълнение поддържа комуникация с таблото а първото не. И май само второто изпълнение е от две части. Макар, че никога не съм навлизал в подорбности. Тук има сканирани документи за Professional C RDS, може и да са ти от полза.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Professional C RDS е в интерес на истината, това за комуникацията с таблото ми е ясно.
Първо искам да попитам при положение че се заключи касетофона, колко време му е необходимо да почакам за да попита отново за код? (не беше нарочно просто беше закачен докато го монтирах и без да гледам съм въвел код
)
Не ми е ясно също кабелите м-у голяма букса на касетофона и ресивъра как вървят, и изобщо как се закачат. Имам две снимки на буксите които влизат в модула отзад:

За буксата от втората снимка съм сигурен че е за аудио сигнал само че дали отива в усилвателя или идва от някъде изобщо?
А относно буксата от първата снимка не мога да разбера за какво е сивия кабел единствено.
Така че който знае нека сподели моля.
Първо искам да попитам при положение че се заключи касетофона, колко време му е необходимо да почакам за да попита отново за код? (не беше нарочно просто беше закачен докато го монтирах и без да гледам съм въвел код

Не ми е ясно също кабелите м-у голяма букса на касетофона и ресивъра как вървят, и изобщо как се закачат. Имам две снимки на буксите които влизат в модула отзад:
За буксата от втората снимка съм сигурен че е за аудио сигнал само че дали отива в усилвателя или идва от някъде изобщо?
А относно буксата от първата снимка не мога да разбера за какво е сивия кабел единствено.
Така че който знае нека сподели моля.

_65536_kb_sec_ написа:... Първо искам да попитам при положение че се заключи касетофона, колко време му е необходимо да почакам за да попита отново за код? (не беше нарочно просто беше закачен докато го монтирах и без да гледам съм въвел код) ...
При грешен код можеш да опитваш до три пъти без ограничение във времето. След трети грешен код касетофона трябва да е захранен ( +30 и +15 и да не се изключва около 1 час), за да поиска отново кода
_65536_kb_sec_ написа:... относно буксата от първата снимка не мога да разбера за какво е сивия кабел единствено...
Същата букса съм виждал на един Mercedes 190 (оригинален Becker) който също се състоеше от 2 модула - лицев панел с дисплей, копчета за управление и механизъм за касетата и усилвател в централната конзола пред лоста за скоростите. Такъв тънък кабел (не помня цвета но формата на буксата беше същата) беше за GAL-функцията (регулиране на усилването според скоростта)
PS: говоря за модел от 1993 г. но буксата беше същата
първият щекер е може би захранването на ресивъра, а вторият са определено говорителите. в pdf-a, който ти пратих има описание, как се свързва всичко, когато има чейнджър и когато няма.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
въпроса е че го захранвам повече от 1 час, и нищо. Другото е че го пускам изписва Code Wait и след 10 секунди гасне.
сега пускам тука едно захранване да му дава ток 24 часа пък да видим какво ще стане.
крайния вариант е да програмирам епрома вътре, за който намерих и .bin файл, така че нека някой колега от София който има програматор да драсне едно лично, моля.
сега пускам тука едно захранване да му дава ток 24 часа пък да видим какво ще стане.
крайния вариант е да програмирам епрома вътре, за който намерих и .bin файл, така че нека някой колега от София който има програматор да драсне едно лично, моля.

_65536_kb_sec_ написа:... сега пускам тука едно захранване да му дава ток 24 часа пък да видим какво ще стане ....
Извинявай за тъпата забележка, но нали му захранваш и двата плюса не само постоянния ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
tsb_bg написа:_65536_kb_sec_ написа:... сега пускам тука едно захранване да му дава ток 24 часа пък да видим какво ще стане ....
Извинявай за тъпата забележка, но нали му захранваш и двата плюса не само постоянния ...
естествено

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Лек ъпдейт, за да не е хептен безполезна темата
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01421/f01421.htm
Това инфо би било достатъчно за всеки който се е заел с този касетофон.
PS Понеже си спомням че колегата Крив Кюнец има същия касетофон, нека ако някой му има конктатките да ми помогне да се свържа с него, за да сверим кабела м-у тунера и панела.

http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01421/f01421.htm
Това инфо би било достатъчно за всеки който се е заел с този касетофон.
PS Понеже си спомням че колегата Крив Кюнец има същия касетофон, нека ако някой му има конктатките да ми помогне да се свържа с него, за да сверим кабела м-у тунера и панела.

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
колега опитах се да прочета мануала с помоща на гугъл транслатора, но разбрах само малка част. Би ли споделил какво му е специалното на този касетофон, някакви по особенни функции освен основните?
Някакво инфо за този модел можеш ли да ми кажеш:

По принцип СД-тата на БМВ и те ли са от 2 части като касетофона ти?
Намерих 1-2 в продава, но са все с дефекти и не искат да четат дисковете.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
rottweiler написа:колега опитах се да прочета мануала с помоща на гугъл транслатора, но разбрах само малка част. Би ли споделил какво му е специалното на този касетофон, някакви по особенни функции освен основните?
Колега това е Бизнес РДС който се състои само от един модул, и в общи линии слагаш и работи (стига да имаш код)

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
rottweiler написа:колега опитах се да прочета мануала с помоща на гугъл транслатора, но разбрах само малка част. Би ли споделил какво му е специалното на този касетофон, някакви по особенни функции освен основните?
Някакво инфо за този модел можеш ли да ми кажеш....
колега, веднага ще ти кажа някои от основните екстри, които получаваш автоматично:
- заминали пиксели
- изгоряло осветление или на дисплея или на бутоните
- студени спойки по платката
- при повечето копчето за включване/изключване е деформирано
- не винаги чете записани дискове (трябва да ги записваш на възможно най - ниската скорост и понякога пак не става)
- понякога не разпознава, че има диск
- поне при мен доста висока цена, която лично аз не намирам за реална
предполагам, че някои от горните екстри вече сам си ги видял

иначе радиото не е лошо и пасва идеално в колата (то нали си е и оригинално де). Може да запаметиш 18 станции, има автоматично усилване в зависимост от скороста, не упралява чейнджър, има вход за две антени (автоматично превключва на тази, която има по - силен сигнал. Не чете МР3, като лично на мен не ми пречи.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2